Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 mai 2024
Recomandări
Susținere pentru artiștii emergenți prin cel de-al 4-lea proiect marca „Accelerator
(Arte vizuale)
APEL DESCHIS. Perioada de inscriere: 25 aprilie – 29 mai 2024 ora 23:59.
* 5 artisti din tara vor fi selectati pentru a participa in program.
* Individual, artistii vor avea la dispozitie un buget in valoare de 10.000 lei brut, alocat atat in etapa programului de mentorat, cat si in cea de productie lucrari si expunerea lor in spatiul public.
* Etapele programului: Apel deschis & jurizare, mentorat si productia de lucrari de arta in spatiul public & expunerea acestora.
* Proiectul este co-finantat de Administratia Fondului Cultural National (AFCN), implementat de Asociatia Culturala Eastwards Prospectus si are o durata de 8 luni (aprilie-noiembrie 2024).
* Rezultatele celor 3 proiecte Accelerator desfasurate pana acum: beneficiari - 30 de artisti emergenti, selectati din peste 250 de candidaturi, peste 5500 de persoane – public direct si peste 19.000 de oameni atinsi in mediul online.

Asociatia Culturala Eastwards Prospectus (ACEP) lanseaza un nou APEL DESCHIS la nivel national, adresat artistilor emergenti, pentru a se inscrie in proiectul ACCELERATOR. ARTA IN SPATIUL PUBLIC.

Scopul proiectului ACCELERATOR. ARTA IN SPATIUL PUBLIC este sa le oferim artistilor insight-uri si solutii pragmatice pentru a-si gestiona eficient traseul profesional si a se dezvolta, printr-o abordare antreprenoriala.


Perioada de inscriere este: 25 aprilie – 29 mai 2024 ora 23:59.

Din experienta proiectelor care fac parte din seria ACCELERATOR, derulate anterior, am inteles ca arta in spatiul public este un domeniu cu multe particularitati, care necesita o abordare intensiva si detaliata, pentru a le oferi artistilor informatii cat mai complete care sa le fie utile in practica si in cariera. Pastram si aici triada „cunostinte, resurse si context de expunere” ca structura – directii care sunt acum concentrate exclusiv pe arta in spatiul public. Romania este la inceput de drum. Daca vorbim despre Bucuresti, comparativ cu celelalte capitale din lume, avem de recuperat, dar asta inseamna ca arta in spatiul public are un potential fantastic in tara noastra.”– Andrei Breahna, presedintele ACEP si manager de proiect

5 artisti emergenti vor fi selectati sa participe in program de un juriu de profesioni, format din Andrei Breahna, manager cultural si presedintele Asociatiei Culturale Eastwards Prospectus, Georgia Tidorescu, curator si coordonator al programului, si Ioana Chira, manager, GAEP Gallery. Individual, artistii vor avea la dispozitie un buget in valoare de 10.000 lei brut, alocat atat in etapa programului de mentorat, cat si in cea de productie lucrari si expunerea lor in spatiul public.

Participantii vor dobandi cunostinte despre tematici precum modalitatile de functionare a sistemului de arta contemporana, functionarea interna a unei organizatii din domeniul artei contemporane, bugete de productie, stabilirea preturilor lucrarilor de arta, prezentarea practicii proprii si comunicarea catre diverse categorii de public si vor primi sprijin in productia de lucrari de arta ce vor fi expuse in spatiul public sau in-situ.

Proiectul este colaborativ – avand scopul de a construi comunitati intre artisti si profesionisti in domeniul cultural,  de a dezvolta audiente si a crea punti cu publicul larg, prin lucrarile expuse. Astfel, Accelerator raspunde, din nou, unei nevoi acute in ceea ce priveste cresterea interesului populatiei fata de arta contemporana, mai ales in spatiile publice, care inca sunt populate de lucrari clasice – de tip statui sau sculpturi, in detrimentul unor lucrari de arta actuale si inovative, ancorate in tematice sociale curente.

In perioada mai – noiembrie 2024, artistii emergenti selectati vor:
* Participa la patru laboratoare intensive sustinute fizic de patru mentori specializati pe temele: Sistemul artei contemporane – artistul, parte dintr-un ecosistem; Arta in spatiul public – cum sa coexistam; Curatoriere – colaborarea artist – curator; PR, comunicare in arta si redactare in contextul practicii artistice – artistul in relatie cu publicul larg.
* Participa la sesiuni individuale de mentorat alaturi de cei patru mentori.
* Participa la realizarea proiectului de continut digital „MEET THE ARTISTS”, proiect dedicat activitatii lor profesionale care va fi publicat pe website-ul: https://accelerator-mentorat.ro/.
* Produce lucrari de arta pe o tema stabilita in cadrul grupurilor de lucru, lucrari pe care le vor prezenta in diferite spatii din tara realizate in-situ.

Eligibilitate

Programul accepta inscrieri de la artisti care:
* Sunt artisti emergenti*
* Au peste 21 de ani, fara obligativitatea absolvirii unor studii de specialitate
* Au experienta continua de maximum 10 ani in domeniul artelor vizuale
* Au posibilitatea sa participe la laboratoarele care vor avea loc in Bucuresti (iunie 2024)
* Au posibilitatea de a participa la intalnirile organizate de echipa proiectului in vederea expunerii lucrarilor realizate individual sau in colaborare cu alti artisti in spatiul public
* Au disponibilitate pentru implicarea intr-un program de mentorat si productie de noi lucrari pe parcursul a 5 luni (iunie 2024 – octombrie 2024), prin participare fizica si online in toate activitatile derulate in cadrul programului, in functie de modul de desfasurare a fiecarei etape in parte
* Prin „artisti emergenti” intelegem artisti care au sub 10 ani de experienta profesionala. Am optat pentru termenul „emergent” in loc de „tanar” pentru ca acceptam inscrieri si de la cei care au facut o schimbare de cariera sau au decis sa prioritizeze activitatea artistica in ultimii ani, indiferent de varsta.

Inscriere

Dosarele de inscriere trebuie sa contina:
* CV
* Scrisoare de intentie, care sa reflecte complexitatea programului ACCELERATOR. ARTA IN SPATIUL PUBLIC si intentiile artistilor emergenti in acord cu structura proiectului si cu tipurile de activitati propuse (max. 400 de cuvinte).
* O idee de proiect fezabil pentru programul ACCELERATOR. ARTA IN SPATIUL PUBLIC care sa aiba loc intr-un oras din Romania si poate fi implementat de artist.
* Portofoliu de artist cu maxim 10 lucrari (dimensiune maxima a fisierului: 20Mb; pentru lucrarile video, include linkuri si, daca e necesar, parole).
Fisierele vor fi trimise prin email, la adresa: accelerator@eastwardsprospectus.com.
Termen-limita: 29.05.2024, ora 23:59
In subiectul mesajului: Apel deschis pentru artisti emergenti
Artistii care au aplicat vor primi un email de confirmare a primirii dosarului de inscriere.
Persoana de contact: Georgiei Tidorescu, email: accelerator@eastwardsprospectus.com

Date cheie

* Inscrieri: pana pe 29.05.2024, ora 23:59
* Selectarea participantilor: 30.05 – 4.06.2024
* Anuntarea participantilor: 5.06.2024
* Laboratoare si intalniri fizice (in Bucuresti): 17 – 20.06.2024
* Sesiuni de mentorat one-to-one (online): 8 – 12.07.2024
* Productie lucrari de arta: 1.07.2024 – 5.09.2024
* Inceperea seriei de activari a lucrarilor de arta in spatiul public: 6.09.2024
* Perioada seriei de activari a lucrarilor de arta in spatiul public: 6.09.2024 – 15.10.2024

Accelerator. Mentorat si Arta in spatiul public” este cel de-al IV-lea proiect marca ACCELERATOR, derulat din anii 2022-2024. In total, cele 3 proiecte Accelerator deulate pana acum au avut urmatoarele rezultate: 30 de artisti emergenti au beneficiat de program, selectati din peste 250 de candidaturi, peste 5500 de persoane – public direct si peste 19.000 de oameni atinsi in mediul online.

***

Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.


////

Infiintata de peste 7 ani, Asociatia Culturala Eastwards Prospectus (ACEP), promoveaza, prin proiecte culturale sau educative, arta contemporana la nivel national si international. Prin seria de programe ACCELERATOR, ACEP sustine artistii emergenti in drumul si dezvoltarea carierelor lor, oferindu-le oportunitati de invatare inspirate din abordarea si practicile locale si din strainatate. De asemenea, ACEP si-a propus sa intensifice proiectele de formare si dezvoltare a publicurilor prin actiuni organizate in Bucuresti si in tara, online si offline, in care publicul intelege, se regaseste si se conecteaza cu arta contemporana.
Concret, Asociatia Culturala Eastwards Prospectus a derulat 3 editii ale programului Accelerator. Mentorat si productie pentru artisti emergenti, cu finantare din surse publice diverse, iar proiectul Accelerator curent este cel cu numarul patru.
ACEP a atras fonduri pentru productia de lucrari de arta; a organizat peste 35 de expozitii offline si online; a coordonat o interventie urbana a artistei Tania Mouraud, desfasurata simultan in 9 orase; a sustinut participarea artistilor in cadrul unor targuri internationale de arta, 25 la numar, si a dezvoltat proiecte pentru copii si angajatii din companii interesati de arta contemporana. Astfel, prin programele implementate de ACEP, arta contribuie la dezvoltarea individuala si colectiva – facand ceea ce a facut dintotdeauna – a catalizat evolutia societatii.

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate