Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
9 mai 2024
Recomandări
Artă și tehnologie într-un proiect european la CNDB
(Arte vizuale)
Centrul National al Dansului Bucuresti (CNDB) gazduieste in luna februarie o rezidenta artistica la care participa patru artisti internationali. Sarah Fdili Alaoui, John Sullivan, Bartosz Ostrovski si Léo Chédin, artisti si cercetatori la intersectia muzicii, coregrafiei si dansului, se afla la Bucuresti in luna februarie si lucreaza la piesa „For Patricia”, o oda adusa postmodernismului in dans.
„Pentru Patricia" sau pentru Trisha, este o piesa realizata in onoarea uneia dintre inventatoarele postmodernismului, Trisha Brown (1936-2017), ale carei stiluri coregrafice au contestat notiunile traditionale despre dans si au impins limitele dansului prin extinderea a ceea ce inseamna miscare si coregrafie.

La fel ca Brown, care a explorat structuri coregrafice precum acumularea, repetarea, inversarea etc., si noi exploram modalitati in care putem folosi structuri compozitionale generate prin Inteligenta Artificiala (IA) pentru a organiza modele coregrafice si sonore simple. Vedem IA mai degraba ca pe un schelet al piesei, in loc sa preia rolul unei scenografii interactive. IA creeaza partitura pe care dansatorii si muzicienii o interpreteaza pe scena.

O piesa care se actualizeaza de fiecare data

Fiecare reprezentatie este o piesa reinnoita in care atat dansatorii, cat si muzicienii interpreteaza o partitura noua pe care IA ii conduce sa o interpreteze. Aceste partituri sunt afisate vizual pe scena pentru ca publicul sa descifreze modul in care se dezvolta dansul si muzica, mentinand totusi un sentiment de ambiguitate care ofera o experienta estetica a miscarii si muzicii in sine.

Rezidenta are loc in cadrul proiectului european „Miscare, inteligenta digitala si public interactiv” (MODINA). Proiectul isi propune sa extinda posibilitatile creative ale spectacolelor de dans contemporan si sa sporeasca experienta publicului cu ajutorul tehnologiei digitale – cu accent pe explorarea inteligentei artificiale (AI) si a interactiunii cu publicul, la fata locului si online.  Partenerii proiectului sunt trei institutii academice si cinci centre de dans, din sase tari, si anume: Universitatea din Tallinn (Estonia), Sõltumatu Tantsu Lava (Estonia), Hochschule Düsseldorf (Germania), tanzhaus nrw (Germania), ITI, IST-ID - Universitatea din Lisabona (Portugalia), Kino Siska (Slovenia), Trafo (Ungaria), Centrul National al Dansului Bucuresti – CNDB (Romania).

Prezentare publica la care accesul spectatorilor este gratuit.

Prezentarea publica work-in-progress a lucrarii dezvoltate in cadrul rezidentei va avea loc vineri, 1 martie, de la ora 19:30. Intrarea este libera, cu rezervarea locurilor la urmatorul link: https://forms.gle/kqMEPUm8QXjpELE38.

foto Mircea Topoleanu

foto Mircea Topoleanu

foto Mircea Topoleanu

foto Mircea Topoleanu

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate