Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
22 februarie 2024
1632 • Galileo Galilei publica Dialog despre cele doua mari sisteme ale lumii
1788 • S-a nascut Arthur Schopenhauer (d. 1860)
1810 • S-a nascut Frederic Chopin (d. 1849)
1900 • Prima auditie, la Paris, a "Sonatei nr. 2 pentru vioara si pian" de George Enescu (la pian - George Enescu)
1903 • S-a nascut Tudor Musatescu (d. 1970)
Recomandări
„Zeitgeist” by Hungry Sharks. Performance de dans contemporan în proiecţie în premieră mondială, în cadrul „Performing Austria – spectacolul timpului nostru”
(Arte vizuale)
Zeitgeist - spiritul unei epoci care arata ca o lupta pentru oxigen, intr-un bazin plin cu apa. Competitie deschisa, rezistenta incrancenata, principii fluide, refugii efemere – un portret neasteptat al societatii actuale se dezvaluie in performance-ul de dans contemporan „Zeitgeist”, realizat integral subacvatic.
Spectacolul este propus publicului roman de catre Forumul Cultural Austriac Bucuresti (FCA) si compania de dans urban Hungry Sharks, intr-o proiectie online in premiera mondiala, ce va avea loc intre 5 si 7 iunie, pe site-ul FCA, in cadrul programului „Performing Austria – spectacolul timpului nostru”.

Performance-ul va fi disponibil pe site-ul Forumului Cultural Austriac Bucuresti, aici – https://bit.ly/2ZY5uBX

Programul proiectiilor:

05.06.2020 - orele 19.00-20.00 (ora Bucurestiului)
06.06.2020 - orele 20.00-21.00 (ora Bucurestiului)
07.06.2020 - orele 19.00-20.00 (ora Bucurestiului)
07.06.2020 - ora 20.15 (ora Bucurestiului) – proiectia finala va fi urmata de o sesiune Q&A LIVE, pe profilul Instagram al companiei Hungry Sharks https://www.instagram.com/hungrysharkscie/

Vor vorbi despre performance si vor raspunde la intrebarile spectatorilor – Valentin Alfery, coregraf, si Dusana Baltic, producatoare, fondatorii companiei Hungry Sharks.

„Zeitgeist” este aventura dansului urban in mediul subacvatic. Spectacolul este constituit dintr-o serie de scurte performance-uri realizate de sase dansatori, care nu utilizeaza nici un fel de aparat de oxigenare atunci cand se afla sub apa. In versiunea originala, performance-ul necesita o infrastructura aparte pentru a putea fi prezentat, adica un bazin ai carui pereti sunt prevazuti cu ferestre de sticla prin care spectatorii sa poata urmari actiunea. Acest proiect constituie un act de pionierat ce exploreaza, la nivel conceptual, depasirea potentialului situatiilor temporare in contextul societatii vitezei in care traim, dar si extinderea limitelor miscarilor dansului urban.

„Senzatia noastra e aceea ca principiile generale ale altor timpuri – relatii fixe de durata, un singur loc de munca, un singur domiciliu pentru intreaga viata, de exemplu – au devenit mult mai difuze, iar oamenii se regrupeaza din ce in ce mai mult in nise ale societatii, unde se folosesc de spatii temporare, de momente efemere pentru a se exprima si a trai punctual, inainte de a trece la altceva. Aici intervine legatura cu apa, deoarece sub apa ai la dispozitie doar un timp foarte limitat pentru a dansa. Miza noastra a fost aceea de a reactiona la amagirea continua pe care o reprezinta aceste clipe, camere si spatii temporare”, explica Valentin Alfery, creatorul spectacolului „Zeitgeist”, intr-un interviu acordat jurnalistei Raluca Radulescu pentru emisiunea „Scena si ecranul” de la Radio Romania Cultural.

Zeitgeist 1 by Jelena Jankovic 2019 A

Creata in 2011, compania Hungry Sharks perfectioneaza continuu stilurile de expresie ale dansului urban, transpunandu-le in mediile cele mai diverse si introducandu-le in practica teatrala obisnuita (atat in ceea ce priveste formarea cat si reprezentarea). Pentru excelenta activitatii sale artistice si educationale, ansamblul a fost premiat de catre Cancelaria federala austriaca (2015) si de catre guvernul regiunii Carintia (2019).

Hungry Sharks sustine spectacole frecvent in Europa, America de Nord si Asia si a fost pana acum prezenta de trei ori in Romania, la Bucuresti (2017) si in cadrul Festivalului International de Teatru de la Sibiu (2016, 2019). De altfel, spectacolul „Zeitgeist” se constituie si intr-o invitatie pentru sectiunea austriaca a FITS 2020, realizata in format online, in cadrul parteneriatului dintre Teatrul National „Radu Stanca” din Sibiu, Ambasada Austriei la Bucuresti si Forumul Cultural Austriac Bucuresti. Detalii despre spectacolele invitate in aceasta sectiune vor fi anuntate in curand.

Parteneri – FITS 2020, Teatrul National „Radu Stanca” din Sibiu, Centrul National al Dansului Bucuresti

Zeitgeist 2 by Jelena Jankovic 2019 A
.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate