Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Târgul Mărțișorului la Muzeul Național al Țăranului Român
(Arte vizuale)
{Martisor, Martisug sau Mart. Obicei de inceput de primavara, semn protector pentru roadele pomilor si sanatatea vitelor, impotriva bolilor si a nenorocului – moneda de argint cu fir de lana rosie sau alba legata la mana copiilor, mitologie taraneasca}.
Preluat de lumea urbana la inceput de secol XX si devenit moda, purtat drept colier si podoaba, tinut la piept sau la mana, primit ca suvenir sau mai nou, cadou, martisorul supravietuieste in diferite forme pana in contemporaneitate, de la firul simplu rasucit in alb si rosu, pana la martisorul virtual.

Muzeul National al Taranului Roman va asteapta in perioada 26 februarie – 1 martie 2020, intre orele 10.00 si 18.00, la Targul Martisorului. Evenimentul urmareste traditia ultimelor targuri organizate de Muzeul Taranului, oferind in continuare publicului posibilitatea de a se intalni cu o oferta bogata prin unicitatea si diversitatea martisoarelor.

In peisajul targurilor bucurestene, Targul Martisorului de la MNTR pune valoare pe obiectul handmade si pe inovatie, incurajand creativitatea in sfera artistica si mestesugul capabil sa fie reinnoit cu noi particularitati care sa comunice, prin expresivitate, imaginatie si simt al umorului, semnificatiile mai vechi sau mai noi ale martisorului. Participantii invitati — studenti, artisti, mestesugari — folosesc ca sursa de inspiratie lumea si mitologia taraneasca ori imagineaza noi forme ale creativitatii urbane: de la obiectul manufacturat si reciclat, care foloseste materiile naturale devenite clasice, la amprenta unui design contemporan, banda desenata sau personaje si semne din mitologia urbana, imaginate pe o multitudine de materii neconventionale.

Targul isi propune sa aduca in atentia publicului cumparator si alte categorii variate de martisoare, care trimit la o serie de revizitari ale trecutului recent: martisorul de oras, martisorul rustic, martisorul crosetat sau tip goblen, martisorul traditiilor reinventate sau miniaturile din sticla ale anilor optzeci, ca un contrapunct la creatiile ultimilor ani, in care principala expresie este cea a obiectului handmade.

La fel ca in anii trecuti, printre participantii la targul de anul acesta se numara si scoli, fundatii, asociatii, organizatii care desfasoara actiuni cu caracter umanitar si sprijin pentru categorii defavorizate.

Devenita accesoriu traditional al Targului Martisorului, oferta gastronomica, ramanand un sustinator al micilor producatori care ne vor fi alaturi cu produse ce sunt mai aproape de conceptul de bucatarie naturala, chiar daca zona reprezentata este rurala sau urbana: turta dulce din Harghita si Arges, prajiturele de casa si alte produse de patiserie din Alexandria, Baia Mare si Buzau, miere si dulceturi din Ilfov, ceaiuri si plante de leac din Dambovita, dar si mere sau fructe uscate.

Va asteptam, ca in fiecare an, sa martisorim impreuna cu fir alb si rosu timp de 5 zile!

Pretul biletului de intrare la targ: adulti - 8 lei; pensionari - 4 lei; elevi si studenti, posesori ai cardului Euro 26, in varsta de pana la 30 de ani, persoanele adulte cu handicap mediu sau usor - 2 lei


afis targul martisorului 2020 mic

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate