Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
2 februarie 2023
1882 • Se naste James Joyce
1889 • În fata Teatrului National Bucuresti sunt instalate primele doua lampi electrice pentru iluminatul public
1928 • Apare revista „Bilete de Papagal", sub directia lui Tudor Arghezi
1990 • Este reînfiintata Societatea Româna de Filosofie
Recomandări
Da’DeCe octombrie?
(Viață)
Asociatia Da’DeCe  aduce noi programe interactive pentru familii cu copii de 2-8 ani in locuri culturale, de distractie si invatare relaxata: arta, la Galeria Aiurart, muzicalitate (la Muzeul George Enescu), regalitate (la petrecerile cu Harap-Alb), vitalitate, in filme animate (la Anim’Est). 

Constelatii,  culori,  cuvinte – la Galeria Aiurart, pentru familii cu copii de 4-8 ani.
Familiile cu cei mai mici consumatori de arta contemporana sunt invitate in zilele de sfarsit de saptamana, in expozitia (i)… (ii)… (iii)… (iv) din galeria Aiurart unde pot afla legatura logica sau imaginativa dintre culori, constelatii si cuvinte, dupa o schema jucausa propusa de artista care expune: Iulia Nistor. Programul va permite patrunderea in universul unui artist foarte sensibil in care lucrarile isi cauta "singure" titlul. Se va intra in jocul artistic al autoarei cautand transparentele diverselor materiale, realizand constelatii din pete de culoare care apoi vor fi transpuse in versuri sau povesti proprii, ori se va cauta lumina in labirintul colorat cu care se incheie expozitia. Vor intra in joc pensule, hartie, diverse materiale inspirate de expozitie si chiar parti ale corpului. Detalii despre program si inscrieri, aici: http://www.asociatiadadece.ro/program/constelatii-culori-cuvinte/

Ateliere creative in cadrul Anim’Est (Minimest)

In cadrul Minimest, festivalul de film pentru copii, de vineri pana duminica, 10-12 octombrie, de dimineata, dupa filmele de la ora 10.00 va propunem ateliere pentru copii peste 3 ani. Aici se vor naste: antenute de albine facute de maini de copii, personaje din cele mai simple materiale reciclabile care isi  vor scoate capsoarele spre bucuria celor mici, personaje si sentimentele itite din apartamentele suprapuse din cartoane colorate. Filmele ruleaza la Cinema Studio (http://www.animest.ro/minimest-2014.aspx) iar atelierele Da’DeCe  dureaza o jumatate de ora. Participarea la atelier e conditionata de vizionarea filmului/calupului de filme de scurt metraj, de la ora 10.00, pentru ca povestea filmului se intalneste cu personajele de la ateliere.   

Muzeul vibreaza, programul pentru familii cu copii de 2-8 ani de la Muzeul George Enescu

Da’DeCe nu i-a placut copilului Enescu vioara de jucarie, primita in dar?, Da’DeCe exista familii de instrumente muzicale? Da’DeCe unele sunete sunt mai lungi in muzica si cum se rotesc ele? Iata cateva intrebari pe care cei mici le vor avea in minte intr-un program vibrant de educatie prin muzica si miscare creativa. Activitatile propuse intr-o ora de sambata dimineata sunt potrivite pentru intreaga familie, astfel incat copiii si parintii se vor juca creativ prin miscare, se vor familiariza cu obiectele de patrimoniu din cadrul muzeului ce amintesc de copilaria compozitorului, prin intermediul muzicii si miscarii creative vor afla despre viata si opera acestuia.
Detalii despre program si inscrieri: http://www.asociatiadadece.ro/program/muzeul-vibreaza/

Petrecere tematica pentru cei mici, cu surprize noi!

Daca v-ati saturat de petreceri cu pictat pe fata si tarc cu bile, echipa de educatori Da’DeCe va propune o alternativa originala, amuzanta si relaxanta de sarbatorire a celui mic: o petrecere impreuna cu Harap-Alb! Petrecerea se desfasoara in spatiul primitor de la Zeppelin Schule sau in orice spatiu suficient de generos, dureaza aproximativ 3 ore, se adreseaza copiilor cu varste intre 3 - 10 ani si parintilor acestora. Ghidati de insusi Harap-Alb si de Sfanta Duminica/fiica imparatului Ros’, cei mici vor avea parte de o reinterpretare a povestii, la care se adauga jocuri si probe special create, ateliere de creatie adaptate temei, baloane cu porunci, recuzita aferenta, costume pentru copii si educatori, teatru kamishibai si muzica de dans in ritm de basm. 
Mai multe detalii, aici: http://www.asociatiadadece.ro/program/petreceri-harap-alb/

Photo by Roxana & Daniel Susca www.roxanadanisusca.ro.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate