Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Isverna Art Camp V | 2024
(Arte vizuale)
Avem bucuria de a va invita la vernisajul expozitiei colective ce reuneste pe simezele Palatului Culturii „Teodor Costescu’’. Drobeta-Turnu Severin lucrarile realizate pe parcursul editiei a V-a a taberei de creatie si documentare desfasurate la Pensiunea Steaua Muntilor din Isverna in perioada 18-26 mai.
„Ce-i uneste pe participanti in acest an? Ca si in editiile trecute, idealul estetic si dorinta de a-si cunoaste confratii, de a schimba pareri, impresii si impartasii experienta. Participarea la tabara reprezinta actul de explorare cu ajutorul artei vizuale a locatiei de sub muntii Cernei renumita prin frumusete. In acest sens, curatorul a constituit echipa si a stabilit nivelul performativ general. Fiecare participant are ca limite marginile culturale ale toposului: locatie, vegetatie, oameni, istorie si viata comunitara.
Astfel, natura se percepe afectiv si fiecare artist experimenteaza trairea profunda ce stimuleaza creatia. La Isverna, numitorul comun il reprezinta armonia intre verdele omniprezent, cantecul greierilor, mireasma fanului, impreuna inducand beatitudine, ganduri bune si curgere Zen.
Pentru participanti,  acuitatea receptarii largeste orizontul cunoasterii: natura si experiment metafizic exprimat in limbaj plastic (pasaj existential recurent) cand o fervoare antientropica induce senzatii, emotii si sentimente, toate excelsior facand posibila rezonanta cu pulsiunile primare - calea scurta de a transcede.
Orice revenire la Isverna este o redescoperire (de sine) prin intensitatea trairilor experimentate si ataraxia (impacarea sufleteasca) determinata. La Isverna, natura impune concordanta estetica cu frumusetea si cere contemplare in timp ce trairea tinde la nemarginire.
Deasemenea, farmecul naturii inlatura determinarile constientului si da insemnatate celor cuprinse cu privirea amplificand efectul revigorant al verdelui crud. Pe timpul taberei, viata in mijlocul naturii accentueaza tendintele de autonomie estetica individuala, infuzand cu vitalitate panza fiecarei lucrari, cu toate avand ca substrat textura complementaritatii (existentiale) omului cu natura.

Anul acesta echipa este formata din urmatorii artisti: Beatrice Anghelache, Horia Bojin, Costin Brateanu, Alina Emandi, Daniela Grapa, Alexandra Gutu,  Irena Jevtovic, Florin Juchiac, Dumitru Macovei, Gheorghe Mosorescu, Gheorghe Munteanu, Oara Larisa Mutu Mindoiu, Nora Novak, Catalin Oancea, Ileana Oancea, Svetla Radulova, Ecaterina Schiwago, Alfred Schneider, Juan Thimmel, Dimitrie Velichkov, Elena Tatiana Anghelina si Jelena Vesmar.

Reuniune de generatii, de stiluri, practicanti dedicati in campul artelor vizuale, tuturor le uram bun venit si spor in lucru!’’
Diaconu Ion


Alexandra Gutu

Alfred Schneider

Beatrice Anghelache

Catalin Oancea

Cosmin Valceanu

Dimitar Velichkov

Horia Bojin

Juan Thimmel

Svetla Radulova

Evenimentul ce il are curator pe Costin Brateanu si gazda pe Marian Balaci va avea loc in data de 25 mai la ora 17:00, Palatul Culturii ,,Teodor Costescu’’ fiind situat pe  Bulevardul Carol I  nr. 2 A din Drobeta-Turnu  Severin. 

Expozitia ramane pe simeze pana in data de 29 mai si poate fi vizitata in intervalul orar 14-20. 


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate