Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 martie 2024
Recomandări
Expoziție eveniment: Benzi Desenate din „Epoca de Aur”
(Arte vizuale)
Muzeul Municipiului Bucuresti invita publicul sa viziteze expozitia eveniment - „Benzi Desenate din Epoca de Aur”, care va fi deschisa la Palatul Sutu (Bdul Ion C. Bratianu 2), in perioada 1 – 30 noiembrie 2019.
La 30 de ani de la caderea regimului comunist, vizitatorii sunt invitati sa descopere autori si povesti citite de sute de copii prin intermediul revistelor „Luminita”, „Cutezatorii”, „Soimii Patriei”, „Arici Pogonici”, „Luceafarul Copiilor” si nu numai. Expozitia va cuprinde reviste in original, manuscrise din redactia „Cutezatorii” expuse in premiera si poate fi vazut chiar si ultimul numar al revistei „Cutezatorii”, aparut pe data de 14 decembrie 1989.

Veti redescoperi benzi desenate semnate de Ion Popescu Gopo, Valentin Tanase, Puiu Manu, Livia Rusz, Sandu Florea, Albin Stanescu, Sorin Anghel, Valentin Iordache, Viorel Pirligras, Marian Mirescu, Vintila si Viorela Mihaescu, Emil Dumitrache, Radu Duldurescu, Ion Ion, D. Dobrica, Gyorgy Mihail, Teodor Bogoi, Mihai Sinzianu, Stefan Damo, Francisca Stoenescu, Calin Stoicanescu, Gheorghe Marinescu, Anton Perussi, Pompiliu Dumitrescu si Marian Avramescu.

Prin intermediul Almanahului „Vacanta Cutezatorilor” publicat in 1989, ne vom intalni si cu benzi desenate din afara spatiului romanesc: Placid si Muzo din Franta, Misa din U.R.S.S si Septy din Cehoslovacia. Nu vor lipsi nici personajele din benzile desenate si filmele de animatie nord americane: Donald Duck si Popeye, publicate in anul 1986 in Almanahul Enciclopedic „Contemporanul”. 

Octavian Curosu, Oleg Buret si Ana Grigorovscaia din Republica Moldova, prin cercetarea lor, ne vor prezenta benzi desenate publicate inainte de 1989 dincolo de Prut. 

La finalul lunii noiembrie, publicul va fi invitat la o intalnire cu o parte din artistii care au semnat aceste benzi desenate, precum si cu membri ai redactiei „Cutezatorii” dinainte de ’89.

Curatori: Mihai I. Grajdeanu, autor de benzi desenate si Szasz Andrei, colectionar.

Expozitia, care va fi deschisa in perioada 1 - 30 noiembrie 2019, poate fi vizitata gratuit la Palatul Sutu.

BD EPOCA DE AUR.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate