Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 februarie 2023
1395 • Prima mentiune documentara a Cetatii Neamt
1809 • Se naste Felix Mendelssohn Bartholdy
1892 • Se naste Gheorghe I. Bratianu
1941 • Se naste Stefan Iordache
Recomandări
InspiraTIFF cu Mircea Miclea pe TIFF Unlimited: despre educație și mentalități
(Știință)
Mircea Miclea, una dintre cele mai importante voci din educatie in Romania, continuaseria interviurilor InspiraTIFF cu Mihnea Marutape TIFF Unlimited. Dialogul va fi accesibil gratuit pe unlimited.
tiff.ro, de oriunde din lume, luni, 1 iunie, de la ora 20:00. Abonatii platformei il pot viziona oricand.

La un moment dat, nu vom mai avea paduri de taiat, la un moment dat nu vom mai avea petrol de exportat, nu vom mai avea grau suficient, dar mintea este inepuizabila. Si trebuie sa decidem: ce fel de tara dorim sa devenim? O tara care exporta solutii si tehnologii sau o tara care exporta forta de munca ieftina pentru cules sparanghel?”, spune Mircea Miclea despre alegerea pe care o are de facut Romania, ca natiune.

Despre perioada in care a fost ministru al Educatiei, povesteste: „La un moment dat, numele meu era Mister Five. Pentru ca, de fiecare data cand mi se cerea sa spun ce imi doresc, spuneam: cinci. Cinci la suta din PIB pentru Educatie, nimic altceva...”.

Mircea Miclea este psiholog, profesor la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei de la Universitatea Babes-Bolyai, cercetator, fondatorul scolii cognitive in psihologia romaneasca, cu o vastaexperientade practician si formator in psihoterapie, autor a numeroase volume si lucrari stiintifice. A fost ministru al Educatiei intre 2004 - 2005 si este directorul unui centru privat de cercetare-dezvoltare in domeniul psihologiei, Cognitrom.
Autorul seriei de interviuri InspiraTIFF, Mihnea Maruta, are o experientade peste 25 ani in presa centralasi locala, ocupand pozitia de redactor-sef la Cotidianul, Adevarul si Pressone.ro. Este una dintre cele mai echilibrate si respectate voci din jurnalismul romanesc. Absolvent de Filosofie, este pasionat de idei noi, pe care le cautain carti, in filme si in sport.

INSPIRATIFF_Mircea Miclea

***
In perioada urmatoare, personalitati si voci relevante in cultura, tehnologie, educatie, medicina, antreprenoriat, marketing si alte domenii cheie vor discuta cu jurnalistul Mihnea Marutadespre framantarile si provocarile vremurilor actuale, oferind inspiratie, ghidaj si posibile raspunsuri. Interviurile pot fi urmarite gratuit in fiecare luni, de la 20.00, pe TIFF Unlimited, si pot fi accesate oricand de abonati. 
InspiraTIFF este un proiect mai amplu al echipei Festivalului International de Film Transilvania, care-si propune sareuneascaantreprenori, lideri, vizionari, inovatori si artisti, intr-un eveniment care saincludaprezentari interactive, masterclass-uri, workshop-uri, dar si expozitii, performance-uri si evenimente de socializare.

***

TIFF Unlimited este primul serviciu de streaming (SVoD) lansat de un festival de film din Romania si singurul produs de acest gen din Europa Centralasi de Est. Unlimited.tiff.ro este disponibil online si in aplicatiile iOS si Android (mobile, Android TV si Apple TV), cu un catalog de peste 130 de titluri, actualizat constant. Platforma poate fi accesatape bazade abonament lunar sau anual. Noii abonati beneficiazade o perioadaextinsade free trial de 14 zile. Detalii pe unlimited.tiff.ro.
The festival must go on. Anytime. Online.


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate