Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
29 aprilie 2024
Recomandări
Expoziția Geister, proiect cultural care reunește artiști din șase state europene, redeschide pavilioanele Expoflora din parcul Herăstrău
(Arte vizuale)
Expozitia GEISTER (spirite) curatoriata de artista germana Kristin Wenzel, inaugureaza un nou spatiu de arta contemporana in Parcul Mihai I al Romaniei. Herastrau.
Aflat sub egida EUNIC Romania, proiectul demareaza pe 13 aprilie, cu un mare vernisaj-eveniment comunitar, intre orele 14.00-23.00, cu ocazia caruia publicul va avea din nou acces in Pavilioanele Expoflora recent renovate de Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti.

Expozitia GEISTER este o expozitie colectiva cu lucrarile a 11 artisti ce abordeaza teme precum memoria, trauma si ecoul persistent al trecutului in prezent si exploreaza limitele dintre prezenta si absenta, vizibilitate si invizibilitate.
Lucrarile artistilor inclusi in expozitie evoca un sentiment de absenta palpabil si invita privitorul sa rezoneze cu ecoul a ceea ce a fost odata.

Artistii sunt Tudor Bratu (RO/NL), Zuzanna Czebatul (PL), Irina Gheorghe (RO), Specula Group (RO), Birgit Hölmer (DE), Bram Kuypers & Lennart de Neef (NL), Alice Gancevici & Remus Puscariu (RO), Aidan Frere-Smith (UK), Kristin Wenzel (DE), Lulzim Zeqiri (XK/AT).

Curatoarea Christine Wenzel doreste sa deschida prin Expozitia GEISTER un spatiu pentru dialog, reflectie si posibilitatea de a imagina un viitor alternativ dincolo de limitele momentului actual.

Perioada de desfasurare a expozitiei din Pavilionul Expoflora B: 13 aprilie 2024 - 5 mai 2024.

Vernisajul are loc in Pavilioanele Expoflora A si B: 13 aprilie | 14:00-23:00
Program vernisaj:
14:00-16:00 Picnic comunitar cu Kristin Wenzel
18:00-19:00 Performance cu Irina Gheorghe
20:00-21:30 Music Performance cu Dragos Ilici
Participarea la eveniment este gratuita!

Artista Kristin Wenzel traieste si lucreaza intre Bucuresti si Gotha (Germania). A studiat sculptura la Academia de Arta din Düsseldorf, unde a absolvit masteratul in 2013. Practica ei multidisciplinara implica instalatii de mari dimensiuni, sculpturi si interventii in spatiul public, adesea imaginate ca niste contexte sociale site-specific si site-sensitive. Notiunea de transformare, fie ea conceptuala sau materiala, strabate intreaga ei practica si conecteaza trecutul si prezentul prin procese de colectionare si reinterpretare.
Pornind de la interesul ei constant pentru gatit si transformarea cinei intr-o forma de arta si intalnire sociala, Kristin va organiza pentru deschiderea Expozitiei GEISTER un picnic comunitar, cu o compozitie de mere si nuci.
De la ora 18:00, Irina Gheorghe va sustine un performance de miscare.

Irina Gheorghe lucreaza in principal cu performance, in combinatie cu fotografie, colaj, instalatie sau video, pentru a aborda tensiunile ce apar in incercarea de a vorbi despre lucruri dincolo de posibilitatile noastre de observatie.
Irina este de asemenea parte a Biroului de Cercetari Melodramatice, un proiect fondat in 2009 impreuna cu Alina Popa (1982-2019), pentru a investiga felul in care pasiunile afecteaza societatea contemporana.

Dragos Ilici este un artist care se exprima prin intermediul muzicii, cu o abordare improvizationala in performance si compozitii. Abordeaza multiple genuri si stiluri, de la muzica ambientala si experimentala, pana la muzica de dans, atat in productie, cat si ca DJ.

Procesul de creatie incepe cu pregatirea unor sunete relevante pentru conceptul si tema proiectului, prin sampling, field recordings, sintetizatoare. Aleg si inregistrez o baza, folosind loop-uri simple si texturi atmosferice pentru a crea un background sonor pe care sa construiesc ulterior. Apoi improvizez live cu sunetele alese si alte samples si sintetizatoare in timp real, ajustand constant nivelul de energie si adaptandu-ma treptat la ceea ce aud si simt pe moment“, spune artistul.

Evenimentul este organizat de Goethe-Institut Bucuresti impreuna cu Institutul Polonez din Bucuresti, Forumul Cultural Austriac Bucuresti, British Council Romania si EUNIC Romania, cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti prin Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB).

Cele doua pavilioane Expoflora A si B, din administrarea ALPAB, au fost reconstruite in 1970 si sunt situate in imediata apropiere a fantanilor moderniste construite de Horia Creanga. La ele se poate ajunge pe jos, folosind intrarea principala a Parcului Herastrau din Piata Charles de Gaulle.

Expozitia poate fi vizionata din exterior 24 de ore pe zi, in Pavilionul Expoflora B, pe intreaga perioada de desfasurare.

 

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate