Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
4 februarie 2023
1872 • Se naste Octav Bancila
1909 • Premiera piesei "Apus de soare" de Barbu Stefanescu Delavrancea, pe scena Teatrului National din Bucuresti
1927 • Prima pelicula sonora din istoria filmului, "The jazz singer"
Recomandări
Maestrul și Ucenicii
(Arte vizuale)
Maestrul Corneliu Baba, semnatarul unor opere perfect contemporane prin umanismul lor, a influentat generatii de artisti romani, tot mai ravniti la nivel international. Astazi, maestrul se intalneste cu o parte dintre ucenicii-artistii sai contemporani in Licitatia de Arta Contemporana si Postbelica din 2 iulie.
Figura celui mai mare portretist roman - Corneliu Baba, se regaseste in opera „Autoportret” realizata in 1969 de catre artist, dar si in lucrarea care provine din colectia artistului - „Din carnetul unui pictor (Autoportret)”, care au preturi de pornire, in licitatie, de 2.500 de euro, respectiv 400 de euro. Recunoscut pentru reactia in fata absurdului dictaturii comuniste din Romania, Corneliu Baba realizeaza in ultima perioada de creatie bogata serie de Arlechini, iar unul dintre acestia va fi scos spre vanzare, cu un pret de pornire de 6.000 de euro.

Pivotul central al licitatie este alcatuit si din cativa ucenici ai maestrului Baba, intre care Stefan Caltia, Sorin Ilfoveanu sau Sorin Dumitrescu. Elevul preferat al lui Corneliu Baba, Stefan Caltia, apartine, astazi, primului esalon al plasticienilor romani contemporani, fiind apreciat in strainatate ca un talent exceptional, prezent in licitatie cu doua lucrari in decor de teatru - „Spectacol” si „Ianus pe apa”, cu un pret de pornire de 20.000 de euro.

Tot sub indrumarea maestrului Baba, artistul Sorin Ilfoveanu dezvolta un univers populat de personaje mitologice, dovada fiind si lucrarea „Moscofor” (pret de pornire - 3.000 de euro), unde surprindem o relatie consubstantiala intre animal si umanitate. Profund influentat de impactul universului Baba, artistul contemporan Sorin Dumitrescu realizeaza lucrarea „Templu”, care porneste in licitatie pentru  un pret de 2.000 de euro. 

Valorosi artisti romani cu cota internationala, care completeaza paleta contemporana din 2 iulie, sunt Serban Savu, Mircea Suciu, Geta Bratescu, Ciprian Muresan sau Mircea Cantor. Intalnirea intre artistii de ieri, de azi si de maine va avea loc online, pe platforma Artmark Live de la ora 19:30.

Arlechin - Corneliu Baba
Arlechin - Corneliu Baba

Autoportret - Corneliu Baba
Autoportret - Corneliu Baba

Din carnetul unui pictor (Autoportret) - Corneliu Baba
Din carnetul unui pictor (Autoportret) - Corneliu Baba

Expozi?ia Licita?iei de Arta Contemporana ?i Postbelica, prezentând lucrarile maestrului ?tefan Câl?ia
Expozitia Licitatiei de Arta Contemporana si Postbelica, prezentand lucrarile maestrului Stefan Caltia

Moscofor - Sorin Ilfoveanu
Moscofor - Sorin Ilfoveanu

Promotia 1974 - Corneliu Baba alaturi de Sorin Dumitrescu, Stefan Caltia, Sorin Ilfoveanu, C. Antonescu, Z. Dumitrescu, M. Cismaru, D. Moisescu si F. Ilea
Promotia 1974 - Corneliu Baba alaturi de Sorin Dumitrescu, Stefan Caltia, Sorin Ilfoveanu, C. Antonescu, Z. Dumitrescu, M. Cismaru, D. Moisescu si F. Ilea

Templu - Sorin Dumitrescu
Templu - Sorin Dumitrescu
.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate