Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 februarie 2023
1395 • Prima mentiune documentara a Cetatii Neamt
1809 • Se naste Felix Mendelssohn Bartholdy
1892 • Se naste Gheorghe I. Bratianu
1941 • Se naste Stefan Iordache
Recomandări
Lipatti Special de Ziua Unirii Principatelor Române, la Casa Artelor „Dinu Lipatti”
(Arte vizuale)
Primaria Municipiului Bucuresti, prin Casa Artelor „Dinu Lipatti”, va invita sambata, 25 ianuarie 2020, intre orele 18:00 – 21:00, la o noua editie a programului cultural „LIPATTI SPECIAL.”, dedicat persoanelor cu nevoi speciale si insotitorilor acestora.

Dupa succesul inregistrat de la primul eveniment, cea de-a VII-a Editie a programului „Lipatti Special” organizat de Casa Artelor „Dinu Lipatti” si finantat de Primaria Generala a Capitalei, se desfasoara cu ocazia implinirii a 161 de ani de la infaptuirea Unirii Principatelor Romane din anul 1859, realizata sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, de la a carui nastere se implinesc 200 de ani. Cel care avea sa devina „Domnul Unirii” de la 1859 s-a nascut pe data de 20 martie 1820, la Barlad, in Moldova. Unirea Principatelor Romane este considerata prima etapa in crearea statului unitar roman modern.

Programul cultural „Lipatti Special” este unic in Romania si s-a nascut din dorinta regizoarei si pianistei Alice Barb, Director Fondator al Casei Artelor „Dinu Lipatti”, de a deschide cu drag portile Casei Lipatti persoanelor cu nevoi speciale din tot spectrul de dizabilitati si insotitorilor acestora si de a le oferi, lunar, acces la arta si cultura, prin intermediul unor evenimente dedicate. De asemenea, prin programul cultural „Lipatti Special” invitatii nostri au posibilitatea sa se intalneasca cu artisti exceptionali, cu mari personalitati ale culturii romanesti si sa socializeze intr-un spatiu elegant, incarcat de istorie, in inima Capitalei.

Sambata, 25 ianuarie 2020, de la orele 18:00, oaspetii nostri se vor putea bucura de Expozitia speciala „Unirea Principatelor Romane - 24 ianuarie 1859. 200 de ani de la nasterea domnitorului Alexandru Ioan Cuza”, dar le vor putea admira si pe cele permanente „Dinu Lipatti - viata si opera”, „Familia Lipatti si prietenii”. Vor avea loc ateliere de creatie pe teme muzicale realizate de artistii de la „Art Time Atelier”, publicul nostru avand ocazia sa asculte Inregistrari celebre din creatiile marilor compozitori romani. In Salonul de Muzica va fi proiectat filmul „Unirile Romanilor”, episodul al 2-lea, realizat si produs de istoricul Radu Gaina. Documentarul „Unirile Romanilor”, lansat de TVR International, a fost difuzat in anul 2018 pentru a marca Centenarul Marii Uniri.
 
De la orele 19:00, in Salonul de Muzica va avea loc Recitalul Extraordinar sustinut de unul dintre cele mai bune coruri barbatesti din lume, Corala Armonia, apartinand Arhiepiscopiei Tomisului, dirijata de arhidiaconul dr. Ion Iulian Dumitru, lector universitar la Universitatea Ovidius din Constanta. Programul contine piese din repertoriul folcloric romanesc si creatii ale compozitorilor romani: I. D. Chirescu, Nicolae Lungu, Gheorghe Danga, Ion Vidu, Lucian Niresteanu, Ion Runcu, Adrian Daminescu. 

Corala barbateasca „Armonia” a fost infiintata in anul 2001 in cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Tulcea, iar doi ani mai tarziu a trecut sub tutela Arhiepiscopiei Tomisului. Corala are in palmares doua medalii de aur la World Choir Games 2012, desfasurat in Statele Unite ale Americii, Marele Premiu la sectiunea Cor barbatesc, doua medalii de aur la sectiunile Folclor si Cor barbatesc si una de argint (Muzica sacra) la Campionatului European al Corurilor din 2013, desfasurat la Graz, Austria. De asemenea, Corala Armonia a primit doua medalii de aur si Marele Premiu la World Choir Games, editia a saptea, care a avut loc in Riga, Letonia, o medalie de aur (Coruri de camera) in cadrul competitiilor European Choir Games si Grand Prix of Nationes (2015, Magdeburg, Germania). Din componenta coralei fac parte preoti, diaconi si studenti ai Facultatii de Teologie din Constanta.
Conceptul evenimentului apartine pianistei si regizoarei Alice Barb, directorul fondator al Casei Artelor „Dinu Lipatti”.

Va asteptam cu drag la Casa Artelor „Dinu Lipatti”, Casa tuturor iubitorilor de Arta si Cultura!

Evenimentul este dedicat persoanelor cu nevoi speciale si insotitorilor acestora, iar accesul se face in limita locurilor disponibile, doar pe baza de rezervare la numarul de telefon: 0314252563,

afis Lipatti special 25 ianuarie 2020 01

afis program Lipatti special 25 ianuarie 2020 02

Pentru mai multe detalii despre program si desfasurarea acestuia va invitam sa vizitati pagina de Facebook: https://www.facebook.com/casadinulipatti sau ne puteti contacta la numarul de telefon 031 425 25 63, in intervalul orar 12:00-16:00, de luni pana vineri.

Parteneri: DGASPC Sector 2, DGASPC Sector 3.
Partener media principal: Radio Romantic
Parteneri media: Agerpres, #centruldepresa.ro, Jurnalul National, Radio Bucuresti FM, Observatorul Cultural, Jurnalul.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate