Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
1 februarie 2023
1789 • A fost ales primul pre?edinte al SUA, George Washington
1847 • Se inaugureaza Teatrul de la Copou din Iasi
1852 • Se naste Ion Luca Caragiale
1884 • A fost publicata prima editie a Oxford English Dictionary
1894 • Se naste Lucian Grigorescu
1896 • Premiera mondiala a operei "Boema" de Puccini, la Torino
Recomandări
Dezbatere cu privire la educația artistică în școli
(Știință)
Luni, 17 august 2020, de la ora 19.00, Asociatia Culturala AltIasi organizeaza o dezbatere online, transmisa pe pagina de Facebook a asociatiei, cu privire la planurile Ministerului Educatiei si Cercetarii de a schimba programa de invatamant pentru elevii de gimnaziu.
Dezbaterea, moderata de managerul cultural George Plesu, ii are ca invitati pe artistul vizual Dan Perjovschi, muzicianul Razvan Popovici, artista Laura Borotea si profesoarele Rita Badulescu (arte plastice) si Antoaneta Luchian (muzica), initiatoarele petitiilor care solicita mentinerea obligativitatii Educatiei Plastice si Educatiei Muzicale.

Antoaneta Luchian este profesor de Educatie muzicala la Colegiul National Iasi si Colegiul National "Costache Negruzzi" Iasi. Fondator si formator al Proiectului MEMIS (Mai Multa Educatie Muzicala in Scoli), administrator si editor al paginii www.edumuzicala.ro.

Dan Perjovschi este unul dintre cei mai reprezentativi artisti contemporani romani, cu numeroase expozitii personale si participari de grup in institutii internationale consacrate. Practica sa consta in comentarii critice, prin desen si text, la adresa unor subiecte problematice ale lumii contemporane: consumism, democratie, terorism, coruptie, manipulare politica si mediatica, implicare sociala. Discursul sau este un raspuns la contextele in care lucreaza, iar proiectele iau forma unor vaste instalatii grafice pe suprafete diverse (pereti, ferestre, pardosele) sau a unor publicatii, de obicei ziare alb-negru cu ilustratii, care sunt distribuite vizitatorilor.

George Plesu este presedintele Asociatiei Culturale AltIasi, care a dezvoltat proiectele www.altiasi.ro (din 2008), www.iasimulticultural.ro (un site, o aplicatie pe mobil si un catalog tiparit) si directorul galeriei de arta contemporana Borderline Art Space. A fondat recent spatiul hibrid Art+Design, o librarie cu carte de arta, arhitectura si design si platforma pentru diverse evenimente din zona industriilor creative. Intre 2014-2018 a fost profesor asociat al Univ. Al.I.Cuza din Iasi, unde a predat „Managementul institutiilor culturale”.

Laura Borotea este artist, curator si manager cultural, membru al proiectul colaborativ Monotremu. Este co-fondator al Asociatiei Minitremu dedicata facilitarii accesului copiilor si tinerilor la arta contemporana, organizatie nominalizata in cadrul premiilor A.F.C.N (2017) la categoria Comunicare si mediere culturala cu proiectul Minitremu Art Camp – o tabara anuala de arta contemporana pentru liceeni. In prezent este profesor asociat la Liceul Vocational de Arta din Targu Mures, unde a introdus pentru anul scolar 2017-2018 optionalul de Arta Contemporana.

Razvan Popovici este initiatorul si directorul executiv al Festivalului Chiemgauer Musikfruhling din Traunstein, Germania, care celebreaza in acest an 16 ani de existenta si al seriei de concerte de muzica de camera “Pèlerinages” din München. Este in acelasi timp initiator si director executiv al Festivalului International de Muzica de Camera SoNoRo din Bucuresti pe care l-a transformat intr-o platforma culturala europeana de mare succes. Aceasta include Festivalul SoNoRo (14 ani), proiectul educativ SoNoRo Interferente (13 ani), SoNoRo Arezzo (9 ani), SoNoRo Conac (7 ani), SoNoRo Sofia (2 ani) si SoNoRo Musikland (1 an).

Rita Badulescu este profesor de arte plastice (pictura, grafica, desen) la Colegiul de Arta „Carmen Sylva” din Ploiesti si membru UAP Filiala Prahova. Organizator al proiectului „Atelier Badu”, expozitii periodice la care participa fosti elevi, absolventi ai Universitatilor de Arta. Autoare de manuale la editurile Corint si Humanitas.

Textele celor doua petitii pot fi consultate aici:
https://www.petitieonline.com/susinei_educaia_plastic_i_dezvoltarea_creativitii_in_coli

https://www.petitieonline.com/pledoarie_pentru_educaia_muzical_in_coal

event cover dezbatere educatia artistica in scoli

Eveniment realizat in cadrul proiectului Afterschool, organizat de Asociatia Culturala AltIasi si cofinantat de AFCN.

Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate