Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
2 februarie 2023
1882 • Se naste James Joyce
1889 • În fata Teatrului National Bucuresti sunt instalate primele doua lampi electrice pentru iluminatul public
1928 • Apare revista „Bilete de Papagal", sub directia lui Tudor Arghezi
1990 • Este reînfiintata Societatea Româna de Filosofie
Recomandări
A 13-a ediție Undercloud va avea loc în perioada 11-18 august
(Viață)
Ajuns la cea de-a 13-a editie, UNDERCLOUD - Festival de Teatru Independent de Orice, primul festival de teatru independent din Romania va avea loc anul acesta in perioada 11-18 august, in aer liber, la Muzeul Taranului Roman. Timp de 8 zile, spectatorii vor avea sansa de a vedea o selectie a celor mai indragite spectacole UNDERCLOUD, respectand masurile impuse pentru prevenirea contaminarii cu noul coronavirus SARS-CoV-2.
Biletele pentru spectacolele UNDERCLOUD se gasesc in vanzare pe Eventbook si mystage.ro.

Editia din 2020 isi propune sa vorbeasca despre solidaritate, responsabilitate si adaptare, intr-un context social si cultural dificil, in care artistii independenti au avut de suferit:
Undercloud este primul festival de teatru creat pentru sustinerea artistilor independenti. S-a nascut in urma cu 13 ani din prietenie, solidaritate si din bucuria de a fi pe aceeasi scena. Undercloud nu poate fi inlocuit si nici replicat. Undercloud nu este doar un festival, este o stare pe care continuam sa o cream, chiar si in situatia exceptionala de anul acesta. Va asteptam sa fim Undercloud... respectand toate regulile de protectie impuse de pandemie.”, a declarat Chris Simion – Mercurian, initiator Undercloud.

Programul UNDERCLOUD din acest an cuprinde o sectiune #BestOf a celor mai indragite spectacole premiate de-a lungul anilor in festival, o serie de spectacole lectura, o sectiune online cu spectacole create de artisti independenti in perioada pandemiei si o sectiune dedicata copiilor, cu ateliere si spectacole (create de Marian Ralea pentru UNDERCLOUD) programate in fiecare dimineata in curtea Muzeului Taranului din Bucuresti.

Din sectiunea #BestOf fac parte spectacolele BABEL – castigatorul Premiului ”Undercloud” la editia a X-a, un spectacol de dans contemporan despre iluzia stabilitatii, productie a Centrului Independent Coregrafic Linotip, coregrafie si concept – Arcadie Ursu. Tot de la Linotip vine si spectacolul BASMA CURATA, castigator al Premiului Juriului in 2019, un spectacol de dans contemporan construit pe baza rememorarii originii culturale romanesti, pornind de la elemente specifice de folclor, precum basmele si povestile traditionale sau obiceiuri traditionale romanesti.
Dupa un text scris de Pascal Bruckner pentru Grivita 53 - Primul Teatru construit impreuna-, spectacolul CU CE VA SERVESC? le va aduce pe scena UNDERCLOUD pe Maia Morgenstern, Rodica Mandache si Chris Simion-Mercurian, iar pe Oana Pellea o vom putea vedea in EFECTUL RAZELOR GAMA ASUPRA CRAITELOR LUNATICE (Premiul Under any Cloud in 2017), un spectacol despre complicata relatie dintre generatii, despre disperarea unei femei ce traieste cu grija zilei de maine, dar mai ales despre speranta.

Castigatorul Premiului Under any Cloud din 2015, spectacolul ARTA in regia si adaptarea lui Cristi Juncu, cu Vlad Zamfirescu, Serban Pavlu si Gheorghe Ifrim vorbeste despre prietenie, in timp ce CARPATHIAN GARDEN, Cel mai bun spectacol la Undercloud 2014 aduce pe scena, prin vocile actorilor Radu Iacoban si Tudor Aaron Istodor tipologii umane din realitatea romaneasca actuala. 

O arta poetica pentru ce inseamna contemporaneitatea in teatru sau in literatura, in acest moment.OMUL PERNA, spectacol castigator a 4 premii in 2016, revine pe scena UNDERCLOUD. Cel mai bun spectacol din 2013, ZIC ZAC are ca ca tema principala influenta muzicii asupra individului si-I aduce pe scena pe Andreea Gavriliu, Stefan Lupu si Gabriel Costin care vorbesc publicului despre etapele unei relatii: simpatie si antipatie, porniri animalice si dezbateri filosofice, sensibilitate si cruzime, frici personale si nevoia de a ne gasi jumatatea.

Cel mai bun actor din 2019, Marian Ralea, va urca pe scena alaturi de Dana Rogoz, Ionut Visan si Florentina Tilea in PROOF, o productie unteatru in regia lui Andrei si Andreei Grosu.

Biletele pentru sectiunea ”BestOf” fi achizitionate online prin Eventbook sau MyStage, urmand ca de luni sa fie disponibil programul complet
Mai multe detalii despre spectacolele #UNDERCLOUD13 si programul festivalului se gasesc pe www.undercloud.ro

UC13_key visual_comunicat presa-01

------
UNDERCLOUD a fost creat in 2008 si este primul festival de teatru independent din Romania. Din 2014 se desfasoara sub egida programului Europe for Festivals. Festivals for Europe, un important certificat international atribuit de Comisia Europeana si Asociatia Festivalurilor din Europa.

UNDERCLOUD este creat si organizat de Asociatia UNDERCLOUD.
Sponsori care s-au alaturat UC13 pana in prezent: Raiffeisen Bank, Staropramen, Euromedia, Aqua Carpatica, Samburesti.

Parteneri institutionali: Teatrul Metropolis, Teatrul Bulandra, Teatrelli, Creart, PMB.

Aplaudat de Radio Guerrilla din 2008.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate