Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
4 februarie 2023
1872 • Se naste Octav Bancila
1909 • Premiera piesei "Apus de soare" de Barbu Stefanescu Delavrancea, pe scena Teatrului National din Bucuresti
1927 • Prima pelicula sonora din istoria filmului, "The jazz singer"
Recomandări
Open call: Bienala Timișoreană de Arhitectură deschide apelul de înscrieri pentru expoziția-concurs Beta 2020
(Arte vizuale)
Bienala de arhitectura – Beta 2020 va avea loc in perioada 25 septembrie – 25 octombrie 2020, in Timisoara. Cea de-a treia editie va avea ca tema generala responsabilitatea - fata de mediul construit si fata de ceea ce nu am construit inca, scopul final fiind imbunatatirea proceselor prin care ne construim orasele.
Expozitia-concurs Beta 2020 este unul dintre principalele evenimente din cadrul bienalei.

Concursul este deschis la nivelul celor trei tari invecinate (Romania - Ungaria - Serbia) si se adreseaza tuturor celor care contribuie la generarea unei arhitecturi de calitate in euroregiune, dintre care: arhitecti, urbanisti, peisagisti, scenografi, light artists, absolventi de arhitectura / arhitectura de interior / urbanism / arte vizuale / design / ingineri, IT-sti, administratii, ONG-uri, sociologi, psihologi, critici, teoreticieni, filosofi si celor care sustin responsabilitatea pentru soarta planetei noastre.

Participantii pot inscrie lucrari realizate in ultimii doi ani (proiecte finalizate / propuneri / proiecte care reinterpreteaza rolul arhitecturii), inclusiv eseuri sau fotografii care abordeaza tema generala a bienalei (responsabilitatea fata de mediul construit si fata de ceea ce nu am construit inca), in urmatoarele sapte categorii competitionale: 1. Spatiu construit, 2. Spatiu interior, 3. Spatiu public, 4. Lucrari de licenta, 5. Initiative / Experimente / Viziuni, 6. Eseu si 7. Fotografie.

Termenul limita de inscriere a lucrarilor in concurs este 30 iulie.
Mai multe informatii despre regulament si modalitatea de participare la expozitia-concurs Beta 2020, se gasesc pe: http://competition.betacity.eu.

Expozi?ia - concurs Beta 2020_2

Expozitia-concurs Beta 2020 ofera premii in valoare de 14.000 euro, fiind considerate 7 premii a cate 1000 de euro fiecare si 14 mentiuni a cate 500 de euro fiecare, respectiv 1 premiu si 2 mentiuni pentru fiecare categorie. Juriul va decide, la final, modul de distribuire a acestor premii si mentiuni, inclusiv numarul acestora, cu respectarea incadrarii in valoarea totala.

Juriul este format din Anna Puigjaner Barberá (ES), René Boer (NL) si James Taylor-Foster (UK/SE) - pentru categoria 6.Eseu, Laurian Ghinitoiu (RO), Relja Ivanic (SRB) si Norbert Juhasz (HU) - pentru categoria 7.Fotografie, respectiv Vlad Sebastian Rusu (RO), Maja Lalic (SRB), Péter Klobusovszki (HU), Matevz Celik (SLO) si Diana Dina (UK) pentru celelalte categorii.

Expozitia-concurs Beta 2020 sustine si promoveaza arhitectura de calitate in toate formele si manifestarile sale, fiind conceputa ca o interfata de relationare atat in cadrul profesiei, cat si intre profesie si mediul socio-cultural in care aceasta activeaza.

Expozi?ia - concurs Beta_1

Organizatorul bienalei timisorene de arhitectura – Beta 2020 este Filiala Teritoriala Timis a Ordinului Arhitectilor din Romania, organizatie profesionala care isi propune sa comunice societatii ca arhitectura reprezinta un act de cultura de interes public, cu implicatii urbanistice, economice, sociale si ecologice. Principalele sale obiective sunt promovarea arhitecturii de calitate in toate formele si manifestarile sale, crearea si sustinerea unui mediu propice interactiunii dintre corpul profesional, administratie, societate civila si diversi stakeholderi, adaptarea educatiei de arhitectura la tendintele mediului socio-economic si cultural, precum si promovarea identitatii culturale euroregionale in context national si international.

Complementar expozitiei concurs Beta, in programul bienalei timisorene de arhitectura Beta 2020 apar alte evenimente, dintre care mentionam expozitia principala care poarta titlul “Enough is Enough”. Aceasta va prezenta lucrari si proiecte nationale si internationale ale unor arhitecti care recunosc impactul muncii lor asupra mediului inconjurator si care evidentiaza diferite practici profesionale construite pe respect si cu responsabilitate fata de mediu, economie, fata de societate ca ansamblu. Echipa de curatori este formata din: Ilka Ruby, Brindusa Tudor si Anca Cioarec.

Expozi?ia - concurs Beta_2

Expozi?ia - concurs Beta_5

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate