Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
9 februarie 2023
Recomandări
Dia-Pozitiv by VAR 2020
(Arte vizuale)
Asociatia Culturala VAR anunta incheierea primei etape din cadrul proiectul socio-cultural Dia-Pozitiv care isi propune aducerea in prim-plan a problematicii familiei destabilizate in urma migratiei fortei de munca si cresterea gradului de integrare si implicare a comunitatii, atat in tara cat si in afara ei. Pe parcursul a 22 de ateliere, un grup format din copii cu varste cuprinse intre 10 si 12 ani al caror mediu familial si social este vulnerabilizat de lipsa unuia dintre parinti, a fost incurajat sa-si valorifice propriile mecanisme de adaptare la noua realitate familiala si sa isi descopere propriul mod de exprimare si dezvoltare personala.
Desi initial au fost gandite pentru un format offline, atelierele au fost adaptate in luna iunie  spatiului virtual, acesta oferindu-le o serie intreaga de beneficii, stimuland creativitatea copiilor care au ales sa se exprime atat prin tehnici teatrale, joc, pictura, desen, tehnica zine si photovoice, cat si prin mijloacele specifice tehnologiei si mediului online, fiind incurajati si provocati sa exploreze noi modalitati de a comunica. Profilul specific al grupului tinta se va regasi in produsul final al proiectului Dia-Pozitiv: o instalatie teatrala virtuala avand la baza documentarea din timpul atelierelor si materialele concepute de participanti, prin care vizitatorii virtuali ai proiectului sa se conecteze cu o noua dimensiune a mediului familial. Premiera va avea loc in luna octombrie.
Evolutia proiectului poate fi urmarita pe paginile de socializare ale Asociatiei VAR Cultural

Proiectul este implementat in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 Bucuresti, Ambasada Romaniei in Regatul Spaniei (Madrid), Scoala 153 si Liceul Teoretic Eugen Lovinescu din Bucuresti, Fundatia Dreptul la Educatie, Associazione Romeni & Moldavi InVeneto si Asociatia Informala a Vocilor pentru Incluziune.

afis dia.2

Proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National. Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitea beneficiarului finantarii.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate