Accelerator anunță vernisajul expoziției de final din cadrul programului de mentorat pentru artiști emergenți de la Câmpulung | |
(Arte vizuale) |
• Expozitia de final a programului are ca tema principala modul in care un spatiu se transforma prin intermediul interpretarii artistice.
• Mapping the City from the Outside este numele expozitiei care incurajeaza publicul sa priveasca diferit locurile aparent banale pe langa care trec zi de zi. |
• Proiectul Accelerator Campulung este finantat in cadrul Investitiei I5, C11 din Planul National de Redresare si Rezilienta - „PNRR: Fonduri pentru Romania moderna si reformata!” si implementat de Asociatia Culturala Eastwards Prospectus (ACEP) alaturi de partenerul sau institutional, Primaria Municipiului Campulung.
Vernisajul expozitiei de final din cadrul programului de mentorat si productie pentru artisti emergenti are loc pe 2 iunie in Campulung.
Asociatia Culturala Eastwards Prospectus anunta vernisajul expozitiei de final din cadrul proiectului Accelerator Campulung.
Cei zece artisti care vor expune in cadrul expozitiei Mapping the City from the Outside sunt: Lena Ciobanu, Mihai Costache & Meri Stroe (duo artistic), Diana Draghici, Cinty Ionescu, Ioana Nicoara, Andreea Samoila, Maria Elena Sofrac, Simona-Daniela Tudose si Ioana Turcan.
Artistii au fost selectati de catre un juriu din Romania dintr-un portofoliu de 51 de aplicatii primite in timpul derularii Apelului Deschis, care s-a desfasurat in luna februarie a acestui an. Acestia investigheaza, in cadrul expozitiei, relatia cu un spatiu nou si cum se transforma el prin intermediul interpretarii artistice.
„Initiativa «Mapping the City from the Outside» reuneste un grup divers de unsprezece artisti, fiecare dintre ei lasand o amprenta unica asupra peisajului orasului Campulung. Acest proiect ofera o platforma pentru a observa si intelege puterea de transformare prin interpretari artistice. (...) «Mapping the City from the Outside» este mult mai mult decat o colectie de lucrari artistice. Este o explorare dinamica a modului in care arta ne poate remodela intelegerea unui loc si ne incurajeaza sa construim conexiuni mai profunde cu ceea ce ne inconjoara,” - spune Georgia Tidorescu, curatoarea expozitiei si coordonatoarea proiectului.
Georgia Tidorescu
ACEP a sustinut, inca de la inceputul programului, zece artisti emergenti din Romania, selectati in urma unui apel deschis, prin:
• Trei laboratoare tematice, ce au avut loc in perioada 11 - 15 martie la Campulung. Teme principale: Piata de arta contemporana si oportunitatile de finantare (sustinut de Andrei Breahna, manager cultural); Relatia dintre artist si curator (Sustinut de Georgia Tidorescu, curatoare independenta); Lucrarile in-situ si posibilitatile de adaptare (Sustinut de Pavel Braila, artist vizual)
• Sesiuni de mentorat unu-la-unu cu cei patru mentori: Andrei Breahna, manager cultural, Georgia ?idorescu, curatoare independenta si Pavel Braila, artist vizual
• Sprijin financiar pentru productia de noi lucrari ce vor fi expuse in cadrul expzitiei Mapping the City from the Outside in Campulung in perioada 1 - 30 iunie
Printre locatiile in care vor avea loc expunerile de arta din Campulung se numara Primaria Campulung, Gradina Publica Merci, Cafeneaua Coloniale, Pasarela pietonala Campulung si Piata Centrala. Va invitam sa urmariti paginile de Facebook si de Instagram ale proiectului pentru a fi la curent cu desfasurarea evenimentelor si pentru a afla locatiile exacte pentru fiecare dintre cele zece expuneri de arta.
–---
Infiintata de peste 7 ani, Asociatia Culturala Eastwards Prospectus (ACEP), promoveaza, prin proiecte culturale sau educative, arta contemporana la nivel national si international. Prin seria de programe ACCELERATOR, ACEP sustine artistii emergenti in drumul si dezvoltarea carierelor lor oferindu-le oportunitati de invatare inspirate din abordarea si practicile locale si din strainatate. De asemenea, ACEP si-a propus sa intensifice proiectele de formare si dezvoltare a publicurilor prin actiuni organizate in Bucuresti si in tara, online si offline, in care publicul intelege, se regaseste si se conecteaza cu arta contemporana.
ACEP a atras fonduri pentru productia de lucrari de arta; a organizat peste 30 de expozitii offline si online; a coordonat o interventie urbana a artistei Tania Mouraud, desfasurata simultan in 9 orase; a sustinut participarea artistilor in cadrul unor targuri internationale de arta si a dezvoltat proiecte pentru copii si angajatii din companii interesati de arta contemporana. Astfel, prin programele implementate de ACEP, arta contribuie la dezvoltarea individuala si colectiva – facand ceea ce a facut dintotdeauna – a catalizat evolutia societatii.
. | |
|
|