Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Ateliere creative pentru copii: muzica, mișcarea și improvizația dau startul vacanței de vară, la Casa Eliad
(Arte vizuale)
Primaria Capitalei, prin ARCUB. Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, propune o calatorie magica in universul creativ al muzicii si al imaginatiei si ii invita pe copii sa participe la o serie de ateliere de vara, organizate la Casa Eliad, in cadrul programului educational „Creatorii de basme muzicale”, sub indrumarea unor traineri experimentati in interactiunea cu copiii.
Astfel, incepand cu 1 iunie – Ziua Internationala a Copilului si continuand pe parcursul vacantei de vara, cei mici isi vor putea petrece timpul liber intr-un mediu armonios si se vor putea bucura de activitati interactive si distractive participand la atelierele educationale „Creatorii de basme muzicale”, menite sa sustina dezvoltarea potentialului creativ al copiilor.  

Cele doua cursuri interdisciplinare intitulate „Povesti muzicale” si „Eroi si legende muzicale latine” se vor desfasura pe parcursul lunilor iunie - iulie, la Casa Eliad, si se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 10 ani, respectiv 10-14 ani. Fiecare atelier este conceput pentru a stimula dezvoltarea imaginatiei copiilor si pentru a le oferi oportunitati de exprimare creativa prin sunet, miscare si poveste.
Ghidati de artistii Miruna Nagy, harpista, autoare a numeroase povesti pentru copii, terapeuta prin sunet, si Radu Nagy, violoncelist cu o cariera impresionanta in SUA, Europa si Romania, director muzical al Teatrului de copii „Morgenstern” din Berlin, participantii vor invata sa imbine arta, muzica si storytellingul si vor fi antrenati sa creeze mici opere de arta, povesti si melodii proprii.

Prin intermediul jocului si al improvizatiei, avand la indemana instrumente muzicale precum: tobe, maracas, fluiere, pian, djembe, castaniete, shakere, tamburine, roscove si koshi, cei mici vor dobandi noi cunostinte din cultura europeana, vor invata sa se asculte si sa se sustina reciproc in procesul creatiei.
Programul de pregatire se desfasoara pe parcursul a doua zile, conform calendarului de mai jos, si este structurat pe categorii de varsta, dupa cum urmeaza:

„Povesti muzicale”
Traineri: Miruna Nagy si Radu Nagy
Cursul este dedicat copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 10 ani si se desfasoara in urmatoarele perioade: 1-2 iunie, 20-21 iunie si 4-5 iulie.
In cadrul acestui curs, modul de abordare este unul intuitiv, focusul fiind pe improvizatie. Copiii vor avea oportunitatea de a crea povesti prin muzica si de a fi parte dintr-un proces de creatie magic si fascinant, cu inspiratie si perseverenta. Impreuna cu trainerii, cei mici vor explora ce inseamna imaginatia, ce este un vizionar, ce ii caracterizeaza pe artistii si oamenii de stiinta precum Leonardo da Vinci, Nikola Tesla, Ludwig van Beethoven, Charlie Chaplin, Salvador Dalí si vor invata elemente muzicale de baza (note, tonalitati, intervale, motive de ritm) pe care le vor folosi in a ilustra povestea creata.

„Eroi si legende muzicale latine”
Traineri: Miruna Nagy si Radu Nagy
Atelierul este destinat copiilor cu varste cuprinse intre 10 si 14 ani si se va desfasura in urmatoarele perioade: 8-9 iunie, 27-28 iunie si 11-12 iulie.
In cadrul acestui atelier, cursantii vor porni intr-o incursiune in cultura si muzica spaniola, inspirata de traditiile tarilor europene. Pe parcursul celor doua zile, participantii vor explora ritmurile spaniole prin intermediul carora vor crea o poveste originala plina de energie. Pornind de la muzica spaniola si inspirandu-se din povestile despre eroi renumiti precum Don Quijote, Zorro sau personaje suprarealiste desprinse din creatiile geniului Salvador Dalí, cursantii, ghidati de cei doi traineri, vor crea o poveste originala pe baza careia vor realiza un spectacol de teatru muzical.

In aplauzele publicului, fiecare curs se va incheia cu un spectacol ai carui creatori si protagonisti vor fi insisi copiii care vor calatori in lumi fantastice si vor deveni eroii propriei lor povestiri.

Program desfasurare cursuri:

Ziua 1:
Curs: 10:00 – 15:00

Ziua 2:
Curs: 10:00 – 14:00

Repetitie generala: 14:00 – 15:00
Spectacol: 15.30 – 16.00

Grupele sunt alcatuite dintr-un numar de maximum 20 de copii.
Participarea nu necesita pregatire artistica sau muzicala prealabila.

Biletele sunt disponibile la pretul de 150 lei/curs (2 zile) si pot fi achizitionate online, pe arcub.ro, entertix.ro, precum si de la casa de bilete ARCUB (Strada Lipscani nr. 84-90).
 
Miruna Nagy este harpista, scenarista si terapeuta prin sunet. A absolvit studiile de harpa la Universitatea Mozarteum din Salzburg si la Universitatea de Muzica din München, precum si studiile de muzicologie la Universitatea Lumière din Lyon. A urmat studii de scenaristica la Academia Germana de Film si Televiziune din Berlin si este autoarea mai multor scenarii si carti pentru copii. De peste 18 ani preda copiilor harpa si pianul. In calitate de dramaturg si muzician a facut parte din echipa artistica a mai multe spectacole pentru copii si adulti, precum „Fantoma Harpei Albastre”, „Calatorie in infinit”, „Perspectivele Pasarilor” si „Povestirile celor 7 printese - Printesa Turandocht”. In 2023, Miruna a initiat proiectul de dezvoltare artistica pentru copiii din Romania – „Roata Medicinei”.

Radu Nagy, violoncelist cu studii desavarsite in SUA si Romania, are o cariera bogata si indelungata ca muzician de camera si de orchestra in SUA, Germania, Franta, Italia si Romania. A concertat ca membru al Cvartetului „Dinu Lipatti” - in SUA, ca membru al „Trio Lipatti”, in Europa, si al „Rodur Trio”, la Berlin. De-a lungul carierei sale a cantat in calitate de prim violoncel in orchestre precum: Arturo Toscanini din Parma, orchestra Maggio Musicale Fiorentino din Florenta si in cadrul Orchestrei Teatrului Opera Carlo Felice de la Genova, precum si cu ansamblul de muzica de camera Chaarts din Elvetia.
Radu Nagy este castigatorul unor prestigiose concursuri internationale de muzica de camera, printre care: competitia Sostakovici de la Sankt Petersburg, si al concursurilor internationale de cvartet de la Belgrad, South Bend Indiana si Londra. Din 2012 activeaza ca director muzical la Teatrul pentru copii „Morgenstern” din Berlin unde compune, improvizeaza si creeaza muzica pentru spectacole care ajung sa fie vizionate de pana la 20.000 de copii pe an, colaborand direct cu regizorul si actorii in crearea pieselor de teatru precum: „Fabrica cuvintelor”, „Buddy si Carl”, „Poveste de Craciun”, „Wanja cel puternic”, „Al patrulea Advent la 4 dimineata”, „Secretul casei”, „Asfalt” si „Super bogat”.  Scrie carti pentru copii si iubeste magia pe care o creeaza pentru lumea lor.
Cei doi artisti sunt creatorii audiobookului „Povestea lui Arthur, fulgul cel curios”, bazat pe cartea scrisa de Radu Nagy, pe muzica originala compusa de ei, care va aparea anul acesta la Editura For You.

Parteneri: Editura Litera, Red Goblin, Teatrul de Animatie Tandarica, Carturesti Verona


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate