Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 februarie 2023
1395 • Prima mentiune documentara a Cetatii Neamt
1809 • Se naste Felix Mendelssohn Bartholdy
1892 • Se naste Gheorghe I. Bratianu
1941 • Se naste Stefan Iordache
Recomandări
Mastercard și ANSR lansează Unheard School, prima școală de interpretare mimico-gestuală a muzicii, din România
(Știință)
Mastercard continua initiativa de accesibilizare a evenimentelor muzicale din Romania, prin sprijinirea Unheard School, proiect dezvoltat de Asociatia Nationala a Surzilor din Romania. Unheard School va fi prima scoala de interpretare mimico-gestuala care va pregati generatii de specialisti in traducerea muzicii pentru persoanele cu deficiente de auz.
Doritorii se pot inscrie pana pe 30 noiembrie 2019, urmand ca anul urmator sa participe la cursurile sustinute de reprezentantii ANSR.

Mastercard anunta lansarea scolii de interpreti Unheard School, in parteneriat cu Asociatia Nationala a Surzilor din Romania (ANSR), primul proiect din Romania care va pregati specialisti in interpretarea limbajului mimico-gestual, care vor traduce muzica artistilor si trupelor ce vor sustine concerte pe scenele din tara. Proiectul continua initiativa lansata de Mastercard in aceasta vara, prin care a invitat organizatorii de festivaluri sa accesibilizeze evenimentele pentru persoanele cu deficiente de auz, pentru a le oferi tuturor sanse egale sa se bucure de aceste experiente.

Parteneriatul dintre Mastercard si ANSR a inceput in prima parte a anului, atunci cand, la invitatia Mastercard, Amber Galloway Gallego, cel mai cunoscut interpret al limbajului mimico-gestual, specializat in muzica, din lume, a sustinut un workshop in Romania, in cadrul caruia a impartasit cu membrii ANSR tehnicile limbajului si interpretarii muzicii. Ulterior, Mastercard a lansat Sensory Playground, hub-ul senzorial care le-a oferit participantilor la festivalurile din acest an ocazia de a sparge bariera sunetului, prin tehnologii inovatoare. Amber si Mastercard au marcat o premiera pentru evenimentele muzicale din Romania, prin interpretarea muzicii pentru persoanele cu deficiente de auz din publicul participant la festivaluri.

Unheard School va include doua module, primul dintre acestea fiind destinat persoanelor care sunt deja cunoscatori ai limbajului mimico-gestual, si se concentreaza pe interpretare mimico-gestuala specializata pe muzica. Cursurile vor fi sustinute de Bogdan Anicescu si Elisabeta Paraschiv, reprezentanti ai ANSR si participanti la workshop-ul oferit de Amber Galloway Gallego, la inceputul anului. Cel de-al doilea modul include cursuri de limbaj mimico-gestual pentru incepatori, persoane care doresc sa invete acest limbaj si care, ulterior, se pot specializa in interpretarea muzicii pentru comunitatea celor cu deficiente de auz. 

„Ne dorim sa construim un viitor mai bun, iar incluziunea este, fara indoiala, un factor important in acest scop. Pana in acest an, in lipsa interpretilor mimico-gestuali, evenimentele muzicale nu au reprezentat un cadru pregatit sa le ofere persoanelor cu deficiente de auz o experienta pe masura. Prin Unheard School, ducem mai departe angajamentul Mastercard de a contribui la accesibilizare prin formarea, alaturi de specialistii ANSR, a generatii de interpreti gata sa se alature organizatorilor de festivaluri si concerte, pentru standardizarea caracterul incluziv. Muzica aduce oamenii impreuna oriunde in lume si, de aceea, ea trebuie sa devina, si la noi, un limbaj universal care trece dincolo de limitarile sunetului, accesibila pentru toti”,
a spus Ada Iftodi, Marketing Manager, Mastercard.

„Stiam ca multe evenimente muzicale internationale le ofera persoanelor cu deficiente de auz posibilitatea de a experimenta concertele ca oricare alt participant si ne doream ca acest lucru sa devina o realitate si in Romania. De aceea, ne bucuram ca viziunea Mastercard a dat startul accesibilizarii, cu reusite excelente deja si, mai mult, ca Unheard School va instrui interpreti specializati, pentru a sustine accesibilizarea nu doar punctual, ci si la nivel general. Referindu-ne la incluziune, la fel de important este ca toate aceste initiative vor contribui, mai departe, si la facilitarea de noi oportunitati pentru persoanele cu deficiente de auz”,
a adaugat Mihail Grecu, Presedintele Asociatiei Nationale a Surzilor.

Unheard School debuteaza cu perioada de inscriere, deschisa pana pe 30 noiembrie 2019, pentru toti doritorii. Acestia trebuie sa descarce formularul dedicat, de pe website-ul ANSR, sectiunea Stiri, si sa il trimita, completat, la adresa de e-mail revista@ansr.org.ro. Cursurile sunt gratuite si se vor desfasura in Bucuresti, in perioada martie-mai 2020.

Mastercrad_ANSR_Unheard School.png

Despre Mastercard
Mastercard (www.mastercard.com) este o companie de tehnologie in industria globala de plati. Operam cea mai rapida retea de procesare a platilor din lume, oferind un liant intre consumatori, institutii financiare, comercianti, autoritati si companii din peste 210 tari si teritorii. Produsele si solutiile Mastercard fac activitatile zilnice de comert – cum ar fi cumparaturile, calatoriile, derularea unei afaceri sau managementul finantelor – mai simple, mai sigure si mai eficiente pentru toata lumea.

Despre ANSR
Asociatia Nationala a Surzilor din Romania (ANSR) este o organizatie non-guvernamentala independenta, non-profit si de utilitate publica, avand misiunea continua de a sprijini, apara si promova drepturile si interesele persoanelor cu deficiente de auz din Romania, pentru a facilita integrarea lor sociala, educationala, profesionala si culturala. La nivelul celor 37 de filiale, ANSR ofera servicii diversificate precum asistenta sociala si interpretare in limbaj mimico-gestual in situatii formale si non-formale. 2019 este anul centenar al Asociatiei, aceasta fiind infiintata la data de 09.11.2019. ANSR este membra a Uniunii Europene a Surzilor si a Federatiei Mondiale a Surzilor.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate