Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
30 septembrie 2023
Recomandări
Art + Design, un spațiu cultural hibrid, se deschide la Iași cu ocazia NAG
(Arte vizuale)
Cu ocazia Noptii Albe a Galeriilor, care a avut loc vineri, 11 octombrie, incepand cu ora 19.00, la Iasi a avut loc deschiderea unui spatiu cultural hibrid.
Denumit Art + Design, se afla in cladirea Habitat Proiect (Bd. Carol I nr. 4, corp A) si gazduieste o librarie axata doar pe carte de arta, design si arhitectura, alaturi de un mini-spatiu expozitional pentru proiecte de arta contemporana, design si arhitectura, proiect unic in Iasi si fara o echivalenta deplina in Romania. Unul dintre modelele care au stat la baza conceptului este Curatorial Research Bureau din cadrul California College for the Arts - San Francisco (SUA), un hibrid intre o librarie si un spatiu expozitional si educational.

Libraria este fondata de George Plesu, directorul Borderline Art Space, si are ca scop crearea de noi publicuri pentru toate formele de exprimare a interesului pentru arta si cultura contemporana, cu accent pe arte vizuale, design si arhitectura. Astfel, cei care vor trece pragul noului spatiu vor putea intalni, de-a lungul timpului, de la manifestari artistice contemporane (expozitii, proiectii de arta video, lucrari si instalatii in spatiul public) pana la lansari si dezbateri despre cele mai noi aparitii editoriale din domeniile artei contemporane, arhitecturii si designului.

Primul proiect gazduit este expozitia „Peste fire” a artistei Ana Adam, curatoriata de Ami Barak. Cele 10 lucrari expuse vin astfel in continuarea expozitiei desfasurate anterior la Borderline Art Space si intregesc perspectiva asupra operei Anei Adam. „Creatia ei artistica raspunde unei dorinte melancolice: este o aspiratie catre ceea ce ne lipseste si ceea ce cautam sa infaptuim. Desenele ei sunt toate roditoare, talentul ei infloritor. Eros o ghideaza si este catalizatorul artei si in acelasi timp parghia libertatii sale. Mai mult decat simple simboluri ale dorintei, puterea liniilor sale serveste la sublimarea dorintelor ascunse constant in viata.” (Ami Barak)

Desenez cu creioane, cu tus, cu pigmenti, cu fire textile, pe hartie sau in ea, in sapun; alteori fotografiez... stari, relatii, aproape nevazutul sau energia, siajul actiunilor. Eu sunt personaj si creator – e o expresie concentrata a felului in care ma regasesc in: arta, samanism, noile teorii unificatoare ale fizicii, psihologia transpersonala, mistica. Practic arta ca pe o alchimie cotidiana similara creatiilor anonime ale copiilor si femeilor. Atunci cand cred in sacralitatea materiei ea primeste putere, e dinamica, se poate transforma. E libera sa-si schimbe structura si forma. Poate deveni arta”.” (Ana Adam)

Ana Adam este o artista care traieste si lucreaza in Timisoara, Romania. Printre cele mai recente expozitii ale ei se numara: Haptic Ecstasy, Atelier 35, Bucuresti (2019, solo); Mother Tongue, Sector 1 Gallery, Bucuresti (2019); The Unpleasant Show, Jecza Gallery, Timisoara (2019); Viata – Mod de intrebuintare, Bienala Art Encounters, Timisoara & Arad (2017); Xilogravura matrice stilistica X, Galeria Calpe, Timisoara (2016); Retracings, Monostori Erod, Komarom / Budapest Galeria / Muzeul ?arii Crisurilor, Oradea (2014); Xilogravura matrice stilistica IV, Galeria Transformadora, Durango (2010); Fibre, pigmenti, Centrul Cultural Francez, Timisoara (2010, solo); Arta pe genunchi, Galleria 28, Timisoara (2007, solo); Memorial Tapestry, expozitie itineranta: SUA / Italia / Polonia (2003); Iarasi desene?, Muzeul Banatului, sectia de Arta, Timisoara (2002, solo); Ivitation, Kunsthaus, Essen (2001); Expozitie de desen, Centrul Cultural Sindan, Cluj-Napoca, Romania (2000, solo). A participat la mai multe Bienalele si Trienale internationale de gravura de la Timisoara (2003), Miskolc (1997), Rio de Janeiro (1998), Cracovia (1997, 1994) si Nu¨rnberg (1994).

Expozitia este organizata de Art + Design in colaborare cu Borderline Art Space. Proiectul este sprijinit financiar de Primaria Municipiului Iasi, Administratia Fondului Cultural National, Institutul Francez din Iasi. Sponsori: Gramma Winery, Cuptorul Moldovencei.

afis Peste-Fire.png
.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate