Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 februarie 2023
1395 • Prima mentiune documentara a Cetatii Neamt
1809 • Se naste Felix Mendelssohn Bartholdy
1892 • Se naste Gheorghe I. Bratianu
1941 • Se naste Stefan Iordache
Recomandări
Primele opționale de autodeterminare, vorbire în public și dezvoltare emoțională ale Aspire Teachers intră în școli din șapte județe
(Știință)
? Peste 600 de elevi din sapte judete vor urma semestrul acesta programele-pilot dezvoltate de Aspire Teachers si predate la clasa de 23 de cadre didactice, jumatate fiind din mediul rural.
? Cele doua optionale sunt bazate pe invatare experientiala si au fost concepute de profesori si specialisti in educatie din Romania si SUA pe tot parcursul anului.

? Copiii din clasele primare vor face o calatorie in lumea emotiilor si vor invata cum sa le recunoasca si sa se imprieteneasca cu ele, in timp ce elevii de gimnaziu vor vorbi despre pasiunile lor in discursuri de tip TEDx pe care le vor organiza, lucrand in echipe.

Programele, care cuprind cate 13-15 lectii, sunt o premiera pentru curricula din tara: ambele au fost proiectate in urma unui bootcamp care a reunit profesori si specialisti in educatie din Romania si SUA si vor fi evaluate cu ajutorul testelor validate de psihologi. Cele doua optionale sunt bazate pe metoda invatarii experientiale, care pune elevul in centrul procesului educational.

Optionalul de autodeterminare si vorbire in public “Aspire Talks” vrea sa scoata elevii din banca, sa le dea incredere sa sustina discursuri despre pasiunile lor in cadrul unor evenimente de tip TEDx pe care le vor organiza in echipe.

Cel destinat elevilor din clasele I-II, „Calatorie in lumea emotiilor" ajuta elevii sa inteleaga ce sunt emotiile, cum apar si, mai ales, cum isi pot evalua si redefini gandurile pentru a-si imbunatati relatia cu sine si cu cei din jur.

Lectiile cuprind instructiuni pentru fiecare etapa a invatarii experientiale, precum si anexe - postere, puzzle-uri, fise de lucru si cartonase cu personaje sau situatii.

In urmatoarele luni, programele vor fi predate la clasa de profesori-diriginti si consilieri, respectiv invatatori din sapte judete din tara, jumatate fiind din mediul rural. Dascalii au participat la trainingul de pregatire organizat de profesori din comunitatea Aspire Teachers in Candesti-Vale, Dambovita pentru invatatori (22 septembrie) si Buhusi, Bacau pentru cei de gimnaziu (28 septembrie).

„Un adult responsabil si implicat in societate incepe cu un copil care este emotional sanatos, care poate de timpuriu sa vorbeasca in fata unui public, sa lucreze cu ceilalti, care intelege cum sa ofere feedback constructiv si are incredere in sine. Peste 30 de contributori au lucrat la aceste programe cu gandul la nevoile tinerilor care vor contribui la societatea din 2030, testand la fiecare pas rezultatul cu profesorii implicati in proces si elevii lor. Nu doar continutul e valoros, dar si formarea celui care il implementeaza la clasa - ambele optionale vin la pachet cu un training pentru dascali despre invatarea experientiala si conceptele din spatele lectiilor.”
- spune Mariuca Morariu, Director Executiv Aspire Teachers.

Cele doua programe au fost create cu ajutorul profesorilor din comunitatea formata din participantii la Academiile Aspire Teachers 2016-2018. Acesta a fost un program selectiv pentru profesorii din Romania, cu invitati de la universitati si institutii de top din SUA si Romania.

Pilotarea presupune pre- si post-testari pentru elevi, parinti si profesori, folosind instrumente validate de psihologi pentru a masura impactul programelor. Ulterior, optionalele vor fi imbunatatite si publicate pentru a ajunge la dascali din toata tara care vor sa formeze pentru elevii lor competente relevante pentru viitor.

Despre Aspire Teachers

Un profesor excelent in fata fiecarui copil din Romania.
Din 2016, Aspire Teachers sustine formarea de calitate a invatatorilor si profesorilor din Romania prin programe aplicate de pregatire cu o curricula multidisciplinara, cu practici pedagogice inovatoare, adaptate la realitatile secolului 21. Impreuna cu ei, organizatia dezvolta comunitati de bune practici si valideaza continut educational inovator, concentrat pe competentele viitorului din anul 2030, pentru o generatie de copii si tineri adaptati economiei globale.

aspireteachers.ro


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate