Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 martie 2024
Recomandări
Începe prima ediție Romanian Jewelry Week 1.0
(Arte vizuale)
Intre 22 si 27 septembrie, Assamblage lanseaza prima editie ROMANIAN JEWELRY WEEK intr-un format nou, adaptat noilor conditii globale. Bijuteria de autor ca arta si expresie creativa ni se dezvaluie de-a lungul a 6 zile de expozitii, conferinte, lansari de carte, vernisaje si tururi ghidate care vor avea loc in spatiul Centrului Cultural al Municipiului Bucuresti ARCUB - Hanul Gabroveni si in alte sase locatii conexe precum Assamblage, Galateca, Muzeul National de Istorie a Romaniei, Place of Display, AlbAlb, Dizainar facand si ele parte din traseul oficial ROJW cu expozitii si activari dedicate.
ROMANIAN JEWELRY WEEK este o sinteza anuala a creatorilor romani si internationali de bijuterie contemporana, cu un numar record 150 de designeri expozanti din intreaga lume. Evenimentul va prezenta colectiile a peste 70 designeri romani si are ca invitati peste 80 creatori, colective si asociatii de designeri din Portugalia, Italia, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, Elvetia, Canada, Israel, China, Norvegia, SUA. Printre acestea, se numara Milano Jewelry Week, PIN – Asociatia de Bijuterie Contemporana din Portugalia, Budapest Art Jewelry Night, scoli de bijuterie contemporana renumite Krama (Atena) si multe alte surprize.

Bijuteria de autor aduce mesaje foarte diverse, materiale pretioase si alternative, provocari in a depasi limita bijuteriei clasice. Sensuri noi, asocieri neasteptate de materiale converg in a creea perspective surprinzatoare.Vizitatorii vor primi o provocare in a repertoria ideile si preocuparile unei comunitati creative.David Sandu curator si fondator Romanian Jewelry Week.

HARTA OFICIALA #ROJW

1. ARCUB - Hanul Gabroveni - Expozitia centrala.


Programul de vizitare este de la ora 11.00 la ora 19.00 in fiecare zi de eveniment. Accesul este gratuit si se face pe baza de rezervare online in prealabil pe site-ul romanianjewelryweek.com. Fluxurile de vizitare vor fi stabilite prin impartirea programului de expozitie in intervale orare de 1 ora si jumatate si respectarea numarului maxim de 50 vizitatori/interval orar.

2. Assamblage Institutul de Arta si Design

Recent mutat intr-un nou sediu pe Strada Dimitrie Racovita nr 18, Assamblage va gazdui o serie de expozitii, conferinte si lansari dedicate Romanian Jewelry Week. Program:
22 septembrie 2020 - ora 19.00 - Vernisaj si deschidere oficiala Romanian Jewelry Week
23 septembrie 2020 - ora 19.00 - program conferinte si lansari
24 septembrie 2020 - ora 19.00 - program conferinte si lansari
26 septembrie 2020 - ora 19.00 - ceremonie premiere si finisaj Romanian Jewelry Week

3. Muzeul National de Istorie a Romaniei

Muzeul National de Istorie a Romaniei organizeaza cu prilejul Romanian Jewelry Week o serie de tururi ghidate in expozitia permanenta Tezaurul Istoric si in expozitia temporara “Onoarea Natiunilor. Ordine si Decoratii din patrimoniul MNIR”. Program special tururi ghidate ROJW: 25, 26, 27 Septembrie, ora 15.30. *inregistrare obligatorie prealabila la romanianjewelryweek.com.

4. Galeria Galateca - Preview Romanian Jewelry Week @ Galeria Galateca - INSIDE/OUTSIDE 2.0

Intre 25 august si 27 septembrie 2020 Galeria Galateca gazduieste in sectiunea de vitrine un preview al primei editii ROMANIAN JEWELRY WEEK, ca parte din seria de proiecte Inside/Outside 2.0. Instalatie mix-media semnata de Andrei Argaetic.

5. AlbAlb - Romanian Jewelry Focus

AlbAlb este un magazin dedicat artei si designului romanesc situat pe Strada ?erban Petrescu nr 1, ce promoveaza inclusiv o selectie atent curatoriata de creatori de bijuterie. Pentru a marca prima editie a Romanian Jewelry Week, AlbAlb organizeaza Romanian Jewelry Focus, un eveniment ce pune reflectoarele pe cativa dintre cei mai indragiti creatori autohtoni de bijuterie. Program special ROJW: marti, 22 septembrie - miercuri, 23 septembrie 12.00 - 19.00; joi, 24 septembrie 10.00 - 20.00;  vineri, 25 septembrie 12.00 - 19.00; sambata, 26 septembrie - duminica, 27 septembrie 10.00 - 18.00.

6. Dizainar - Vitrina de bijuterie

A venit momentul ca bijuteria contemporana sa aiba o vitrina dedicata in cadrul showroom-ului Dizainar. Inaugurarea oficiala va avea loc in cadrul Romanian Jewelry Week. Program de vizitare - 23-26 septembrie, orele 12.00-19.00@ Dizainar showroom, Str. Putul cu Plopi nr.17, zona Cismigiu

7. POD - Place of Display - Expozitia internationala de bijuterie “Oceans of Love”

Expozitia “Oceans of Love” are loc intre 22 septembrie si 2 octombrie, 2020 in locatia din Bucuresti a galeriei Place of Display, aflata pe Strada Popa Nan la nr. 15. Expozitia prezinta bijuterie contemporana creata de autori romani si straini, transmitand un mesaj despre pericolul pe care il reprezinta poluarea masiva cu plastic a oceanelor.

Toate expozitiile se vor desfasura in conditii de siguranta, respectand normele de distantare sociala. Vizitatorii sunt rugati sa poarte masca pe toata durata evenimentelor si sa respecte regulile fiecarei locatii.

Evenimentul este organizat de Assamblage – Asociatia Nationala a Autorilor si Designerilor de Bijuterie Contemporana cu sprijinul Primariei Capitalei prin ARCUB. Co-finantat de AFCN - Administratia Fondului Cultural National si sprijinit de Electrica Furnizare si Montblanc Romania.  Design expozitie semnat de H3.
Parteneri culturali - ACJ - Asociatia pentru Bijuterie Contemporana din Marea Britanie, PIN - Asociatia Nationala pentru Bijuterie Contemporana Portugalia, Institutul Camoes Bucuresti, Artistar, Milano Jewelry Week, Krama Institute Atena.
Parteneri media - Radio Guerrilla, Igloo, Festivalier, designist.ro, feeder.ro, Iqads, Modernism.ro , Revista Atelierul, The Institute, Zeppelin, Zile si Nopti.

Programul complet al Romanian Jewelry Week si toate detaliile sunt disponibile pe site-ul https://www.romanianjewelryweek.com/Assamblage a fost fondata in Octombrie 2010 la initiativa designerului David Sandu ca prima platforma educationala din Romania dedicata designului de bijuterie, constituind o piatra de temelie pentru noua generatie autohtona de artisti si designeri contemporani. La 10 ani de la infiintare, Assamblage ?coala de Bijuterie Contemporana isi schimba sediul si devine Assamblage – Institutul de Arta si Design. Assamblage este in prezent principala si cea mai activa institutie din Romania dedicata bijuteriei de autor, desfasurand prin intermediul Assamblage – Asociatia Nationala a Autorilor si Designerilor de Bijuterie Contemporana aproximativ 25 proiecte si expozitii la nivel national si international intre anii 2015-2019, care au implicat peste 50 designeri si artisti de bijuterie contemporana din intrega lume.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate