Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
2 februarie 2023
1882 • Se naste James Joyce
1889 • În fata Teatrului National Bucuresti sunt instalate primele doua lampi electrice pentru iluminatul public
1928 • Apare revista „Bilete de Papagal", sub directia lui Tudor Arghezi
1990 • Este reînfiintata Societatea Româna de Filosofie
Recomandări
(Auto)ficțiuni @MNȚR
(Arte vizuale)
Muzeul National al Taranului Roman lanseaza, incepand de marti, 6 aprilie 2021, ora 17.00, un spatiu nou de expozitii de arta contemporana, in sala MNTRplusC aflata la subsolul corpului de cladire B, sub Studioul Horia Bernea.
(Auto)fictiuni este primul eveniment dintr-o serie care urmareste revitalizarea unui spatiu muzeal, dar ofera si oportunitatea artistilor si curatorilor de a se manifesta pe un teren cu incarcaturi complexe, atat din perspectiva simbolica, cat si istorica. Spatiul in care se deschide acest program este un fost atelier de hartie manuala. Pornind de la ideea ca Muzeul Taranului a fost si va fi mereu un spatiu viu, propunerea de a transforma aceasta sala intr-un teren de experiment artistic este o initiativa care urmareste sa coaguleze o comunitate noua, formata din artisti activi pe scena de arta si urmaritorii ei. Unele din expozitiile deschise in sala MNTRplusC vor purta referinte la patrimoniul material si imaterial al muzeului.

Expozitia de deschidere propune trei artisti cu limbaje foarte diferite de expresie, judecand prin prisma metodelor prin care isi dezvaluie universurile personale. Este o intersectie de bule individuale pe un teren neutru de joc. Olimpiu Bandalac (n. 1955), Raluca Ilaria Demetrescu (n. 1969) si Giuliano Nardin (n. 1978) sunt artisti care lucreaza si traiesc in Bucuresti, deci ale caror corpusuri de lucrari au fost generate in acelasi areal cultural.

Ce ii leaga pe cei trei in expozitia (Auto)fictiuni este un filon al sensibilitatii, care se manifesta fie prin elemente de (auto)reflexie si (auto)fictiune – cazul Ralucai Ilaria Demetrescu - sau prin candoarea unui univers atat de personal, precum cel al lui Giuliano Nardin, pana la metoda unei cercetari aproape medicale, de laborator, a volatilitatii vietii in toate mediile ei (antropice sau naturale), la Olimpiu Bandalac.
Unul din obiectivele acestui program este cartografierea unei retele de artisti si curatori care sa colaboreze pe un teren institutional, intr-un cadru programatic actual. Un obiectiv secundar consta in monitorizarea procesului de creatie ca act artistic in productii noi culturale.
Expozitia de deschidere, (Auto)fictiuni va trasa directia programului care se va desfasura in acest spatiu in viitorul apropiat. Selectia artistilor va fi realizata de Ilina Schileru, in calitate de coordonator de Programe Speciale la Muzeul National al Taranului Roman. Programele speciale vizeaza productia de expozitii de arta contemporana cu artisti romani si straini, si workshopuri de incluziune sociala prin arta pentru copii romani, imigranti si refugiati, avand ca tutori inclusiv artisti care vor expune in noul spatiu.
Multumiri speciale tuturor celor care s-au implicat in demersurile de pana acum: dr. Virgil Stefan Nitulescu (Manager MNTR), Asociatiei D3M (prin Mircea Modreanu si Dumitru Gurjii), artistilor si curatorilor invitati si firmei POLICOLOR.

Expozitia este cu acces gratuit si va putea fi vizitata la Sala „MNTRplusC”, pana pe 20 mai 2021, de miercuri pana duminica, intre orele 13.00 si 18.00. Lunea si martea este inchis. Vizitarea expozitiei se va desfasura respectand toate normele igienico-sanitare. Astfel, va invitam sa parcurgeti expozitia in grupuri restranse de maximum 4 persoane.


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate