Înscrierile la programele de educație pentru patrimoniu derulate de Asociația MAIE în Geoparcul Platoul Mehedinți au început | |
(Știință) |
Asociatia MAIE invita studenti si adulti sa participe la programele de educatie non-formala pentru patrimoniu pe care le organizeaza in 2020: editia a IV-a a scolii de vara „Arhitectura traditionala in Geoparcul Platoul Mehedinti” si „GPMh Docs. Ateliere de arta documentara in Geoparcul Platoul Mehedinti”. |
In 2020, Asociatia extinde programele de educatie pentru patrimoniu rural cu GPMh Docs, o serie de ateliere de arta documentara (radio si film), organizate intre 17 si 23 august in comunele Balta, Isverna si Ponoarele din judetul Mehedinti.
Dedicate tinerilor cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani, atelierele propun arta documentara ca modalitate de intelegere si redare a realitatii unui spatiu rural intr-o maniera subiectiva, construind cadrul potrivit pentru documentarea istoriei, povestilor si realitatilor satelor din Geoparcul Platoul Mehedinti.
Atelierele vor fi coordonate de profesionisti in domeniul audio-vizualului, miza fiind acumularea de catre participanti a unor abilitati practice care pot contribui la valorificarea si promovarea, pentru publicul din prezent, a peisajelor culturale si a povestilor comunitatilor rurale din Romania.
Fiind organizate in paralel, tinerii pot alege sa participe la unul din atelierele organizate in cadrul programului GPMh Docs: film sau radio. Participarea la atelierele de arta documentara este gratuita. Organizatorii vor asigura transportul Drobeta-Turnu Severin – Ponoarele/ Isverna, cazarea si masa participantilor. La finalul atelierelor, participantii vor primi adeverinte de practica.
Mai multe informatii despre inscrierea si participarea la atelierele GPMH Docs sunt disponibile aici: http://www.arhitectura-gpmh.ro/gpmh-docs/
Intre 24 august si 6 septembrie, Asociatia MAIE organizeaza cea de-a patra editie a scolii de vara „Arhitectura traditionala in Geoparcul Platoul Mehedinti”. Studentii facultatilor de arhitectura, design, urbanism, peisagistica, sociologie, antropologie, istorie, arta, litere, management, marketing si comunicare sunt invitati sa participe. Editia 2020 a scolii de vara continua cartografierea conditiilor istorice, administrative si socio-culturale in care s-au dezvoltat asezarile rurale din Geoparcul Platoul Mehedinti prin modulele de antropologie si arhitectura, imbinand cercetarea de teren (etnografia) cu activitatile de restaurare, design si productie de obiecte inspirate din patrimoniul rural.
Studentii de la diferite specializari sunt invitati sa contribuie, sub indrumarea specialistilor, la valorificarea arhitecturii vernaculare specifice regiunii Mehedinti printr-o abordare strategica, multidisciplinara. Activitatile de educatie non-formala din cadrul scolii de vara le ofera studentilor ocazia sa puna in practica competentele aferente specializarilor pe care le urmeaza si sa experimenteze munca in echipa alaturi de studenti specializati in discipline conexe.
Partea practica va fi completata de conferinte si dezbateri coordonate de specialisti in domenii relevante, proiectii de film documentar, vizite pe teren de descoperire a obiectivelor de patrimoniu natural si cultural din zona. Studentii pot alege sa participe la unul sau la ambele ateliere organizate pe parcursul scolii de vara. Participarea la scoala de vara presupune o taxa de 100 lei/ atelier. Organizatorii scolii vor asigura transportul Drobeta-Turnu Severin - Balta, cazarea si masa participantilor. La finalul scolii de vara, participantii vor primi adeverinte de practica.
Detalii despre participarea la scoala de vara sunt disponibile aici: http://www.arhitectura-gpmh.ro/scoala-de-vara/editia-2020/
Organizarea „GPMh Docs. Ateliere de Arta documentara” si a celei de-a IV-a editii a scolii de vara „Arhitectura traditionala in Geoparcul Platoul Mehedinti” va presupune respectarea tuturor deciziilor si recomandarilor emise de autoritati in contextul stoparii raspandirii epidemiei provocata de COVID 19.
„GPMh Docs. Ateliere de arta documentara in Geoparcul Platoul Mehedinti” este un proiect initiat de Asociatia MAIE, in parteneriat cu asociatia Les Herbes Folles (organizatorul atelierului radiofonic Pelicam), Directia Administrarea Geoparcului Platoul Mehedinti si Primaria Comunei Balta, si co-finantat de AFCN.
Cea de-a patra editie a scolii de vara „Arhitectura traditionala in Geoparcul Platoul Mehedinti” este organizata in parteneriat cu Asociatia Designers, Thinkers, Makers, Directia Administrarea Geoparcului Platoul Mehedinti si Primaria Comunei Balta, cu sprijinul Ordinului Arhitectilor din Romania din timbrul de arhitectura.
. | |
|
|