Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 februarie 2023
1395 • Prima mentiune documentara a Cetatii Neamt
1809 • Se naste Felix Mendelssohn Bartholdy
1892 • Se naste Gheorghe I. Bratianu
1941 • Se naste Stefan Iordache
Recomandări
Christoph Niemann. Punct de vedere
(Arte vizuale)
Pentru prima data la Bucuresti, MNAC si Hotspot Workhub prezinta cele mai cunoscute opere si serii narative ale lui Christoph Niemann, cum ar fi Copertile The New Yorker / The New Yorker covers, Desenele de duminica / Sunday Sketches, Forme / Pattern, Caietele de notite / Sketchbooks, Sa dospeasca / Let It Dough, Ilustratii politice / Political Illustrations, Orasul abstract / Abstract City sau Ilustratiile Wired / Wired.
Vernisaj MNAC: 27 februarie, 19:00, in prezenta artistului.
Intrarea este gratuita, iar accesul se face liber cu masina pe la poarta B3 din Calea 13 Septembrie.
Prezentare de artist si vernisaj Hotspot Workhub: 28 februarie, 10:30 (The Mark / Podium Building, Calea Grivitei 82-98, etaj 1)

Acuarele si desene pe servetele de cafea, lucrari fotografice si carti de autor, ilustratii din pixeli si animatii de realitate virtuala - Niemann gaseste intotdeauna noi forme de exprimare artistica. Cu ochelari pentru realitatea virtuala, aplicatii pentru copii si adulti si lucrari video, expozitia invita la o experienta artistica completa in familie.

Uneori jucaus, alteori serios si mereu la obiect, Christoph Niemann surprinde impresii, spune povesti intr-o clipita, transforma obiecte in miniaturi poetice. Intotdeauna surprinde cu perspective neasteptate asupra a ceea ce este aparent familiar si permite publicului sa devine parte integranta din procesul artistic. In lucrarile sale explicit politice il simtim pe Niemann ca un comentator taios al zilelor noastre, ilustratiile sale de coperta pentru legendarul The New Yorker devenind iconice pentru lumea post-adevar.

Lucrarile sale reprezinta gesturi mici, dar necesare, pentru a transforma orice obiect sau fapt cotidian intr-o intreaga poveste, imaginile sale ofera cifruri, coduri - o reinterpretare a familiarului, testand limitele abstractizarii sale. Christoph Niemann este un narator in imagini, un maestru al momentului perfect, prin observatiile sale precise, ironice, de fiecare zi.

Expozitia este organizata de MNAC & Hotspot Workhub Bucuresti.

Christoph Niemann (n. 1970) este artist, autor si animator. Lucrarile sale apar in mod regulat pe copertile revistelor The New Yorker, National Geographic si The New York Times. Lucrarile de arta ale lui Christoph Niemann au fost  prezentate in numeroase retrospective muzeale. A desenat in direct la Bienala de Arta de la Venetia, la Jocurile Olimpice de la Londra si a schitat Maratonul orasului New York (The New York City Marathon), in timp ce alerga efectiv. A creat prima coperta care foloseste realitate augmentata pentru revista The New Yorker, precum si o animatie in realitate virtuala de 360 de grade, desenata manual pentru numarul US Open al revistei. Printre clientii sai se numara Hermès, Google, LAMY si Muzeul de Arta Moderna din New York.
Christoph este membru al Alliance Graphique Internationale / Alianta internationala a artistilor grafici. In 2010 a fost inclus in Art Directors Club Hall Of Fame. Este autorul a numeroase carti, inclusiv monografia Sunday Sketching / Schite de duminica (2016), WORDS / CUVINTE (2016) si Suvenir / Souvenir (2017).
Cea mai recenta carte a sa, Hopes and Dreams / Sperante si vise, are ca subiect calatoria lui Cristoph la Los Angeles pentru a-l intalni pe artistul David Hockney. Cu Jon Huang a creat aplicatiile pentru copii PETTING ZOO si CHOMP. Opera sa este subiectul unui episod din Abstract, un serial Netflix.

Print

Hotspot este noul concept de coworking al nemtilor de la REC Partners. Dupa zeci de ani de consultanta pentru alti clienti si sute de mii de metri patrati proiectati in toata Europa, REC s-a hotarat sa intre pe piata foarte dinamica de coworking cu un concept inovator. Depasind practica birourilor individuale ale inceputului de secol, “office landscape” al anilor ’50 si "open-space" al ultimelor decenii, REC propune un nou concept bazat pe experienta si inovatie. Impreuna cu arhitectii de la Biroarchitetti Milano, conceptul de "3D office landscape" propune zone de birouri pe mai multe niveluri, in mai multe configuratii care sprijina utilizatorul in gasirea spatiilor si mobilierului ideal proiectului sau.
Pentru a promova creativitatea si imaginatia si pentru a oferi un plus de valoare spatiilor create, Hotspot s-a hotarat sa demareze organizarea unei serii de evenimente culturale, in parteneriat cu alte institutii, dedicate unor nume de referinta din zona arhitecturii, designului si a industriilor creative.
Prima dintre acestea va avea loc pe 27 si 28 februarie, invitat va fi ilustratorul german Christoph Niemann, caruia ii vor fi dedicate doua expozitii, una la Muzeul National de Arta Contemporana, cea de-a doua, la Hotspot.

@Christoph Niemann 2020, Sunday Sketch (Brushgirl)

@Christoph Niemann 2020, Sunday Sketch (Brushgirl)


@Christoph Niemann 2020, Sunday Sketch (News)

@Christoph Niemann 2020, Sunday Sketch (News)


@Christoph Niemann 2020, Sunday Sketch (Rolls Royce)

@Christoph Niemann 2020, Sunday Sketch (Rolls Royce)


Sponsori:
Decor Floor, Project 1, Greentek & DARA Lighting, Crama Oprisor, Policolor Romania, Grup Transilvae, Vitamin Aqua.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate