Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 februarie 2023
1395 • Prima mentiune documentara a Cetatii Neamt
1809 • Se naste Felix Mendelssohn Bartholdy
1892 • Se naste Gheorghe I. Bratianu
1941 • Se naste Stefan Iordache
Recomandări
Spectacole de mare calitate și filme românești la Opera Comică pentru Copii
(Arte vizuale)
Asteptari uriase pentru premiera „Erus si Valea Generozitatii”. Musicalul Erus si Valea Generozitatii, in regia Anei Craciun Lambru, este unul dintre cele mai asteptate spectacole de la Opera Comica pentru Copii, nu doar datorita cartilor de succes ale lui Alec Blenche, dar si datorita primei parti – „Erus si Valea Rabdarii”, un spectacol care s-a bucurat de nenumarate aprecieri in stagiunea trecuta.
Ultimele bilete sunt disponibile in reteaua bilete.ro.

In povestea „Erus si Valea Generozitatii” calatorim cu un baietel simpatic si prietenul sau printr-o lume de basm in care are loc o intrecere la care participa eroi cu puteri speciale. Erus isi face noi prieteni si impreuna afla cat de importanta este generozitatea si mai ales cum sa facem sa traim sanatos, in armonie cu natura.
„Dupa ce am vizitat Valea Rabdarii, calatoria noastra prin formele de relief ale caracterului uman continua cu Erus si Valea Generozitatii, al doilea dintre cele trei titluri pe care le va prezenta Opera Comica pentru Copii. De data aceasta, Erus are o misiune care se rasfrange asupra intregului mapamond, nu doar asupra propriei persoane. Superputerile dobandite in Valea Rabdarii – prietenia, curajul si ... rabdarea – ii vor fi de mare ajutor acum, cand toata planeta se bazeaza pe el!” – Felicia Filip, director general Opera Comica pentru Copii.
 
„Un stil de viata sanatos se bazeaza in primul rand pe iubire si respect. Iubire si respect pentru orice forma de viata care exista pe planeta. Vorbim aici atat de animale si de plante, dar si de oameni. Deci trebuie sa te iubesti si sa te respecti si pe tine” Alec Blenche, scriitor.

Erus ?i Valea Generozita?ii

„Sunetul Muzicii”, un spectacol de mare sensibilitate

Musicalul Sunetul Muzicii de Richard Rodgers si Oscar Hammerstein II, un alt titlu mult asteptat de cei care vor sa viseze, sa se bucure de frumusetea muzicii, a dansului, a teatrului de buna calitate. In ultimul weekend al lunii septembrie sunt programate cinci reprezentatii ale acestui spectacol eveniment, in regia si scenografia lui Razvan Mazilu. Biletele sunt disponibile in reteaua bilete.ro.

"Am imaginat un spectacol ca o lume a papusilor, a bibelourilor de portelan. O lume fragila, vulnerabila, asa cum e si lumea reala, cea in care traim. O fragilitate, o sensibilitate aflate sub amenintarea Raului, in care Muzica si Iubirea - cum altfel? - inving si aduna oamenii impreuna, solidari", spune creatorul Razvan Mazilu.

Sunetul_muzicii

Un secol de cinema romanesc la Bucuresti 

In perioada 14 – 23 septembrie 2019, pe acoperisul Operei Comice pentru Copii, spectatorii au ocazia sa vizioneze patru filme pentru copii in regia Elisabetei Bostan, in cadrul evenimentului „Un secol de cinema romanesc la Bucuresti”, organizat de DACIN SARA - drepturi de autor in cinematografie si audiovizual.

Sambata, 14 septembrie 2019, de la ora 20:00 ruleaza filmul Mama (1976), iar  pe 21, 22 si 23 septembrie, sunt in program filmele „Tinerete fara batranete”, „Veronica” si „Veronica se intoarce”. Toate filmele ruleaza intr-un spatiu amenajat in Cortul de Jocuri din curtea OCC, de la orele 20:00, iar intrarea este libera.

Un secol de cinema românesc

Opera Comica pentru Copii este o institutie publica de cultura aflata in subordinea Primariei Capitalei si a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, condusa din anul 2014 de catre soprana Felicia Filip. Unica in lume prin segmentul de public caruia i se adreseaza, Opera Comica pentru Copii incearca sa-i apropie pe cei mici de arta si cultura, atat prin spectacole de calitate, cat si prin diverse proiecte conexe..Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate