Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
7 februarie 2023
1741 • A aparut "Marele Hrisov al lui Constantin Mavrocordat"
1812 • S-a nascut Charles Dickens
1964 • The Beatles efectueaza primul turneu în SUA
Recomandări
Inspirație și povești pentru copii la Muzeul Național al Țăranului Român. Acum ne jucăm în online!
(Arte vizuale)
„Cuvinte spuse sau scrise, tesaturi, hartii, resturi, ate colorate, petice, monede, margele, dantele, nasturi, o multime de maruntisuri greu de insiruit”, „claca de vorbit, de pritocit idei, de facut lucruri”, „deplina libertate, in care adultii sa poata sta alaturi de copii fara a tine cont de diferenta de varsta”. La inceputul pandemiei, ne-am lovit de aceste amintiri despre inceputurile Atelierului de Creativitate de la Muzeul Taranului Roman, atunci cand Irina Nicolau dadea tonul ideilor si initiativelor de tot felul celor veniti „sa manance nori” la Muzeu, adica sa puna la cale „un muzeu viu, deschis”.
Dilemele si blocajele intampinate la trecerea in online s-au transformat, usor-usor, in provocari care ne-au scos din zona de confort si ne-au adus din nou impreuna - etnologi, artisti, papusari, muzicieni, ceramisti, fotografi, muzeografi, cercetatori, educatori muzeali din mai multe departamente ale Muzeului – si ne-au pus in starea de a nascoci proiecte si de a gasi solutii inovative, asa cum ne invatase Irina acum mai bine de 20 de ani. Doar ca discutiile s-au purtat pe Zoom si Skype, fiecare in vreun colt de camera, dar cu gandul la Muzeul care a devenit un fel de Acasa pentru multi dintre noi.

Chiar si in izolare, ne-am dat seama ca avem la indemana suficiente lucruri pentru a crea programe de educatie muzeala pentru copii – carti cu basme, pereti care ascund povesti, pietre care se transforma in personaje, culori pentru a imblanzi dragonii din norii unei zile si cate si mai cate.

MTR_ma_inspira

Creativitatea si entuziasmul s-au reinstalat in grupul de lucru MtrInVremeaPandemiei si ideile au inceput sa circule in mediul online. Astfel, au aparut proiectele „Povesti de seara meteriste”, o serie de povesti audio pe care le puteti asculta in fiecare seara de luni, miercuri si vineri de la ora 20.00, si „MTR ma inspira”, proiect dedicat familiilor cu copii. Prin aceste activitati ne propunem sa recream atmosfera de buna dispozitie de la atelierele de creativitate, provocand publicul mic si mare sa o regaseasca la randul lui acasa pictand, ascultand si inventand povesti, bricoland din resturi de materiale, hartii, petice si ate colorate... Asa cum faceam la inceputurile Atelierului de Creativitate, asa cum fac adesea copiii acasa cand isi inventeaza jocuri si lupta cu plictiseala.

De 1 iunie, pe paginile de Facebook ale Muzeului Taranului Roman si ale Educatiei Muzeale MTR, copiii sunt invitati sa devina ei insisi artisti si povesta si si sa participe la concursurile pregatite pe parcursul intregii zile de catre echipa Atelierului de creativitate.
 
Mai multe detalii despre fiecare actiune in parte, gasiti pe:
www.muzeultaranuluiroman.ro
Facebook.com/MuzeulTaranului
Facebook.com/Educatie-Muzeala-MTR

carton Povesti de seara meteriste 15

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate