”Particularitatea acestei editii a Salonului Artelor Decorative o reprezinta pregatirea lansarii in parteneriat cu PostModernism Museum si Asociatia Maia a Centrului de resurse pentru artele decorative, o platforma necesara, dar inexistenta pana acum, care va putea fi accesata permanent, gandita sa centralizeze si sa cladeasca memoria documentara pentru manifestari si creatii artistice relevante in aceasta arie a artelor vizuale din Romania. O astfel de resursa, general accesibila – inclusiv de la distanta – este cu atat mai valoroasa in momentul de fata.” Liviu Jicman, director general al Muzeului National Cotroceni.
Proiectul derulat de Asociatia Maia beneficiaza de parteneriatul strategic cu Muzeul National Cotroceni si PostModernism Museum si de o cofinantare din partea Administratiei Fondului Cultural National
Artistilor consacrati - Marijana Bitulescu si Ilie Rusu li se alatura tinerii artisti - Erika Eva Popliceanu, Livia Elena Greaca, Maria Laura Greaca, Tudor Matache, Cosmina Maria Anghel, Alexandru Ranga si Ioana Stelea.
Sectiunea History contine o prezentare documentara a cercetarii efectuate in anul 2019, ce se regaseste in volumul bilingv Patrimoniul cultural revizitat. Simpozionul de ceramica Medgidia 1971-1977, realizat de Asociatia UMA ED Romania, precum si povestea formelor de lucru, a matritelor din spatiul dedicat Ceramicii al Combinatului Fondului Plastic, realizat in cadrul Galateea Contemporany Art, intitulat generic 2m3 de istorie.
Portfolio Room reprezinta o retrospectiva a evenimentelor din sfera artelor decorative din anul 2019: Bienala Albastra – Bienala Internationala de Arta Vizuala Brasov - HRONICON, Pigmento – Intre uzante si experiment – Bienala de Arte Decorative Bucuresti, Bienala Internationala de Ceramica Cluj editia a IV-a si Special – Cristina Mary Molnar.
Salonul Artelor Decorative 2020 este curatoriat de Cosmin Nasui si Georgiana Cozma.
In perioada 17 iulie 2020 - 10 octombrie 2020, Salonul Artelor Decorative poate fi vizitat de catre public, doar in baza unei programari prealabile - prin email, la adresa vizitare@muzeulcotroceni.ro sau telefonic, la numarul 021.317.31.07, cu respectarea regulilor de acces in cadrul Muzeului National Cotroceni.
Deschiderea evenimentului o puteti viziona pe site-ul Muzeului National Cotroceni accesand linkul http://www.muzeulcotroceni.ro/evenimente/2020/09%2017_iulie_sad_2020.html, dar si pe pagina de facebook.
. |