Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
27 aprilie 2024
Recomandări
Concurs de instalații artistice „Manifest pentru Munții Făgăraș”
(Arte vizuale)
Fundatia Conservation Carpathia lanseaza concursul „Manifest pentru Muntii Fagaras”, o competitie de instalatii artistice temporare inspirate de natura, Muntii Fagaras si oamenii acestora. Proiectul va fi expus in cadrul festivalului Fagaras Fest, care se desfasoara la Sebesu de Sus, comuna Racovita, judetul Sibiu, in perioada 26-28 iulie.
Muntii Fagaras se evidentiaza prin unicitatea lor in Europa: se mandresc cu cea mai intinsa suprafata neintrerupta de paduri cu inalta valoare naturala, care adapostesc populatii sanatoase si reprezentative de lupi, ursi, rasi, care impart acelasi teritoriu cu oamenii si turmele de oi pazite de ciobani si caini. La poalele Muntilor Fagaras, satele se asaza ca un sirag de margele, randuite frumos. Oamenii gospodari pastreaza inca ritmul naturii, care ii ghideaza in muncile de peste an. Într-o lume in care natura se distruge intr-un ritm alarmant, iar satele se confrunta cu lipsa oportunitatilor de dezvoltare, protectia Muntii Fagaras, intr-un ecosistem complet si autosuficient, care sa aduca beneficii naturii si oamenilor, este un deziderat. Fundatia Conservation Carpathia invita artistii sa vina cu un manifest artistic vizual, pentru promovarea si conservarea Muntilor Fagaras. Compozitiile trebuie sa inspire publicul si sa permita interactiunea. Instalatiile vor fi construite din materiale sustenabile si sau reciclabile, pot utiliza peisajul zonei si trebuie sa aiba un impact minim asupra mediului.

Proiectele pot fi depuse pana la 30 aprilie 2024, iar bugetul de implementare este de 4 mii de euro. Instalatia va fi expusa in cadrul Fagaras Fest, fiind totodata si un manifest artistic pentru crearea unui Parc National in Muntii Fagaras

Cine poate participa

Concursul „Manifest pentru Muntii Fagaras” se adreseaza reprezentantilor industriilor creative: artisti plastici, arhitecti, designeri, sau studenti ai institutiilor de invatamant din aceste domenii. Participantii pot aplica in grup sau individual. Indiferent de formula in care se inscriu in concurs raspunderea asupra instalatiei artistice este asumata de un singur reprezentant, in calitate de manager de proiect. Acelasi manager de proiect poate inscrie in concurs maximum doua proiecte.

Inscrierea in concurs:
Proiectele se vor trimite in format PDF, la adresa de e-mail a.cretu@carpathia.org. Mai multe detalii despre structura proiectelor ce intra in concurs regasiti in Regulament.

Comunitate de la poalele Muntilor Fagaras (c) Dan Dinu

Calendarul concursului:
?    30 aprilie, ora 24:00: Termen limita de trimitere a proiectelor;
?    1 - 15 mai: Evaluarea proiectelor si desemnarea castigatorilor;
?    17 mai: Anuntarea castigatorilor;
?    17 - 24 mai: Semnarea contractului cu castigatorul;
?    24 mai - 25 iulie: Implementarea proiectului;
?    26 - 28 iulie: Expunerea instalatiei in cadrul Fagaras Fest.

Proiectele inscrise in concurs vor fi evaluate de catre un juriu format din 5 membri, artisti si specialisti in domeniu, reprezentanti ai comunitatii care gaduieste Fagaras Fest. Pentru a intra in concurs, fiecare proiect trebuie sa obtina cel putin 70 de puncte, conform criteriilor de evaluare si punctaj detaliate in Regulament. Primul proiect clasat va fi desemnat castigator si va fi implementat in cadrul Fagaras Fest.

Muntii Fagaras (c) Dan Dinu

Sebesu de Sus Fundatia Conservation Carpathia

Fagaras Fest celebreaza „Natura si Oamenii” ce traiesc la poalele Muntilor Fagaras. Evenimentul este o initiativa a Fundatiei Conservation Carpathia si ProPark – Fundatia pentru Arii Protejate si este un festival manifest pentru crearea Parcului National Muntii Fagaras. Evenimentul isi propune sa evidentieze valorile naturale si culturale ale unei alte comunitati din jurul Muntilor Fagaras. Festivalul a fost lansat in 2019 in partea de Sud a Muntilor Fagaras si s-a desfasurat la Leresti, Nucsoara, apoi pe Valea Avrigului si Porumbacu de Sus.
Fagaras Fest imbina experientele in natura (tururi ghidate despre fauna, flora, padure), tururi culturale, activitati de educatie pentru natura pentru copii si adulti, film despre natura, discutii si muzica buna. Evenimentul este un loc unde producatorii locali si comunitatea vin cu ce are mai reprezentativ, fiind si un generator de venituri pentru localnici.

Fundatia Conservation Carpathia este cel mai mare proiect privat de conservare a padurilor din Europa, care contribuie la refacerea ecosistemelor naturale din Muntii Carpati, in beneficiul biodiversitatii si al comunitatilor locale. Din 2009, Fundatia a salvat de la exploatare peste 27.000 de hectare de paduri si pasuni alpine in sud-estul Carpatilor Meridionali, achizitionandu-le cu scop de conservare, a plantat peste 4,1 milioane de puieti si a reconstruit ecologic peste 1.991 ha afectate de taieri, si a creat o zona de 78.000 ha pe care nu se desfasoara vanatoare sportiva si de trofee. Fundatia contribuie la bunastarea comunitatilor din vecinatatea padurilor protejate prin proiecte sociale, de educatie si de dezvoltare de afaceri verzi, iar viziunea pe termen lung este crearea Parcului National Muntii Fagaras.

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate