Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
9 mai 2024
Recomandări
Contraste împletite într-un dialog ludic, în următoarea expoziție Celula de Artă
(Arte vizuale)
Galeria Celula de Arta aduce in Kulterra Gallery (str. Stirbei Voda 104-106, Bucuresti), spatiul care ii gazduieste artistii, o noua expozitie ce pune in prim-plan trairile antitetice si parcursul catre procesul de creatie.
Pe 23 martie, incepand cu ora 19:00, va avea loc vernisajul „Incandescent” al artistului Cristian Branzescu iar expozitia poate fi vazuta pana pe 24 aprilie. Detalii despre evenimentele organizate de Celula de Arta se gasesc pe site: celuladearta.ro.   

"Lumina, scantei, flacari, incandescenaa, materie arsa, cenusa, dihotomiile distrugere-creatie, lumina-intuneric, material-imaterial, reprezinta componentele adunate in creuzetul proiectului meu «Focul-Metamorfoze», din care se desprinde si «Incandescent»”, spune Cristian Branzescu.

Elementele descrise si incluse in lucrare pot fi usor identificate cu trairile unui artist. Deoarece majoritatea actelor artistice implica procesul de transfer al ideilor si experientelor in lumea materiala, acesta poate fi considerat si un act de purificare interioara, prin care Cristian Branzescu si-a filtrat ideile si a pus bazele conceptului proiectului sau. „Pasiune” si „Framantari”, aceste doua elemente se impletesc intr-un dialog ludic pe panzele artistului. Lucrarea reflecta pasiunea  prin incandescenta, cromatica, contrast si temperatura de culoare, iar framantarile se regasesc prin grafismele si tusele de la granita dintre echilibru si hazard.

Cristian Branzescu este student in anul I la Master/Pictura, in cadrul Universitatii Nationale de Arte Bucuresti. Alaturi de pictura, sculptura, instalatiile, pregatirea din domeniul fotografic si cunostintele dobandite in domeniul digital au contribuit la dezvoltarea sa ca artist.

Arta a fãcut parte mereu din viata lui, fie ca a fost vorba despre pictura sau fotografie. Aceste doua activitati l-au insotit inca din copilãrie. Isi aduce aminte cu placere de sedintele de desen sau de pictura in guase, de micul laborator realizat acasa unde, alaturi de tatal sau, developa si transfera pe hartie fotografiile realizate pe film.

Asa cum era firesc, a aparut nevoia de a depasi acest nivel de hobby si s-a indreptat astfel catre institutii care puteau sa ii ofere educatia necesara pentru a aprofunda aceste frumoase meserii. Mai intai a absolvit Scoala de Arta Bucuresti, sectiile de pictura si arta fotografica, apoi Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, sectia Pictura, clasa Profesor Petru Lucaci.


Celula de Arta mai are inca doua expozitii in desfasurare, lucrarea „Cu capul in nori” a artistei Medeea Stanescu, care poate fi vazuta pana pe 8 aprilie in spatiul-acvariu din B-dul Carol, nr. 53 si salonul permanent de la Palatul Bragadiru, deschis publicului de miercuri pana duminica, intre orele 16:00 – 18:00 dar si în zilele în care au loc evenimente la Palatul Bragadiru. Artistii care expun sunt: Adelina Campeanu, Alex Manea, Alexandru Raduta, Calin Mihalache, Daniel Loagar, Elena Prada, Gabriela Monica Tirziu, Gizela Popescu, Ioana Cristodorescu, Ioana Norica Popescu, Jamal Louis Kareem, Liana Herea, Marina Bira, Medeea Stanescu, Sebastian Beianu, Silviu Petrescu si Theodor Grigoras.   


Celula de Arta a debutat in 2017 ca un spatiu cu deschidere stradala, care si-a propus sa permita lucrarilor sa evadeze din spatiul clasic al galeriei, pentru a interactiona cu un public nou, care nu obisnuieste sa participe la vernisaje; in acest context, nemaiexistand o bariera fizica si temporala intre obiectul de arta si privitor, se creeaza un dialog liber, direct si nonconformist.

Galeria vine in sprijinul creatiei contemporane in ariile tematice ale artelor vizuale si incurajeaza dezvoltarea de noi forme de expresie artistica accesibila la orice ora, in spatiul-vitrina de pe B-dul Carol nr. 53, pentru publicul stradal. Cu o prezenta de peste 5 ani (2017 - 2023) pe scena artei din Bucuresti, Celula de Arta a sustinut peste 150 evenimente (expozitii, performance-uri, live-uri). Incepand cu anul 2022, Celula de Arta si-a extins activitatea in cadrul programului Feat. Kulterra, ce gazduieste ”arta in vizita”, atat propusa de alte galerii cat si de catre artisti in mod direct, printr-un Pop-Up Window, dar si intr-un spatiu nou inaugurat, Galeria Verticala din incinta curtea Random Space (str. Popa Petre nr. 21), la ArtSafe, singurul depozit profesional si autorizat de arta si obiecte de colectie din Romania si la Palatul Bragadiru, gratie sprijinului oferit de Bulevart.


Parteneri strategici: Casa Carol, Kulterra Gallery, Random Space, ArtSafe, Palatul Bragadiru.

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate