Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
8 februarie 2023
1828 • Se naste Jules Verne
1856 • Barbu Stirbei decreteaza desfiintarea robiei în Tara Româneasca
1859 • Intrarea triumfala a lui Alexandru Ioan Cuza în Bucuresti, dupa alegerea sa ca domn al Principatelor Române
1880 • Franta, Germania si Marea Britanie recunosc independenta de stat a României
1907 • Rascoala taranilor din satul Flamânzi, judetul Boto?ani
1916 • Românul Tristan Tzara creeaza un nou curent de avangarda: dadaismul
Recomandări
Celălalt corp / The Other Body Tina Lechner – Expoziţie în premieră în Europa, la Galeria Mobius
(Arte vizuale)
Corpul ca o opera de arta. Trupul uman transformat de vestimentatie, lumina, societate este subiectul expozitiei de fotografie „Celalalt corp / The Other Body”, a artistei austriece Tina Lechner, o stea in puternica ascensiune pe scena artei contemporane europene.
Evenimentul este organizat de galeria Mobius si de Forumul Cultural Austriac, in parteneriat cu Expo Arte, si este curatoriat de Calin Stegerean. Tina Lechner se va afla pentru prima data la Bucuresti si va fi prezenta la vernisajul care va avea loc vineri, 4 octombrie, ora 19, la sediul galeriei Mobius din strada Mendeleev D.I., nr 2. Expozitia poate fi vizitata pana 4 noiembrie, programul galeriei fiind de marti pana sambata, intre orele 12 si 20.

Iata cum argumenteaza organizatorii importanta acestei expozitii:

Pentru Tina Lechner fotografia nu este doar un mijloc de a consemna o realitate preexistenta, ci este chiar un instrument pentru crearea unor imagini si idei noi. Cu radacini in curentele avangardei istorice, fotografiile artistei sunt doar partea vazuta a unui proces de reflectie care priveste metamorfozele corpul uman in relatie cu suprastructura reprezentata de vestimentatie, codurile comunicationale, dar si de mijloacele de divertisment. Ca orice artist important Tina Lechner sesizeaza problemele acute ale contemporaneitatii, unele dintre fotografiile sale chestionand limitele biologice ale umanului, dar si consecintele care decurg din experientele faustice, aflate la frontierele stiintei, cum este, spre exemplu, ingineria genetica.

Imaginile sunt realizate prin asocierea corpului uman cu costume-obiecte create si confectionate chiar de Tina Lechner, al caror rol este esential in articularea discursului sau artistic. Ele sugereaza extensiile reale si imaginare ale corpului uman, fie ca e vorba de vestimentatia purtatoare de mesaje care definesc identitatea sau rangul social, fie ca sunt metafore ale devenirii trupului uman in relatie cu tot ceea ce individul imagineaza ca potential al corpului sau. Intelegem, astfel, ca referintele noastre cotidiene privesc mai degraba un alt corp decat cel natural, cel creat de minte si imaginatie, de multe ori mai important in relatiile sociale decat cel biologic.

Realizate in tehnica clasica fotografica alb-negru, bazata pe emulsia cu saruri de argint, fara interventii digitale si folosind doar conditii de lumina naturala, fotografiile din expozitie vor fi acompaniate si de unele din aceste costume-obiecte, care vor fi putea fi vazute de public in premiera europeana.


Tina Lechner a absolvit Academia de arte frumoase din Viena in anul 2013 si a realizat expozitii personale in Austria, Germania, Italia, Japonia. In anul 2016 lucrarile sale au fost incluse in expozitia „Influente ale modernismului in arta contemporana din Austria. Bernhard Buhmann, Claudia Larcher, Tina Lechner”, organizata la Muzeul de Arta Cluj-Napoca. De curand a participat la Bienala Internationala de Arta de la Beijing. Traieste si lucreaza la Viena.

Curatorul expozitiei este Calin Stegerean, critic de arta si manager cultural, director al Muzeului de Arta Cluj-Napoca (2009-2014) si al Muzeului National de Arta al Romaniei (2016-2017).


Tina Lechner: Celalalt corp / The Other Body
04.10-04.11.2019
Galeria Mobius (Mendeleev D.I., nr. 2)
Vernisaj – 04.10.2019, ora 19.00
Program de vizitare – marti-sambata, 12.00-20.00

Tina Lechner 1


Tina Lechner 3.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate