Desi initial au fost gandite pentru un format offline, atelierele au fost adaptate in luna iunie spatiului virtual, acesta oferindu-le o serie intreaga de beneficii, stimuland creativitatea copiilor care au ales sa se exprime atat prin tehnici teatrale, joc, pictura, desen, tehnica zine si photovoice, cat si prin mijloacele specifice tehnologiei si mediului online, fiind incurajati si provocati sa exploreze noi modalitati de a comunica. Profilul specific al grupului tinta se va regasi in produsul final al proiectului Dia-Pozitiv: o instalatie teatrala virtuala avand la baza documentarea din timpul atelierelor si materialele concepute de participanti, prin care vizitatorii virtuali ai proiectului sa se conecteze cu o noua dimensiune a mediului familial. Premiera va avea loc in luna octombrie.
Evolutia proiectului poate fi urmarita pe paginile de socializare ale Asociatiei VAR Cultural
Proiectul este implementat in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 Bucuresti, Ambasada Romaniei in Regatul Spaniei (Madrid), Scoala 153 si Liceul Teoretic Eugen Lovinescu din Bucuresti, Fundatia Dreptul la Educatie, Associazione Romeni & Moldavi InVeneto si Asociatia Informala a Vocilor pentru Incluziune.
Proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National. Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitea beneficiarului finantarii.
. |