Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
22 februarie 2024
1632 • Galileo Galilei publica Dialog despre cele doua mari sisteme ale lumii
1788 • S-a nascut Arthur Schopenhauer (d. 1860)
1810 • S-a nascut Frederic Chopin (d. 1849)
1900 • Prima auditie, la Paris, a "Sonatei nr. 2 pentru vioara si pian" de George Enescu (la pian - George Enescu)
1903 • S-a nascut Tudor Musatescu (d. 1970)
Recomandări
Muzeul Național al Țăranului Român este deschis zilnic în online
(Arte vizuale)
Muzeul National al Taranului Roman continua sa ramana alaturi de vizitatorii sai, pe retelele de socializare, in aceasta perioada in care activitatile sale culturale au fost suspendate. Cu o cifra de peste 102000 de urmaritori, pagina de Facebook a muzeului este cea mai apreciata pagina a unei institutii de cultura din Romania.
Pentru toti cei care ne urmaresc zilnic, am pregatit o serie de postari interactive: „Casa de-a casa”, #particular - Muzeul de acasa, „De la tilinca la opinca. Dictionar pe sarite”, „Povesti de seara... meteriste”, #MTRmainspira | in plina criza, ne refugiem in arta.

In fiecare zi a saptamanii, va asteptam la „Casa de-a casa”, o campanie online de colectare a unor istorii despre locuire ce se vor constitui intr-o arhiva. Actuali sau fosti specialisti ai muzeului va insotesc prin povestile lor, indemnand vizitatorii online sa contribuie la colectia noastra cu propriile lor experiente de locuire. Fiecare dintre noi are povesti ale locuirii in propria casa ori aiurea. Trebuie doar sa va dati ragaz si sa scotociti in memorie. Chiar si intr-un detaliu puteti descoperi o lume.

Casa de-a casa

#particular este Muzeul de-acasa, o colectie de obiecte si povestile lor (inca) nespuse. Un muzeu nu inseamna doar colectiile pe care le arata, ci si povestile pe care le poate aduna. Strangem laolalta povestile acelor obiecte personale care nu se epuizeaza niciodata; pe care le iubim sau care ne scot din minti, dar de care nu ne-am desparti niciodata. In miezul izolarii, Muzeul Taranului provoaca vizitatorii virtuali sa se intrebe care este obiectul pretios? Care este lucrul a carui poveste merita spusa, pentru ca te face sa te simti acasa sau, din contra, te duce cu gandul departe? Adunam imaginile si povestile pe care vizitatorii ni le trimit si le postam pe pagina Arhivei de Imagine MNTR (Facebook.com/ArhivaDeImagine). Le pastram cu grija de arhivist pe fiecare pentru ca, ulterior, seria curatoriata sa isi gaseasca locul intr-una din sectiunile platformei web Retelele Privirii (arhiva.muzeultaranuluiroman.ro).

Particular

Pentru ca in vremurile acestea nu mai pot umbla pe teren, prin sate, in cautare de traditii mai noi sau mai vechi, o echipa de etnologi de la Muzeul Taranului a gandit un dictionar multimedia. „De la tilinca la opinca. Dictionar pe sarite” este publicat cuvant cu cuvant, in fiecare joi, pe pagina de Facebook a muzeului. Nu va fi un dictionar ca in carti, ci unul cu multe cuvinte folosite si folositoare la tara, pe care le-au aflat de la bunici, matusi, vecini, dar si din publicatii, din munca de la muzeu, ori din cercetarile de teren.

Pe cei mici, ii asteptam in fiecare luni, miercuri si vineri, la „Povesti de seara... meteriste”. Copiii au nevoie, in aceasta perioada, de personaje de poveste ca sa invete diferenta dintre bine si rau, sa inteleaga lumea in care traiesc, sa se adapteze schimbarilor acesteia si, nu in ultimul rand, sa se exprime in relatia cu ceilalti. Dragostea pentru carti se transmite prin lectura. Iar actul lecturii trebuie incurajat din primii ani ai vietii. Unii parinti marcheaza momentele dinaintea somnului de seara a copilului prin ceea ce numim „povestea de seara”, care ajunge, cu timpul, sa joace un rol esential in ritualul cotidian al celui mic.

Povesti de seara meteriste

Si nu in ultimul rand, prin proiectul #MTR ma inspira, propunem familiilor cu copii sa valorifice acest timp petrecut alaturi de cei mici si sa diversifice activitatile creative, arta fiind atat un mijloc de exprimare a unui talent si de a relationare cu ceilalti, cat si o modalitate de terapie. Pornind de la activitati pe care le vom inregistra foto/video si le vom transmite pe canalele de social media, indemnam publicul sa ne trimita propriile variante creative despre: #TEATRU ACASA, #JURNAL DE PANDEMIE, #MUZEUL LA CUTIE, #CE VEZI DE LA FEREASTRA, #GRADINARIM ACASA, #ADUSE CU POSTA.

MTR_ma_inspira

Mai multe detalii despre fiecare actiune in parte, gasiti pe:
www.muzeultaranuluiroman.ro
Facebook.com/MuzeulTaranului
Facebook.com/Educatie-Muzeala-MTR
Facebook.com/ArhivaDeImagine
Instagram @peasantmuseum

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate