Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
8 septembrie 2024
Recomandări
Cea mai lungă bandă desenată din România, la Bookfest 2024
(Arte vizuale)
Sambata, 1 iunie 2024, de la ora 11.00, la Romexpo va fi realizata cea mai lunga banda desenata din Romania, inspirata din literatura romana.
Evenimentul este organizat de European School of Comics  / Centrul de Educatie si Formare prin Benzi Desenate, institutie aflata sub egida Muzeului National al Literaturii Romane, in cadrul editiei din acest an a Salonului international de carte Bookfest.

La eveniment sunt asteptati copiii si tinerii din capitala (7 – 18 ani) care iubesc lectura si desenul, echipati cu un marker negru si carioci colorate. Fasia de hartie, lunga de 50 de metri, necesara realizarii cele mai lungi benzi desenate din Romania va fi pusa la dispozitia participantilor de catre organizatori.

Coordonatorul proiectului artistic este autorul si profesorul de benzi desenate Mihai Ionut Grajdeanu, profesionistul aflat la carma European School of Comics  / Centrul de Educatie si Formare prin Benzi Desenate.

Lansat in luna noiembrie a anului 2023 sub egida Muzeului National al Literaturii Romane, la sediul muzeului din strada Nicolae Cretulescu 8, Centrul reprezinta un demers inovator care se lanseaza in premiera in Romania. Centrul de Educatie si Formare prin Benzi Desenate include conceptul de scoala de benzi desenate „European School of Comics” cu materiale de invatare, predare si evaluare prin benzi desenate, precum si un laborator de cercetare care isi propune sa studieze rolul, impactul si evolutia folosirii benzii desenate in educatie.

Mihai Ionut Grajdeanu este autor si profesor de benzi desenate. In ultimii 14 ani, a demarat trei proiecte editoriale: „Legendele Dacilor”, „Comics Didactic – literatura romana in benzi desenate”, „BD Historia – momente din istoria Romaniei in benzi desenate”, pe langa realizarea si publicarea unui manual BD, romane grafice, reviste si albume de banda desenata. A initiat si promovat in Romania o metoda de predare in scoli (B.D.A.S.), a dezvoltat conceptul de muzeografie prin benzi desenate (Muzeul Cosmic si Muzeul Animat in cadrul Muzeului Municipiului Bucuresti), a organizat o serie de saloane si expozitii BD in diferite orase din tara. Sub egida Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, in parteneriat cu Academia Olimpica, a inventat „Olimpiada de Benzi Desenate”, demers unic la nivel mondial, o competitie dedicata elevilor de scoala si liceu, eveniment desfasurat sub patronajul Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO. Organizeaza tabara de benzi desenate a CNR UNESCO si tabara „Europa Excelsior” in Luxemburg, Belgia si Franta. Reprezinta Romania la diferite expozitii si conferinte internationale.


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate