Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Un nou proiect ce vizează creșterea echității sociale, în vederea incluziunii sociale și sporirii accesului la învățământul superior a primit finanțare la UNAGE Iași
(Arte vizuale)
Proiectul Sustenabilitatea si Promovarea Domeniului Artistic pe fonduri de dezvoltare institutionala (CNFIS-FDI-2024-F-0039), director proiect Conferentiar univ dr. Andrei Enoiu-Panzariu, se desfasoara in perioada 1 aprilie - 15 decembrie, cu implicari masive institutionale, atat din mediul universitar, cat si cel preuniversitar.
Scopul principal al proiectului este consilierea, orientarea si indrumarea elevilor din cadrul institutiilor de invatamant preuniversitar vocational-ciclul liceal, prin promovarea studiilor de licenta ale UNAGE din Iasi, in directia sporirii accesului la invatamantul superior, cat si sustinerea studentilor aflati in situatia de abandon universitar. Prezentarea ofertei educationale si corelarea acesteia cu piata muncii, constituie o noua abordare in vederea incluziunii sociale si sporirea accesului la invatamantul superior artistic.

Impunerea in trei domenii diferite ale artei determina o configuratie unica a Universitatii Nationale de Arte „George Enescu” din Iasi in invatamantul superior de arta romanesc. Ea vine in intampinarea cerintelor de calitate si diversitate a ofertei educationale, determinata ca parametri atat pe plan national, cat si regional, cu racordare permanenta la realitatile internationale in domeniu.

Activitatile desfasurate incepand cu luna aprilie a.c. vizeaza mai multe obiective practice si interactive: de prezentare a studiilor universitare artistice in randurile elevilor, de interactiune a cadrelor didactice universitare cu elevii prin vizite in scoli si licee de profil, unul dintre obiective fiind si promovarea elevilor cu rezultate deosebite in domeniul artistic, in vederea atragerii catre invatamantul superior vocational, organizarea unor ateliere / cursuri de maiestrie / sesiuni de pregatire, programelor de formare pentru cadrele didactice din mediul preuniversitar, cat si a unor recitaluri / expozitii / spectacole. Toate aceste demersuri vor contribui la stabilirea unor noi conexiuni intre invatamantul preuniversitar si cel universitar si la prevenirea situatiilor de risc si abandon universitar. Sunt vizate toate institutiile de invatamant preuniversitar vocational din judetele Iasi, Suceava, Neamt, Botosani, Bacau, Galati, Braila, Mures si Bistrita-Nasaud.

Un alt obiectiv foarte important al acestui proiect il constituie organizarea unor programe de formare / tutorat destinate cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar vocational, desfasurate in colaborare cu Casa Corpului Didactic din judetele mentionate, programe ce au in vedere preocuparile comune privind educatia formala, non-formala si informala. De cele mai multe ori, elevii care ajung la liceu – ciclul superior, sunt descurajati sa isi continue studiile din cauza absentei motivarii si a unei perspective incerte privind ocuparea unui loc de munca in domeniul artistic. Prin organizarea programelor de formare destinate cadrelor didactice din mediul preuniversitar, se doreste relevarea unor noi modalitati de stimulare a motivatiei si creativitatii elevilor, in vederea continuarii studiilor in mediul universitar.

Realizarea de chestionare online in cadrul institutiilor partenere din mediul preuniversitar vor releva noi metode de abordare in ceea ce priveste indrumarea elevilor din mediul rural si orase mici catre invatamantul superior artistic. În mediul universitar, chestionarele online si analizele rezultate vor fi utilizate pentru optimizarea activitatilor proiectului si intelegerea mecanismelor complexe ce pot conduce la situatiile de risc de excluziune / abandon universitar.

Elevii cu inclinatii artistice din mediul rural ce nu au acces la o pregatire de specialitate in domeniul artei sunt astfel stimulati spre o pregatire temeinica din punct de vedere teoretic si practic, in liceele de specialitate, prin oferirea unor materiale specifice - instrumente muzicale, partituri, materiale didactice necesare artelor plastice, spatii special amenajate pentru a performa artistic, etc.

Dorim sa oferim oportunitatea elevilor de a „simti” lumea artelor in profunzimea ei si de a le crea o proiectie obiectiva asupra viitorului in arta!

Organizatori:
Universitatea Nationala de Arte „George Enescu” Iasi



.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate