Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
8 septembrie 2024
Recomandări
Programul Accelerator. Artă în spațiul public anunță numele artiștilor selectați
(Arte vizuale)
In urma evaluarii celor aproximativ 30 de aplicatii primite, au fost selectati 5 artisti emergenti. Raportul de 6 candidati pe 1 loc confirma cresterea interesului fata de acesta practica artistica.
•    Etapele programului: apel deschis & jurizare, mentorat si productia de lucrari de arta in spatiul public & expunerea acestora.
•    Proiectul este co-finantat de Administratia Fondului Cultural National (AFCN), implementat de Asociatia Culturala Eastwards Prospectus si are o durata de 8 luni (aprilie-noiembrie 2024).

Asociatia Culturala Eastwards Prospectus anunta numele artistilor emergenti care au fost selectati sa participe in programul ACCELERATOR. ARTA IN SPATIUL PUBLIC.

Ei sunt: Albert Kaan, Roxana Morar, Dumitrita Razlog, Ioana Rusu si Mihai Savin.

Artisti au fost selectati de catre un juriu de profesionisti locali, format din Andrei Breahna, manager cultural si presedintele Asociatiei Culturale Eastwards Prospectus, Georgia Tidorescu, curator si coordonator al programului, si Ioana Chira, manager, GAEP, dintr-un portofoliu de aproape 30 de aplicatii  primite in timpul derularii apelului deschis, desfasurat in luna mai 2024.
In cadrul stagiului de mentorat, care se va desfasura in lunile urmatoare, artistii emergenti vor participa la patru laboratoare intensive sustinute fizic de patru mentori specializati pe temele: Sistemul artei contemporane – artistul, parte dintr-un ecosistem; Arta in spatiul public – cum sa coexistam; Curatoriere – colaborarea artist – curator; PR, comunicare in arta si redactare in contextul practicii artistice – artistul in relatie cu publicul larg.

A fost o jurizare exigenta pentru ca si concurenta a fost pe masura. Raportul de aproape 6  artisti pe 1 loc ne arata interesul din ce in ce mai mare fata de arta in spatiul public. Un criteriu care a cantarit mult a fost formularea proiectelor in mod articulat si clar, ceea ce va conduce, cel mai probabil, la faptul ca publicul va fi convins sa intre in povestea artistilor, odata ce lucrarile vor fi instalate in spatiul public.” - explica Andrei Breahna, presedintele Asociatiei Culturale Eastwards Prospectus si manager de proiect

Acest proiect si-a propus sa sustina dezvoltarea practicilor artistice de arta in spatiul public, domeniul aflat la inceput in Romania, prin cunostinte si context de expunere, intr-o capitala eclectica si cu mare potential. Bucurestenii sunt dornici de a se exprima in spatiile publice, iar acolo vor gasti inspiratie, prin arta.

Etapele ulterioare ale programului ACCELERATOR sunt:
?    Laboratoare si intalniri fizice (in Bucuresti)
?    Sesiuni de mentorat one-to-one (online)
?    Productie lucrari de arta
?    Inceperea seriei de activari a lucrarilor de arta in spatiul public
?    Perioada seriei de activari a lucrarilor de arta in spatiul public

„Accelerator. Mentorat si Arta in spatiul public” este cel de-al IV-lea proiect marca ACCELERATOR, derulat din anii 2022-2024. In total, cele 3 proiecte Accelerator derulate pana acum au avut urmatoarele rezultate: 30 de artisti emergenti au beneficiat de program, selectati din peste 250 de candidaturi, peste 5500 de persoane – public direct si peste 19.000 de oameni atinsi in mediul online.


Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.

////

Infiintata de peste 7 ani, Asociatia Culturala Eastwards Prospectus (ACEP), promoveaza, prin proiecte culturale sau educative, arta contemporana la nivel national si international. Prin seria de programe ACCELERATOR, ACEP sustine artistii emergenti in drumul si dezvoltarea carierelor lor, oferindu-le oportunitati de invatare inspirate din abordarea si practicile locale si din strainatate. De asemenea, ACEP si-a propus sa intensifice proiectele de formare si dezvoltare a publicurilor prin actiuni organizate in Bucuresti si in tara, online si offline, in care publicul intelege, se regaseste si se conecteaza cu arta contemporana.
Concret, Asociatia Culturala Eastwards Prospectus a derulat 3 editii ale programului Accelerator. Mentorat si productie pentru artisti emergenti, cu finantare din surse publice diverse, iar proiectul Accelerator curent este cel cu numarul patru.
ACEP a atras fonduri pentru productia de lucrari de arta; a organizat peste 35 de expozitii offline si online; a coordonat o interventie urbana a artistei Tania Mouraud, desfasurata simultan in 9 orase; a sustinut participarea artistilor in cadrul unor targuri internationale de arta, 25 la numar, si a dezvoltat proiecte pentru copii si angajatii din companii interesati de arta contemporana. Astfel, prin programele implementate de ACEP, arta contribuie la dezvoltarea individuala si colectiva – facand ceea ce a facut dintotdeauna – a catalizat evolutia societatii.



.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate