Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
29 noiembrie 2023
1474 • Stefan cel Mare scrie Papei Sixt al IV-lea facând un apel la unitatea cre?tinilor împotriva turcilor
1803 • Se naste Christian Doppler, fizician austriac, descoperitorul efectului care îi poarta numele (d. 1853)
1880 • Se naste N.D. Cocea, scriitor si publicist român (d. 1949)
1924 • Se naste Mihai Mereuta, actor român de teatru si film (d. 2003)
1929 • Comandantul american Richard E.Byrd a survolat, în premiera mondiala, Polul Sud
1938 • Corneliu Zelea Codreanu, Nicadorii (asasinii lui I.G. Duca) si Decemvirii (asasinii lui Mihail Stelescu) sunt asasina?i de jandarmi
Recomandări
Casa de Cultură a Studenților din Iași sărbătorește 62 de ani de la înființare
(Arte vizuale)
In anul in care Iasul e Capitala Tineretului din Romania, Casa de Cultura a Studentilor din Iasi sarbatoreste 62 de ani de la infiintare. In perioada 2-6 noiembrie 2019 vor avea loc „Zilele Casei de Cultura a Studentilor“.
In aceasta perioada Casa de Cultura a Studentilor din Iasi v-a pregatit o serie de manifestari cultural-artistice ce vor avea scopul de a evidentia rolul pe care institutia noastra l-a avut si il are in mediul studentesc.

Deschiderea oficiala va fi marcata de Festivalul „Hora celor 7 coline”, ce va avea loc sambata, 2 noiembrie, incepand cu ora 17:00. Spectacolul va cuprinde momente artistice reprezentative pentru fiecare zona a tarii. Pe scena „Gaudeamus” vor urca Ansamblul Folcloric Studentesc „Doina Carpatilor” din Iasi, Ansamblul Folcloric Studentesc „Junii Brasovului” de la Casa de Cultura a Studentilor din Brasov, Ansamblul Folcloric Studentesc „Martisorul” de la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj Napoca si Ansamblul Folcloric Studentesc „Mugurelul” de la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara „Ion Ionescu de la Brad” Iasi. Totodata, vor interpreta in cadrul evenimentului si tinerii: Karla Ursu, Marian Marele, Madalina Balcan, Iustinian Breahna de la clasa de canto popular, profesor Claudia Martinica.

Afi? Hora celor 7 coline

Evenimentul „Zilele Casei de Cultura a Studentilor” va continua luni, 4 noiembrie cu spectacolul „Made in Romania”, regia Adrian Stefan, spectacol sincretic ce cuprinde momente artistice realizate de trupele Casei de Cultura a Studentilor si a partenerilor.
Cei 80 de artisti ce vor evolua pe scena Casei de Cultura a Studentilor in spectacolul „Made in Romania” de Adrian Stefan, vor readuce in fata publicului prin artele spectacolului (dans, muzica, teatru, poezie, folk, etc.) cele mai importante obiceiuri romanesti, transpuse sincretic intr-un spectacol unitar cu influente moderniste. Spectacolul urmareste omul in evolutia sa prin viata raportata la principalele etape ale vietii dar si la traditiile strabune.

Afi? Made in Romania

Pe 5 noiembrie va avea loc ”Gala Studentului Iesean”, eveniment organizat impreuna cu Ministerul Tineretului si Sportului si universitatile iesene. Casa de Cultura a Studentilor din Iasi  va premia excelenta in educatie, arta si implicarea in comunitate. In cadrul galei dedicate in intregime studentilor vor fi premiati studentii cu rezultate remarcabile obtinute in domeniul in care studiaza, membrii care exceleaza la cluburile artistice de la Casa de Cultura a Studentilor Iasi, organizatiile studentesti care au obtinut finantare pentru proiectele pe care le-au derulat in ultimii 3 ani si tinerii care au evoluat pe scena in cadrul celei de-a sasea editii a Festivalului Artei si Creatiei Studentesti „Gaudeamus“. ”Gala Studentului Iesean” va incepe la ora 19:00.
Pe 6 noiembrie asteptam tinerii la ”Ziua Portilor Deschise”, activitatea ce ofera posibilitatea tinerilor sa afle activitatile pe care Casa de Cultura a Studentilor din Iasi le pregateste pentru anul universitar 2019-2020, in intervalul 18:00-22:00. Evenimentul va fi marcat de ateliere demonstrative.

Afi? Zilele Ccs Ia?i

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate