Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
27 ianuarie 2023
1756 • Se naste Wolfgang Amadeus Mozart
1785 • Este fondata Universitatea din Georgia
1813 • Jane Austen publica "Mândrie si prejudecata"
1865 • S-a infiintat Societatea culturala "Ateneul Român"
1888 • La Washington este fondata "National Geographic Society"
1936 • Se naste Florin Piersic
Recomandări
Fundația9 invită publicul să descopere proiectele câștigătoare în cadrul programului Artists Rooms, dedicat artiștilor independenți
(Arte vizuale)
Fundatia.9 anunta publicarea proiectelor castigatoare din programul Artists Rooms, micro-granturi de productie oferite artistilor independenti din Romania afectati de izolarea impusa de pandemia CoVID19.
24 de proiecte individuale si 13 proiecte de grup pot fi vizualizate incepand cu 3 iunie 2020 pe platforma www.fundatia9.ro/artists-rooms.

Pe perioada starii de urgenta, artisti aflati la inceput de drum, dar si voci importante ale lumii artistice din Romania au creat si produs proiecte din diverse domenii, de la arte vizuale si new media pana la arte performative si au reusit sa transforme online-ul intr-o adevarata scena creativa.

„Ca artista independenta, sustenabilitatea muncii mele este intodeauna o necunoscuta insa in vremea pandemiei incertitudinea si frica au crescut mai ales stiind ca nu exista o plasa de siguranta pentru artistii ca mine. Selectarea in cadrul Artists Rooms a fost ca un colac de salvare. Am avut astfel ocazia sa ma exprim artistic cu privire la ceea ce am observat in aceasta perioada in societate: nivelul crescut al rasismul impotriva romilor, precaritatea vietii multor copii pentru care scoala online este nu este posibila. Folosind instrumentele pe care le aveam la indemana, colaborand 100% online, am reusit sa dezvolt cu Vera Suratel prima mea banda desenata”. Alina Serban, actrita.

„Foarte tarziu in proces am realizat ca proiectul Invent/(-)ar 2.0 e practic materializarea unei glume pe care am facut-o acum doi ani intr-un video in care spuneam ca ar trebui sa cream o aplicatie si sa jucam pentru useri, nu pentru spectatori. Fortati de imprejurarile virusate si cu ajutorul sprijinului Artists Rooms (si nu pot sa nu laud formatul suplu, functional, nebirocratic al programului, esential din punctul meu de vedere pentru incurajarea creatiei, un model de urmat) am transformat conceptul in realitate si cred ca e una dintre cele mai productiv-intense perioade in care am lucrat cu Laurentiu Banescu in ultimul deceniu, ambii fiind prinsi de pandemie la mii de kilometri distanta. Posibilitatile tehnologice care au aparut anul asta fac actul de a povesti extrem de jucaus si inventiv si au adus o schimbare de paradigma pentru mine. Visam de mult sa pot crea asa ceva, fara granite fizice dar mentinand insa esenta spectacolului viu: apropierea si prezenta in moment. Pe langa asta, eu sunt un introvertit si mi-a priit de minune izolarea, a fost ca o pauza binemeritata de la tot ce-nseamna obligatie sociala. E foarte linistitor cand stiu ca voi imparti berea la party-ul asta performance din propria locuinta cu oameni pe care inainte ar fi fost imposibil sa-i avem invitati, din cauza spatiului geoografic. Sper sa utilizam acest "app uman" – toti in casele noastre - mult timp dupa ce termenul de "distantare sociala" va disparea din vocabularul colectiv”. Peca Stefan, dramaturg.

La inceputul lunii aprilie, Fundatia9, impreuna cu partenerul sau fondator, BRD Groupe Societe Generale, a creat ARTISTS ROOMS, un program de sprijin pentru artistii independenti din Romania. Pe parcursul celor doua saptamani de inscrieri, peste 500 de aplicatii au fost trimise de creatori din tara si din strainatate, o adevarata (re)descoperire a creativitatii si maturitatii sectorului cultural independent. Cele 37 de proiecte castigatoare sunt disponibile in diverse formate, video, audio, text, si vor putea fi vazute, citite si auzite pe site-ul si pe canalele de comunicare ale Fundatiei9:  Vimeo, YouTube, SoundCloud, Issuu.

Artists Rooms este un proiect cultural initiat de Fundatia9 cu sprijinul partenerului fondator, BRD Groupe Societe Generale, co-finantat de Administratia Fondului Cultural National, si desfasurat in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti prin Centrul Cultural ExpoArte si Anagrama.

Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitea beneficiarului finantarii.

Artists Rooms

______________________________________________________________

Despre Fundatia9
Fundatia9, initiativa fondata si finantata de BRD – Groupe Société Générale, sprijina noua generatie de creatori de cultura si educatie. Prin programele noastra, investim in tinerii creatori, deschidem cultura catre public, cultivam curiozitatea, spiritul critic si recuperam fragmente esentiale din memoria noastra. Declansam dezbateri indraznete si exploram perspective noi asupra lumii contemporane.
Cautam sa aducem impreuna artistii, ganditorii si publicul larg ca sa construim o lume in care curajul, empatia si solidaritatea sa fie mai mult decat niste hashtag-uri.
Editam o revista de jurnalism cultural — Scena9, lansam proiecte cu si despre scena tanara a culturii — Rezidenta BRD Scena9 si redam publicului mostenirea artistica a regizorului Lucian Pintilie (Fondul de Cinema „Lucian Pintilie”)..Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate