Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
8 februarie 2023
1828 • Se naste Jules Verne
1856 • Barbu Stirbei decreteaza desfiintarea robiei în Tara Româneasca
1859 • Intrarea triumfala a lui Alexandru Ioan Cuza în Bucuresti, dupa alegerea sa ca domn al Principatelor Române
1880 • Franta, Germania si Marea Britanie recunosc independenta de stat a României
1907 • Rascoala taranilor din satul Flamânzi, judetul Boto?ani
1916 • Românul Tristan Tzara creeaza un nou curent de avangarda: dadaismul
Recomandări
Noaptea Albă a Galeriilor din Iași ajunge la ediția a patra
(Arte vizuale)
Dupa succesul primelor trei editii, evenimentul Noaptea Alba a Galeriilor, organizat local de Asociatia Culturala AltIasi, propune publicului larg accesul in galerii de arta, spatii expozitionale si ateliere de artist (lista si localizarea acestora fiind disponibile cu ajutorul unei harti distribuita gratuit in 15.000 de exemplare).
La fel ca anul trecut, pe 11 octombrie 2019, incepand cu ora 19:00, o parte dintre cei 150 de voluntarii NAG vor organiza tururi pietonale ghidate, din 45 in 45 de minute, dar si – in premiera – tururi pentru trotinete electrice, organizate in colaborare cu EcoRide.

Organizatorii propun iubitorilor de arta contemporana o serie de evenimente speciale si premiere, ce includ expozitii ale unor artisti de prestigiu din strainatate sau Romania, alaturi de tineri artisti locali. Astfel, la Borderline Art Space expune Igor Grubic, reprezentantul Croatiei la Bienala de la Venetia din anul acesta, intr-o expozitie curatoriata de Cristian Nae, curatorul pavilionului Romaniei la Bienala de la Venetia, iar la Galeria Victoria artistul sud-african Vusi Beauchamp, intr-o expozitie curatoriata de Judy Peter. La Galeria Dana vor fi expuse lucrarile lui Sorin Ilfoveanu, la Tranzit o expozitie de grup cu lucrari video din colectia n.b.k., iar la Galeria Tonitza tanara artista Larissa Danilov prezinta Prey4me. Expozitii de grup cu artisti locali sunt organizate si la galeriile apARTe, Th. Pallady, Beciul lui Drossu, MERU sau Labirint, unde de la ora 20:30 este programat un performance al artistului Vijay Patel.

Pentru prima data se alatura evenimentului doua spatii deschise in ultimul an: Galeria ARTEP, unde expune Virgil Scripcariu, precum si libraria Art + Design, unde se va putea vedea partea a doua a expozitiei Anei Adam, curatoriata de Ami Barak (Peste fire).

Pe langa spatiile expozitionale mentionate mai sus, 20 de artisti isi deschid atelierele publicului larg. Lista completa a spatiilor si artistilor implicati poate fi consultata pe harta distribuita de voluntari, dar si pe site-ul www.noapteagaleriilor.ro si pe aplicatia de telefon NAG (disponibila pentru Android si iOS).

harta NAG Iasi 2019

Organizator NAG Iasi: Asociatia Culturala AltIasi.
Parteneri NAG Iasi: EcoRide, Acaju, Cafeneaua Piata Unirii, vitamin aqua, Teo’s Cafe, UAP Iasi, Printco, WINK Public Multimedia.
Organizator national NAG: Asociatia Ephemair.
Sponsor national NAG: BRD Groupe Societe Generale.


afis NAG Iasi 2019

Despre NAG
Noaptea Alba a Galeriilor este cel mai important eveniment cultural nocturn din Romania care a atras atentia marelui public asupra artelor contemporane si a tinerilor artisti. Noaptea Alba a Galeriilor a pus bazele unei platforme de promovare a artei contemporane si a tinerilor artisti romani, atat prin incurajarea contactului dintre artisti si galerii sau spatii dedicate artei contemporane, cat si prin prezentarea artistilor unui public extins, caruia ii ofera in fiecare an oportunitatea de a descoperi arta generatiei din care face parte.

Despre Asociatia Culturala AltIasi
Asociatia Culturala Alt Iasi a aparut in anul 2011 ca o modalitate formala de recunoastere si validare a unui proiect cultural sustinut exclusiv prin voluntariat din Iasi. Site-ul AltIasi.ro, un proiect cultural, apolitic, ce are ca scop promovarea alternativelor culturale din orasul Iasi, a fost lansat pe 20 octombrie 2008. În decembrie 2015, Asociatia Culturala AltIasi a sustinut deschiderea spatiului de arta contemporana Borderline Art Space, iar in 2016 a organizat prima editie a Noptii Albe a Galeriilor in Iasi. Anul trecut a lansat site-ul www.iasimulticultural.ro, iar in acest an organizeaza tururi ghidate inclusiv prin intermediul unul aplicatii pentru telefoane inteligente (iOS si Android).


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate