Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 aprilie 2024
Recomandări
Expoziția de new media art One Night Gallery, pe 15 august la Timișoara
(Arte vizuale)
Dupa ce a prezentat la cea de-a 14-a editie lucrarile artistei Alina Bohoru in 13 spatii din centrul Bucurestiului, expozitia One Night Gallery duce conceptul de new media art pentru prima data dincolo de capitala, la Timisoara. Expozitia va avea loc pe 15 august si se va desfasura in viitorul spatiu Multiplexity, actualul Muzeu de Transport Public Corneliu Miklosi, iar accesul publicului este gratuit.
Evenimentul este organizat in colaborare cu  Asociatia Timisoara 2021 - Capitala Europeana a Culturii.
Un artist din Timisoara revine cu o expozitie ce imbina arta si tehnologia si prezinta personaje in realitate augmentata si instalatii interactive dezvoltate de One Night Gallery.
Alina este o ilustratoare pasionata dar si creator de personaje, animator part time si muralist ocazional. Este din Timisoara, dar lucreaza si traieste in Bucuresti de cativa ani. Pornind de la conventia ilustratiei traditionale, lucrarile sale au trecut gradat inspre digital.
Curiozitatea continua a Alinei vizavi de noile medii s-a juxtapus perfect cu misiunea One Night Gallery de a aduce inovatie in lumea new media art. Rezultatul este un univers suprarealist populat de personaje interesante, realizate de artista in realitate virtuala si transpuse ulterior in realitate augmentata.

Patrimoniul industrial prinde viata

Spatiul ales pentru expozitie, Muzeul Corneliu Miklosi, este un fost ansamblu industrial ce va deveni MultipleXity, centru pentru arta, tehnologie si experiment. Destinat inovatiei culturale si tehnologice prin proiecte variate care se vor desfasura in fostele ateliere si depouri de tramvaie de pe strada Take Ionescu 56 - 58 si integrand si Muzeul Corneliu Miklosi (bd. Take Ionescu 83), MultipleXity isi propune sa faciliteze si sa incurajeze initiative aflate la granita dintre tehnologie si arta. MultipleXity va oferi un spatiu deschis si liber, cu o infrastructura accesibila pentru demersuri si experiente inovatoare.

Spatiul expozitional nu mai are limitari fizice

Dupa ce pentru expozitia din Bucuresti au fost create trei filtre de Instagram ce permiteau publicului sa exploreze personajele Alinei si in realitate augmentata, One Night Gallery va dezvolta pentru expozitia din Timisoara un nou filtru, de aceasta data pentru camera de selfie, prin care fiecare vizitator se poate transforma intr-un personaj de-ale Alinei.
Filtrul este inspirat de personajele de pe afisul expozitiei si va fi curand disponibil pe pagina de Instagram One Night Gallery, alaturi de un alt filtru ce suprapune pe spatiul inconjurator forme realizate de Alina, realizand astfel o experienta de mixed reality.
Chiar si dupa incheierea expozitiilor, filtrele sunt disponibile pe pagina de Instagram a One Night Gallery iar iubitorii de arta de oriunde pot experimenta cu ele, chiar daca nu au ocazia sa viziteze expozitia fizica.
One Night Gallery si-a propus sa puna la dispozitia artistilor atat diferite medii tehnologice de creatie dar si know-how-ul necesar pentru a le folosi si pentru a-i ajuta sa isi dezvolte noi abilitati si lucrari de new media art si sa realizeze lucrari colaborative cu alti artisti.
In cadrul expozitiei vor fi expuse lucrari animate realizate in colaborare cu Dragos Botcau si o instalatie interactiva dezvoltata de studioul de video-mapping Aural Eye.
De asemenea, publicul va fi transpus in lucrari de arta, prin intermediul instalatiei de transfer de stil artistic, dezvoltata de ONG, ce foloseste inteligenta artificiala.
Cu ajutorul IA, instalatia analizeaza lucrarile artistei, le invata si extrage trasaturile, pornind de la texturi, culori, forme sau alte elemente de compozitie, iar la finalul procesului de invatare, transforma stilurile artistice intr-un feed live.

Expozitia din Timisoara pune pe primul loc siguranta publicului asa ca, in contextul actual, participantii sunt rugati sa respecte o serie de reguli stabilite in concordanta cu normele impuse de autoritati.
Astfel, vizitatorilor li se va lua temperatura folosind dispozitive contactless la acces si pot participa la eveniment doar purtand masca (chirurgicala sau ne-chirurgicala). De asemenea, sunt rugati sa pastreze distanta de minim 1.5m fata de ceilalti participanti, sa isi dezinfecteze mainile folosind substante avizate si sa respecte circuitul de vizitare a expozitiei stabilit de organizatori.

One Night Gallery Love Alina Bohoru este un proiect realizat cu sprijinul partenerilor: Asociatia Timisoara 2021 – Capitala Europeana a Culturii, George, Primul Banking Inteligent de la BCR, glo, Absolut, BMagency, Institutul Cultural Roman, StaySharp si Music Gear, MultipleXity, Primaria Municipiului Timisoara.

Despre One Night Gallery
One Night Gallery este prima galerie de new media art din Romania care imbina arta si tehnologia intr-un nou concept de expozitie ad-hoc si care sustine tinerii artisti romani.
One Night Gallery este o punte intre artist si public, care ii provoaca pe artisti sa foloseasca noi instrumente de storytelling digital precum realitatea virtuala, realitatea augmentata, video mapping sau instalatii neconventionale.
Vernisajele clasice devin spectacole imersive de arta, ce faciliteaza experiente multisenzoriale. Pe parcursul a doi ani, One Night Gallery a transformat expozitiile de arta dintr-o categorie de nisa intr-un eveniment de interes pentru toata lumea.

One Night Gallery_Alina Bohoru_Timi?oara
.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate