Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
25 de ilustratori români povestesc cultura hispanică în imagini. Expoziție de grup la sediul Institutului Cervantes din București
(Arte vizuale)
Marti, 20 februarie, incepand cu ora 18.30, in Sala de expozitii a Institutului Cervantes din Bucuresti (Bdul Regina Elisabeta 38) va avea loc vernisajul unei expozitii inedite de ilustratie romaneasca.
Este vorba despre expozitia de grup reunita sub motto-ul „Povestind in imagini hispanice”, realizata sub umbrela Clubului Ilustratorilor, cea mai importanta asociatie romaneasca dedicata profesionistilor acestei bresle, in special promovarii tinerilor artisti.

Evenimentul va avea loc in prezenta curatoarelor – Stela Lie si Veronica Neacsu –, cu un cuvant de deschidere din partea lui Jorge Jiménez-Zumalacárregui, directorul Institutului Cervantes din Bucuresti.

Expozitia va putea fi vizitata in perioada 20 februarie – 16 martie, cu un eveniment special pe data de 7 martie, de la ora 18.30: vizita ghidata si intalnire cu ilustratoarele.

Povestind in imagini hispanice” contine lucrari semnate de Irina Dobrescu, Oana Ispir, Mihaela Paraschivu, Emi Balint, Stela Lie, Andreea Geamanu, Raluca Anghel, Alexandra-Elena Ciocan, Maria Constantinescu, Adela Silvan, Silvia Olteanu, Veronica Neacsu, Patricia Suliman, Anca Smarandache, Iulia Ignat, Bianca Hateganu Kerscher, Eugenia Ilies Taylor, Cristiana Radu, Corina Dragan, Iulia Burlac, Doina Butusina Rosu, Bianca Spatariu, Zelmira Szabó si Paul Gradinaru.

Ideea expozitiei realizate de membrii Clubului Ilustratorilor din Romania a fost inspirata de proiectul „ILUSTRAD/AS. O privire asupra creatiei feminine in ilustratia spaniola contemporana”, o expozitie itinerata anul trecut al Institutului Cervantes din Bucuresti in capitala si la Timisoara.

„Ce inseamna Spania si culturile de limba spaniola pentru tine?”, „Ce imagini raman dupa ce inchizi ochii si nu mai stii daca ai vazut, ai citit sau ai auzit despre Spania si culturile hispanice?” „Ce vezi, ce auzi, ce simti?” – acestea au fost intrebarile de la care a pornit munca de creatie a celor 25 de ilustratori romani. Cele peste 50 de ilustratii reunite in expozitie arata faptul ca lumea culturii hispanice inseamna Lorca, dar si Borges, inseamna „mi corazón”, dar si Arte poética, tango-ul din Argentina, dar si „pasiunea dureroasa, universala, esentiala” a limbii spaniole, trandafirii rosii, volanele, ¡Ole!, si, neaparat... Infantele. Nu ramane nimic in care sa nu fie, macar putin, o rezonanta culturala spaniola, hispanica

Ca de fiecare data in ultimii 19 ani, atunci cand Clubul Ilustratorilor aduce in atentia publicului o noua expozitie, ne propunem si sa aducem oamenii impreuna.
Intr-o lume a artei care este din ce in ce mai mult prezenta in virtual, pe retele de socializare, este necesara interactiunea directa, in galerie, cu lucrari reale, aceasta parte este de neinlocuit.
Nimic nu se compara cu posibilitatea de a vedea o lucrare originala, de a observa indeaproape detaliile si urmele lasate de pensula sau penita, toate fac parte dintr-o experienta necesara.
Cu siguranta cei care vor vizita expozitia vor simti aceeasi placere vizuala, dar si curiozitatea de a descoperi o multitudine de subiecte cu radacini hispanice.
Douazeci si cinci de ilustratori, membri ai Clubului Ilustratorilor, au lucrat special pentru expozitia de la Institutul Cervantes din Bucuresti, si-au gasit timp si resurse pentru a ilustra legatura lor cu Spania si culturile de limba spaniola. Expozitia vine si ca o prelungire naturala a altor proiecte care ne-au legat de Spania, mai ales ca Asociatie, dar si individual
”, a declarat Veronica Neacsu, una dintre curatoarele expozitiei.

Participarea la vernisajul expozitiei din data de 20 februarie este cu acces gratuit, dar se face pe baza de rezervare, printr-un mesaj trimis catre cultbuc@cervantes.es (rezervarea este valabila doar dupa primirea unei confirmari in scris).



.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate