Eșecul este constructiv dacă vrei să înveți din el | |
(Viață) |
In ultima vreme se vorbeste tot mai mult despre educatie. Se pare ca, usor, usor, romanii realizeaza importanta acestui pilon care sta la baza existentei unei societati civilizate. |
Ca sa-l citam pe Spiru Haret: “Cum arata astazi scoala, va arata maine tara.”.
Insa milioane de tineri se confrunta cu cele doua lumi paralele: online si offline. Asa ca nu e de mirare ca sunt usor dezorientati si nu stiu incotro sa o ia, deoarece la intrebarile lor, de multe ori, raspunsurile corecte nu vin nici macar din partea celor apropiati. O varianta ar fi sa stea de vorba cu persoane care au reusit sa-si indeplineasca visul iar aceste intalniri inspirationale sunt facilitate de 6 ani incoace de catre Conferintele BookLand Evolution. Conferintele le prezinta profesionisti consacrati care vin sa-i incurajeze si motiveze prin exemplu personal sa faca alegerile potrivite in viata, accentuand importanta dezvoltarii personale prin studiu si practica.
Anual conferintele poposesc in 23 orase, reunind ~20,000 liceeni si studenti cu ~200 speakeri si oferindu-le o oportunitate excelenta de dezvoltare prin discutii libere. In sesiunea de toamna-iarna Conferintele BookLand Evolution revin pe 21 Noiembrie 2019 in Focsani, la Colegiul National Unirea (Str. Cezar Bolliac nr. 15), in intervalul orar 12:00-16:00 fiind invitati sa vorbeasca: Ana Acatrinei, Varujan Vosganian, Alice Pruteanu, Ioan Florea, Bogdan Sacaleanu, Adrian Damian si Alexandra Tataru.
Ana Acatrinei - Fondatoarea evenimentului 'Provocarea #V': "Spunea Nichita Stanescu intr-un interviu: 'Daca nu sunt motive sa traiesti, atunci traieste macar din curiozitate.' Faptul ca traim in era tehnologiei este pentru ca cineva a fost curios la un moment dat sa exploreze. De multe ori ne plangem justificat de deficientele sistemului educational, dar cu toate acestea scoala este necesara, insa nu si suficienta, iar aici ar trebui sa apara curiozitatea tinerilor de a explora diferite domenii si de a-si descoperi pasiunile. Intre educatie si scoala este un raport de la intreg la parte. Incurajez voluntariatul in randul tinerilor deoarece acesta contribuie la dezvoltarea personala, avand posibilitatea cunoasterii unor informatii pe care nu le pot afla de la scoala. Suntem invatati de societate sa fim cei mai buni la scoala, sa luam note mai mari decat ceilalti, doar asa primind recunostinta de la cei din jur. Eu nu incurajez sa fii mai bun decat celalalt, considerand ca este mai important ca maine sa fii mai bun decat astazi si ca in fiecare zi sa fii cea mai buna versiune a ta. Cred ca asta ne face sa fim cu adevarat valorosi."
Varujan Vosganian - Scriitor, Economist, Om politic: "Se spune ca politica separa si cultura uneste. In Romania exista aceasta prejudecata ca politicul si cultura sunt diferite. Eu spun ca, dimpotriva, politica romaneasca s-a nascut din cultura. Toti marii oameni politici ai secolului XIX au fost mari oameni de cultura iar noi am facut politica mare cata vreme a fost facuta de acesti oameni. Mai cred ca fiecare lucru pe care il scriem este o tentativa de a salva ceva din noi insine. Eu, de fiecare data cand scriu o poezie, ma gandesc ca, daca as fi disparut cu o zi inainte, poezia aceea ar fi disparut odata cu mine. Si inca nu stiu cate lucruri sunt in mine care trebuie sa fie nascute inainte ca eu sa plec.“
Alice Pruteanu - Psiholog, Coach, Consilier Dezvoltare Personala: "Pana la 19 ani ai voie sa visezi si sa pui in practica orice...pentru ca esti adolescent. Gandurile tale de atunci iti formeaza convingerile de mai tarziu. Trebuie sa crezi ca poti. Chiar daca o iei de la zero si avand ca ‘arma’ doar increderea in tine insuti. Daca alergi, o sa cazi...insa poti sa te ridici. Esecul - de care avem parte toti - este constructiv daca vrei sa inveti din el si sa iti construiesti stima de sine.”
Ioan Florea - Presedinte Asociatia de Dezvoltare Durabila "Focul Viu": "Cred in voluntariat si beneficiile daruirii de sine. La inceput a fost dorinta ca visele sa devina realitate... ne doream iubire si libertate... asa am descoperit inaltimile. Peste munti, prin paduri, peste parauri si sub cascade am descoperit forta pentru a merge inainte. Demersul nostru cultural mi-a schimbat viata...iar eu vreau sa inspir cat mai multa lume cu povestea lui ‚Se poate!’.”
Bogdan Sacaleanu - Comisar Garda Nationala de Mediu, Voluntar, Antreprenor: " Intr-o lume in care schimbarea este singura constanta, in care oamenii intai isi creeaza asteptari si mai apoi ofera ceva la schimb, normalitatea devine un ideal de multe ori nu greu de atins, dar greu de mentinut! Limitele impuse de ceilalti sunt, de fapt, constrangerile si presiunea societatii care ne transforma, ne formeaza si ne impune regulile jocului. Importanta este povestea care ramane!… la fel si la deseuri, e important ce rezulta din ele! #reduce #reuse #recycle"
Adrian Damian - Actor: "Pe scena iti pui tot sufletul, tot harul, toata concentrarea si toata daruirea. In slujba cui? A spectatorului, care a venit acolo sa ii reamintesti de cele mai frumoase emotii cu care omul a fost inzestrat. Sentimente cu care vrea sa plece acasa, unde se va hrani pentru o perioada cu aceasta hrana spirituala de care are periodic nevoie. Pur si simplu nu putem trai fara arta. Fara cultura. Fara educatie.”
Alexandra Tataru - Profesor, Publicist: "In scoala, teoria si-a castigat deja locul intai, in defavoarea pragmatismului, adica prea putin in directia formarii competentelor care ar putea pregati tinerii pentru viata reala. Timpul nu e niciodata de partea noastra si trecem iute prin el. Ce mai ramane de facut? Simplu. La un moment dat, fiecare copil sau adolescent trebuie sa constientizeze ca fara autoeducatie, fara carti si lectura, nu prea va exista determinare. Nu sunt suficiente cele dobandite in familie sau la scoala. Drumul de succes in viata al unui tanar nu va fi pavat decat de propriile intentii. Intentiile altora ar trebui sa reprezinte, insa, doar oportunitatile pe care le vor alege pentru urmatoarea etapa. Cartea va ramane mereu un prieten de nadejde. Nu-ti va cere nimic in schimbul lecturarii ei, dimpotriva. Iti va oferi intelepciunea de care ai nevoie in viata reala si-ti va face loc chiar si in cea imaginara."
Intrarea este LIBERA!
https://book-land.ro/focsani/
www.book-land.ro/conferinte
Sponsori: Nuclearelectrica, Wipro, Deutsche Leasing, Asevi, Caroli Foods, Mediapost Hit Mail, Touch Antibacterial, Sana, Qplaster, Stand for Development, STILL Material Handling, Metron Group, IntegralEdu, Di Bas, Kiwi Finance, Genco 93, Ipso Agricultura, Ivatherm, Lugera - The People Republic, Lampart, Dagmar, Licurici Impex, Antalis, Gradinariu, Kirchhoff Automotive, Paflora, Tractor Proiect Comert, Maleo, Loncolor, Stabilus, Murnic TRPC, RAP Development, Synergy Group, Filip Spedition, Nedeias, Alpha Pompe, R-Proserv, Optiserv, All Cio, VLG RO, Perfect Care Distribution, Soft Media CTS, Orild Com, Octagram Creative, Voestalpine, Midanif, IFMA, Sartorom, Advertising & Design Partner, Sagrod, Ulma Packaging, CET-Central European Translations, Asociatia EDUC, Terra Dinamic, Romania Travel Plus, Heckler Romania, Amitech Impex, Hora, Prosalv, Plastinvest, Snijana, Phoenix Contact, Grup Petrol Marin, Alcam International, Techno Dopo Total, International Alexander, Romnav, Grafitec, Ferma cu Omenie, Oua de Tara, Rolux, Heidi Chocolate, Cumpana
Parteneri: Magic FM, Rock FM, Agerpres, Romania Libera, Rol.ro, Ziare.com, Revista Cariere, Eva.ro, Intuitext, Didactic, SuntParinte, ExamenulTau, IQool, Suplimentul de Cultura, Ceasca de Cultura, Centrul de Parenting, Sfatul Parintilor, Kreatoria.ro, BlitzTV, ANOSR, EESTEC, Colegiul National Unirea
BookLand a luat nastere in 2011, ca prim targ urban de carte la mall. S-a dezvoltat rapid intr-o caravana nationala activa timp de peste 600 zile, care a vizitat anual peste 40 orase. Taberele Coolturale BookLand si Conferintele BookLand Evolution au devenit extensii naturale ale brandului cultural, platforma www.inPractica.ro completand abordarea social-educationala asumata. In cele 6 editii, Conferintele s-au intalnit cu peste 100,000 tineri carora peste 2,000 speakeri le-au oferit cele mai bune sfaturi si recomandari. Iar in cadrul celor 7 editii ale Taberelor, sub deviza “Cel mai inteligent mod de a te distra!”, peste 1,200 tineri au fost incurajati prin workshop-urile si lectura zilnica sa pretuiasca timpul liber si echilibrul fin dintre educatie si distractie. Ebook-urile de pe BibliotecapeMobil au fost descarcate de peste 1 milion ori in cei 6 ani. Iar daca anul acesta am renovat/dotat 3 scoli in mediul rural, anul viitor vrem sa schimbam viitorul copiilor din 10 scoli!
. | |
|
|