Ipostaze dramatice la Teatrul Național „I.L. Caragiale” București | |
(Arte vizuale) |
Avem deosebita placere de a anunta ca marti, 28 ianuarie 2020, ora 19:00, in sala Rotonda a Teatrului National „I L. Caragiale” Bucuresti, va avea loc vernisajul expozitiei de pictura si sculptura „Ipostaze dramatice”. |
Expozitia „Ipostaze dramatice”, organizata in cadrul Proiectului Cultural Contemporanii, reuneste un fond de 50 de lucrari de pictura, sculptura si metal semnate de artistii Eugen Ilina, Bogdan Hojbota, Laurentiu Midvichi si Vasile Soponariu.
Impresionanta prin formele sculpturale pe care le propune, plina de culoare si dramatism, narativa, descriptiva, abstracta, incendiara, exploziva, dinamizatoare, violenta, expozitia incanta si copleseste prezentand spectatorului lumi provenite din imaginatia artistului, surprinse de la sublim la grotesc. Lucrarile propuse de cei patru artisti sunt realizate in mai multe etape de consum creativ al vietii lor si sunt izvorate dintr-un demers de a realiza o sinteza a imediatului, a cotidianului. Astfel, expozitia „Ipostaze dramatice” poate fi socotita un preambul de intrare in atmosfera pieselor puse in scena Salii Mici a TNB, sau poate ca piesele de teatru jucate sunt un preambul pentru intelegerea lucrarilor expuse in sala Rotonda?...
In deschiderea expozitiei, vor lua cuvantul Adriana Popescu, director de comunicare si relatii internationale al TNB, si Maria Pasc, Proiectul Cultural Contemporanii.
Expozitia „Ipostaze dramatice” va fi deschisa pentru public timp de o luna, in perioada 28 ianuarie-28 februarie 2020, si va putea fi vizitata zilnic intre orele 14.00 si 19.00, cu exceptia zilelor de luni. Accesul publicului in Rotonda expozitionala se face pe la intrarea la Sala Mica a TNB, dinspre bd. Carol. Intrarea este libera.
Va asteptam cu drag!
Proiectul Cultural Contemporanii, initiat si derulat de Asociatia Fauritori, isi propune valorizarea culturii romanesti actuale, prin favorizarea actului de creatie, abordat intr-o perspectiva unitara cu creatorul. Proiectul are ca obiectiv organizarea si sustinerea de activitati artistice si social-culturale, pentru educarea sensibilitatii estetice a publicului.
. | |
|
|