Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 februarie 2023
1395 • Prima mentiune documentara a Cetatii Neamt
1809 • Se naste Felix Mendelssohn Bartholdy
1892 • Se naste Gheorghe I. Bratianu
1941 • Se naste Stefan Iordache
Recomandări
Mâine începe RADAR la Uzina Electrică Filaret – 3 zile de art&tech
(Arte vizuale)
RADAR - Romanian Artists Developing Alternative Realities are loc week-end-ul acesta, intre 1 si 3 noiembrie, iar vizitatorii sunt asteptati la Uzina Electrica Filaret pentru o experienta unica art & tech vineri si sambata in intervalul orar 6-11pm, iar duminica intre 6 si 10pm. Festivalul este debutul unei platforme care inglobeaza miscarile creative de new media art sub o manifestare unitara ce prezinta zeci de proiecte care, odata cunoscute de public, se vor transforma intr-un curent artistic de sine statator.
Uzina Electrica Filaret va deveni o scena murala la RADAR – in fiecare seara un line-up diferit de artisti de video mapping si sound design vor folosi interiorul locatiei ca un canvas vizual pentru efecte spectaculoase. Festivalul debuteaza cu formele organice ale lui Pacheta care se vor anima auditiv cu ajutorul lui Vlaicu Golcea, iar PACH va continua experienta imersiva RADAR la Expirat Halele Carol dupa ora 11pm.

Sambata, spectacolul vizual va continua pe ecranul principal din Uzina Electrica Filaret, unde Aural Eye aduce un set de live visuals ca o calatorie vizuala. Conceptul lor, “Plantship”, va descrie vizual o utopie vegetala ce reflecta dorinta de intoarcere la natura in aspectul melancolic al spatiului industrial. Pe parcursul serii, experienta va fi ghidata muzical de un live realizat de Fluidian si de catre un set ambiental al lui Zen. Pentru cei care vor sa continue experienta festivalului la afterparty-ul de la Expirat, atmosfera vizuala va fi asigurata de Senpai stuff. In plus, sambata, incepand cu ora 19.00, participantii se pot intalni si cu creatorii scurtmetrajelor Anim’est prezentate in sectiunea de animatii sau pot asista la aLive Drawing, unde artistii grafici de la Ubisoft Romania vor desena personaje din jocuri video indragite pe tot parcursul festivalului.

Duminica vor fi prezenti cei de la studioul de video mapping Noetic, intr-o redescoperire a formelor fluide in videomapping si sound design, alaturi de Moduler.

Pe langa proiectiile de video mapping, care vor fi diferite in fiecare seara a festivalului, vizitatorii sunt asteptati zilnic sa experimenteze continutul permanent, printre care si instalatiile interactive, cum ar fi MovingLight - o instalatie in care publicul este invitat sa exploreze, sa descopere si sa experimenteze joaca cu lumina, respectiv absenta ei sau Interactive Garden care se bazeaza pe simtul tactil, respectiv auditiv al participantilor si pe interactiunea natura-om-computer. În fiecare seara, o data pe ora timp de 5 minute, publicul va putea urmari un live performance de lumini al instalatiei suspendate pe tavanul Uzinei. Montajul instalatiei a durat peste 30 ore, iar aceasta a fost gandita si realizata de studioul de creatie local H3.

Experientele art&tech vor fi disponibile si intr-o categorie dedicata celor mici prin sectiunea RADAR Kids, prezentata de Lidl Romania. Ei vor avea ocazia sa interactioneze cu inteligenta artificiala (AI) si sa se transpuna intr-o lucrare vie a Alinei Marinescu, Anei Banica sau Pren, dar si sa exploreze padurile virgine in realitate virtuala (VR), aduse la RADAR de WWF. Mai mult, copiii vor avea la dispozitie, printre altele, si o camera care simuleaza un ocean cu ajutorul unei proiectii imersive.

RADAR incepe maine, 1 noiembrie, si reuneste peste 50 artisti si dezvoltatori de arta si tehnologie la Uzina Electrica Filaret. Festivalul se deschide incepand cu ora 18, iar vizitatorii sunt asteptati cu experiente din zona de realitate augmentata, realitate virtuala, videomapping, inteligenta artificiala, instalatii interactive, animatie, game art si sound design, dar si o sectiune dedicata copiilor, care vor transforma locatia intr-un mediu imersiv pentru participanti. Biletele au puse in vanzare pe Bilete.ro.

posterA2_24oct


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate