Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
27 ianuarie 2023
1756 • Se naste Wolfgang Amadeus Mozart
1785 • Este fondata Universitatea din Georgia
1813 • Jane Austen publica "Mândrie si prejudecata"
1865 • S-a infiintat Societatea culturala "Ateneul Român"
1888 • La Washington este fondata "National Geographic Society"
1936 • Se naste Florin Piersic
Recomandări
Artiști români contemporani vin la Zilele Culturii Urbane la ARCUB
(Arte vizuale)
Unele dintre cele mai noi proiecte ale creativilor din Bucuresti pot fi vazute intre 14 si 16 ianuarie 2022 cu ocazia „Zilelor Culturii Urbane la ARCUB. Artisti romani contemporani in prim plan”.
Proiectul organizat de Primaria Capitalei prin ARCUB marcheaza Ziua Culturii Nationale cu o serie de evenimente selectate din proiectele culturale ale Programului de finantare „Bucuresti – Oras deschis” 2021. Punand accent pe modelele noi de expresie culturala, ARCUB celebreaza Ziua Culturii Nationale cu un program eclectic de evenimente realizat in colaborare cu noua operatori culturali din Bucuresti. In weekendul 14-16 ianuarie, „Zilele Culturii Urbane la ARCUB. Artisti romani contemporani in prim plan” anima spatiile Hanului Gabroveni cu ateliere de dans contemporan, expozitii de arta vizuala si proiectii de film documentar, dar si unele dintre cele mai recente proiecte de teatru din Bucuresti.

Proiectul „UnShame Dance”, creat de Asociatia Developing Art si co-finantat de Primaria Capitalei prin ARCUB in cadrul Programului „Bucuresti – Oras deschis” 2021, aduce la Zilele Culturii Urbane de la ARCUB atelierele de dans contemporan si un jam session cu muzica live lansate toamna trecuta in cadrul primei editii a proiectului.

In continuarea proiectului „In Bucurestiul iubit” prezentat la Atelierele Malmaison sub umbrela Programului „Bucuresti – Oras deschis” 2021, Galeria Ivan participa la Zilele Culturii Urbane la ARCUB cu expozitia „Imagini. Amintiri”, ce aduce in prim plan lucrarile artistei Florina Coulin despre orasul Bucuresti. Expozitia „Imagini. Amintiri” este vernisata vineri, 14 ianuarie si poate fi vizitata pana la finalul lunii in salile de la primul etaj al ARCUB Gabroveni. In cadrul expozitiei, sunt programate proiectii ale unor filme documentare inedite, printre care pelicula din 1977 realizata de artistul Ion Grigorescu „In Bucurestiul iubit”, care a inspirat ideea proiectului.

Asociatia „Centrul Cultural pentru Imagine si Sunet” (Image and Sound) a pregatit pentru Zilele Culturii Urbane la ARCUB o selectie de proiectii de film mut cu muzica live, prezentate pentru prima data in aceasta formula in cadrul Short Sounds: Silent Romanian Documentary. Un experiment audiovizual ce a urmarit reactivarea arhivei de film romanesc si fara sunet, Short Sounds: Silent Romanian Documentary prezinta pe 15 ianuarie la ARCUB, Sala Coloanelor, filme documentare realizate in perioada 1897-1940, adaptate sonor de Makunouchi Bento si cura-toriate de Calin Boto.

La parterul si subsolul Hanului Gabroveni, Zilele Culturii Urbane la ARCUB prezinta publicului proiectul de mentorat artistic adresat tinerilor din Bucuresti „Open Practice Society”. Proiectul initiat de Asociatia Qolony – Colonia pentru Arta si Stiinta a fost unul dintre titlurile castigatoare ale Programului „Bucuresti – Oras deschis” 2021 si este expus la ARCUB in perioada 15-30 ianuarie 2022.

Zilele Culturii Urbane la ARCUB sunt completate de o serie de „Dialoguri cu scriitori despre orasul Bucuresti” moderate de Svetlana Carstean. Parte a proiectului „Draga B. Scrisori catre orasul Bucuresti”, cele trei conferinte din 14, 15, respectiv 16 ianuarie aduc la ARCUB pe cei unsprezece autori romani care au participat in proiect. Un instrument de mapare a relatiei cu Bucurestiul, proiectul „Draga B.” contine scrisori catre Bucurestiul pandemic semnate de Andreea Rasuceanu, Bogdan Alexandru Stanescu, Bogdan Ghiu, Mihai Dutescu, Cristian Iftode, Simona Popescu, Vasile Ernu, Katia Pascariu, Ioana Parvulescu, Luiza Vasiliu, alaturi de initiatoarea proiectului, scriitoarea Svetlana Carstean.

Din programul celor trei zile de evenimente culturale de la ARCUB, face parte si o selectie de filme documentare ale editiei din 2021 a Bucharest International Dance Film Festival. Titlurile sunt curatoriate de echipa Asociatiei Tangaj Collective si vor fi proiectate la Sala Mare ARCUB in zilele de 14 si 15 ianuarie.

Teatrul unteatru de copii participa la Zilele Culturii Urbane la ARCUB cu spectacolul „Clara si timpul liber” care a primit Premiul Special al Juriului la ultima editie a Bucharest Fringe, iar Vanner Collective si Apollo111 Teatrul aduc spectacolul Cassandra, desemnat Cel mai bun spectacol la Bucharest Fringe #11. Asociatia Untold Stories prezinta productia teatrala „Cel mai bun copil din lume”, un produs cultural unic care a facut parte din Programul „Bucuresti – Oras deschis” 2021 si care promoveaza identitatea roma contemporana, deconstruind prin umanitate si empatie stereotipurile asociate romilor. Spectacolele de teatru din cadrul Zilelor Culturii Urbane la ARCUB se joaca in ultima zi de evenimente, duminica, 16 ianuarie, la Sala Mare si Sala Studio.

Program Zilele Culturii Urbane la ARCUB. Artisti romani contemporani in prim plan


14-16 ianuarie 2021
ARCUB - Hanul Gabroveni

VINERI, 14 ianuarie 2022

18.00 Sala Arcelor / Atelier de dans contemporan „Unshame Dance” (cu coregrafa Irina Marinescu) / Asociatia Developing Art
18.00 Sala Coloanelor, Sala Lipscani, Sala Gabroveni / Vernisaj expozitie „Imagini. Amintiri” in cadrul proiectului „In Bucurestiul iubit” (14-30 ianuarie) / Galeria Ivan
19.00 Sala Coloanelor / Proiectie de film documentar „In Bucurestiul iubit” (eveniment conex al expozitiei „Imagini. Amintiri” din cadrul proiectului „In Bucurestiul iubit”) / Galeria Ivan
19.30 Sala Cafenea / Draga B. – Dialoguri cu scriitori despre orasul Bucuresti moderate de Svetlana Carstean (invitate: Andreea Rasuceanu, Ioana Parvulescu)
20.00 Sala Mare / Film documentar (selectie BIDFF 2021) / Asociatia Tangaj Collective

SAMBATA, 15 ianuarie 2022
16.00 Sala Arcelor / Atelier de dans „Corpul nostru” in cadrul „Unshame Dance” (cu coregrafa Carmen Cotofana)    
17.00 Sala Cafenea, Sala Boltilor / Vernisaj expozitie „Open Practice Society” (15-30 ianuarie) / Asociatia Qolony – Colonia pentru Arta si Stiinta
18.00 Sala Mare / Proiectie de film „Summer of Soul” (selectie BIDFF 2021) / Asociatia Tangaj Collective
19.00 Sala Cafenea / Draga B. – Dialoguri cu scriitori despre orasul Bucuresti moderate de Svetlana Carstean (invitati: Mihai Dutescu, Bogdan-Alexandru Stanescu, Cristian Iftode, Simona Popescu)
19.30 Sala Coloanelor / Proiectie de film documentar & performance muzical live
„Documentare de actualitate 1897-1940” @live Makunouchi Bento / Asociatia „Centrul Cultural pentru Imagine si Sunet” (Image and Sound)

DUMINICA 16 ianuarie 2022
11.00 Sala Mare / Spectacol de teatru pentru copii „Clara si timpul liber” (5-12 ani) / Teatrul unteatru de copii
15.00 Sala Coloanelor / Proiectie de film documentar „Axele strambe ale orasului – 1994” (eveniment conex al expozitiei „Imagini. Amintiri” din cadrul proiectului „In Bucurestiul iubit”) / Galeria Ivan
17.00 Sala Coloanelor / Proiectie de film documentar „Colentina / Balta Alba / Cutremurul – din 1977” (eveniment conex al expozitiei „Imagini. Amintiri” din cadrul proiectului „In Bucurestiul iubit”) / Galeria Ivan
17.30 Sala Cafenea / Draga B. – Dialoguri cu scriitori despre orasul Bucuresti moderate de Svetlana Carstean (invitati: Bogdan Ghiu, Katia Pascariu, Vasile Ernu)
18.00 Sala Studio / Spectacol de teatru lectura „Cel mai bun copil din lume” / Asociatia Untold Stories
19.00 Sala Mare / Spectacol de teatru „Cassandra” / Vanner Collective si Apollo111 Teatrul
20.30 Sala Arcelor / Jam session „Unshame Dance”. Muzica live de Alexandros Raptis si Denis Bolborea) / Asociatia Developing Art

Participarea la evenimentele din cadrul „Zilelor Culturii Urbane la ARCUB” este gratuita, in limita locurilor disponibile, iar accesul se face dupa prezentarea Certificatului Verde.


Accesul la atelierele de dans din 14, respectiv 15 ianuarie se face pe baza de programare/inscriere la adresa inscrieri@arcub.ro. Numarul de participanti/atelier este de 15 persoane.
ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii.
ARCUB este organizatorul Festivalului international al luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival si al Zilelor Bucurestiului.


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate