Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 februarie 2024
Recomandări
De Ziua Culturii Naționale, Mihai Eminescu și Petre Ispirescu vor fi omagiați la Casa Artelor „Dinu Lipatti”
(Arte vizuale)
Primaria Municipiului Bucuresti, prin Casa Artelor „Dinu Lipatti”, va invita la Ziua Culturii Nationale, miercuri 15 ianuarie, intre orele 19:00-22:00. Va asteptam, de la orele 19:00, sa vedeti Expozitiile Speciale „Mihai Eminescu - clipa de geniu a culturii romanesti” si „Petre Ispirescu - Povestitorul basmelor romanesti”.
In data de 15 ianuarie 2020, de Ziua Culturii Nationale, se implinesc 170 de ani de la nasterea „poetului nepereche” si 190 de ani de la nasterea celui supranumit „parintele basmelor”. De asemenea, veti regasi expozitiile permanente „Dinu Lipatti - viata si opera”, „Familia Lipatti si prietenii” si veti avea ocazia sa ascultati Inregistrari celebre din repertoriul marelui pianist si compozitor Dinu Lipatti.

In Salonul de Muzica, actorii Teatrului Coquette vor interpreta spectacolul „Praslea cel Voinic si merele de aur”. Piesa este o adaptare a celebrului basm cu acelasi titlu al lui Petre Ispirescu. Din distributie fac parte: Claudia Dragan, Cristian Dionise si Alexandru Mandu. Spectacolul este interactiv si plin de umor, fiind adecvat atat pentru copii cat si pentru parinti si bunici.

De la orele 20:00, Salonul de Muzica va gazdui Recitalul Extraordinar sustinut de celebrul tenor Daniel Magdal, care va interpreta ciclul de lieduri semnat de Nicolae Bretan pe versurile marelui poet Mihai Eminescu. Acompaniamentul va fi asigurat de pianista Diana Spanu cu participarea violonistului Cristian Balas, care va oferi publicului pagini celebre de muzica romaneasca din compozitiile lui George Enescu, Dinu Lipatti si Ciprian Porumbescu.

Va asteptam cu drag la Casa Artelor „Dinu Lipatti”, de Ziua Culturii Nationale, sa deschidem impreuna „Stagiunea de Evenimente 2020”, in Casa marelui pianist si compozitor Dinu Lipatti!

Conceptul evenimentului apartine pianistei si regizoarei Alice Barb, directorul fondator al Casei Artelor „Dinu Lipatti”.

Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.

Pentru mai multe detalii despre program si desfasurarea acestuia va invitam sa vizitati pagina de Facebook: https://www.facebook.com/casadinulipatti sau ne puteti contacta la numarul de telefon 031 425 25 63, in intervalul orar 12:00-16:00, de luni pana vineri.

Afis artistic Ziua Culturii Nationale 2020

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate