Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 februarie 2023
1395 • Prima mentiune documentara a Cetatii Neamt
1809 • Se naste Felix Mendelssohn Bartholdy
1892 • Se naste Gheorghe I. Bratianu
1941 • Se naste Stefan Iordache
Recomandări
UNDERCLOUD: Performance-lectură, spectacole online, best of și program special pentru copii
(Arte vizuale)
UNDERCLOUD lanseaza oferta 1+1: la un bilet cumparat, primesti unul cadou. UNDERCLOUD 2020 va propune un program complex, adresat atat adultilor cat si copiilor.
Printre noutatile editiei se evidentiaza sectiunea online cu spectacole create de artisti independenti in perioada pandemiei si o sectiune dedicata copiilor, cu ateliere de teatru si spectacole - create de actorul Marian Ralea pentru UNDERCLOUD - programate in fiecare dimineata in curtea in gradina Muzeul National de Istorie Naturala “Grigore Antipa”.

Anul acesta, Muzeul Antipa se alatura festivalului Undercloud. A doua scena a festivalului va fi in gradina Muzeului Antipa. Timp de 8 zile, spectatorii vor avea sansa de a vedea o selectie a celor mai indragite spectacole UNDERCLOUD, respectand masurile impuse pentru prevenirea contaminarii cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Spectatorii festivalului UNDERCOUD pot beneficia si anul acesta de traditionala oferta ”1+1”. Oricine achizitioneaza bilete cu un card Raiffeisen Bank primesti 1 bilet gratuit la unul cumparat, pentru orice spectacol #UNDERCLOUD13! Aceasta oferta este disponibila exclusiv in Libraria Humanitas Magheru, Libraria Humanitas Kretzulescu si Libraria Humanitas de la Cismigiu.

Diminetile UNDERCLOUD vor fi dedicate sectiunii ”MiniCloud”. Intre 11 si 15 august vor avea loc o serie de ateliere de teatru pentru copii, necesare dezvoltarii nu doar cognitiva, cat si sociala si emotionala a generatiei tinere. ”Modul in care am gandit aceste ateliere de actorie a fost inspirat din metode si sisteme create de K.S. Stanislavski, Lee Strasberg, Stella Adler, Sanford Meisner, Viola Spolin, Ion Cojar, Jean Chateau, Gaspar Gyorgy, Sylvia Rotter, si testate de-a lungul anilor, dar dezvoltate, personalizate de catre mine cu ajutorul profesorilor prin a caror maini am trecut pe tot parcursul studiilor, dar si in afara lor, prin participarea la diverse workshopuri sustinute de profesionisti din domeniu.”, spune actrita Alma Costin, coordonatoarea atelierelor.

Marian Ralea revine in rolul Magicianului pentru o serie de spectacole create special pentru UNDERCLOUD si programate in fiecare dimineata in gradina Muzeul National de Istorie Naturala “Grigore Antipa”.

Serile vor fi dedicate celor mai indragite spectacole premiate de-a lungul anilor in festival, sectiunii On-line si performance-urilor lectura: ”Mai dragut decat Dostoievski” (o lectura dupa Nora Iuga si Angela Baciu, in dramatizarea lui Chris Simion-Mercurian cu Maia Morgenstern si Carla-Maria Teaha), ”Noaptea de foc” (lectura-performance cu Marius Manole, dupa romanul lui Eric-Emmanuel Schmitt), ”Cum am dresat un melc pe sanii tai” ( piesa scrisa de dramaturgul Matei Visniec, un „performance  reading” in filigran poetic, creat de doua femei - actrita Carla Maria Teaha impreuna cu regizoarea Mariana Camarasan) si ”Nebunul” (dupa romanul lui Savatie Bastovoi, punctul de pornire al spectacolului performance cu Antoaneta Cojocaru, in dramatizarea si regia Chris Simion – Mercurian cu suport video semnat Bogdan Botofei).

magi

In perioada pandemiei, artistii independenti din Romania au creat spectacole de teatru online, a caror tema surprinde starea prin care am trecut cu totii. UNDERCLOUD va prezinta o selectie a celor mai importante astfel de spectacole:
Instructional pentru singuratate” este o serie teatrala online interactiva in care participantii sunt instruiti in arta de a scoate ce este mai bun din propria singuratate. Cele trei instructionale, care ii au ca protagonisti pe actorii Marius Manole (101. Cum sa te intalnesti cu tine insuti, r: France-Elena Damian), Katia Pascariu (102. Cum sa dormi cat iti propui, r: Tamilla Woodard) si Matei Chioariu (103. Cum sa rezolvi camerele singuratatii, r: Ana Margineanu), ofera o meditatie teatrala despre singuratate atunci cand nu ne avem decat pe noi insine. O „trusa de prim ajutor” utilizabila in orice moment de singuratate. Conceptul este creat de PopUP Theatrics, un parteneriat intre artistii Ana Margineanu (Statele Unite, Romania), Tamilla Woodard (Statele Unite) si Peca Stefan (Romania, Germania). Textele scrise de dramaturgul Peca Stefan sunt inspirate dintr-un material documentar ce cuprinde marturiile diferitilor artisti si spectatori de teatru care se confrunta cu singuratatea inca de dinaintea crizei Coronavirus si solutiile lor practice si inventive in a face din singuratate o arta cu care poti trai in fiecare zi.

Work. No Travel”, spectacolul regizat la Teatrul Replika de Bobi Pricop, indeamna la solidarizare cu toti cei care migreaza in cautarea unui loc de munca. Spectacolul, cu Dan Basu (video), Eduard Gabia (muzica) si Alex Calin, Nicoleta Lefter, Katia Pascariu, Alexandru Potocean (actori), scaneaza fragmente din vieti traite in nesiguranta si alienare, vieti improvizate care ajung sa insemne un singur lucru: bani trimisi acasa pentru familie.
 
Biletele pentru spectacolele UNDERCLOUD se gasesc online, pe Eventbook si mystage.ro.

Mai multe detalii despre spectacolele #UNDERCLOUD13 si programul festivalului se gasesc pe www.undercloud.ro, pe facebook.com/undercloudfestival si instagram.com/undercloudfestival.

UNDERCLOUD este creat si organizat de Asociatia UNDERCLOUD.
Finantat de Ministerul Culturii.
Sponsori care s-au alaturat #UC13 pana in prezent: Raiffeisen Bank, Staropramen, Euromedia, Aqua Carpatica, Samburesti.
Parteneri institutionali: Teatrul Metropolis, Teatrul Bulandra, Creart.
Aplaudat de Radio Guerrilla din 2008.

UC13_key visual_comunicat presa-01

------
UNDERCLOUD a fost creat in 2008 si este primul festival de teatru independent din Romania. Din 2014 se desfasoara sub egida programului Europe for Festivals. Festivals for Europe, un important certificat international atribuit de Comisia Europeana si Asociatia Festivalurilor din Europa.


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate