Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
8 septembrie 2024
Recomandări
Art Machine în vacanță la Eforie Colorat, din 1 iulie
(Arte vizuale)
Sezonul de vara al Art Machine, automatul de tip vending machine initiat de gruparea artistica Pastila Roz se deschide pe 1 iulie la Eforie Colorat, la Gradina Cinemascop din Eforie Sud cu o serie de 42 de desene originale ce fac parte din proiectul "#RIEN" al artistului Mihai Zgondoiu. Cifra 42 corespunde cu anii artistului impliniti in luna februarie 2024, desenele fiind create special pentru proiectul Art Machine #48.
Pana pe 1 septembrie, la Art Machine vor mai fi disponibile publicului curios si colectionar de arta originala in format neconventional mai multe colectii de lucrari de la artisti romani.

Mihai Zgondoiu (n. 1982) este artist, curator si galerist independent cu studii doctorale in domeniul artelor vizuale. Intre 2014 - 2021 a predat la Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti, iar din 2018 la Facultatea de Arte si Design din Timisoara. De asemenea, Mihai a fost initiator si coordonator al galeriei Atelier 030202 din Bucuresti (din 2009 pana in prezent), co-curator al galeriei geamMAT a Muzeului de Arta din Timisoara (2012 – 2014) si co-curator al proiectului „Atelier in tranzitie” (2009 - 2013). A castigat Premiul Uniunii Artistilor Plastici din Romania pentru „Arta in spatiul public” in 2017 si Premiul JCE Contemporary Art Bienalle - selectia romaneasca in 2019. In 2018 a curatoriat expozitia „Urban Steps” la Muzeul National de Arta Contemporana - Bucuresti, iar in 2019 expozitiile "Young Blood" din Pavilionul Supercontemporan Art Safari - Bucuresti si "Electrecord - Romania in vinyl covers" din cadrul Festivalului de Arta Europalia – Bruxelles.

In practica sa artistica, oscileaza cu lejeritate intr-o arie larga de genuri si tehnici vizuale, de la desen, colaj si print experimental, la video-instalatii, actiuni-performance si interventii urbane. Proiectele sale evoca un spirit critic (si autocritic dupa caz) fata de cliseele de gandire din societatea actuala, parodiind falsele valori si icon-uri create de noile media prin diferite tipuri de propaganda fake news.

Cele mai recente expozitii sunt: „Re-Conception”, Triennials of Extended Media, Pavilion Cvijeta Zuzoric, Belgrad (2019), “The Uslan International Woodcut Biennale”, Uslan (2019), “JCE Contemporary Art Bienalle”, The Belfry – Montrouge (2019), “Fragments”, BOZAR Centre for Fine Arts, Brussels (2019), “HIT” - Kanal Centre Pompidou, Brussels (2019), Bucharest Artworldsat The Wrong Biennale #4”, Rezidenta Scena9, Bucuresti (2020), Beyond other horizons, Palace of Culture / Art Museum, Iasi (2020), M.A.F.A.7 (Media Art Festival Arad), Kinema Ikon, Art Museum - Arad (2020), Bucharest School, Art Safari Contemporary Art Pavilion, Bucharest (2020), Clubul sportiv al artelor, Muzeul de Arta Recenta, Bucuresti (2021), Puls 20, Kunsthalle Bega, Timisoara (2021).

Art Machine #48 Mihai Zgondoiu

Proiectul Art Machine incurajeaza consumul sanatos de arta prin punerea in contact direct a artistilor cu publicul larg. Art Machine creeaza o oportunitate unica de a achizitiona lucrari originale de arta, intr-un format si la un pret accesibil, in acelasi timp oferind expunere si sustinere financiara artistilor implicati in proces. Din iulie 2020, a pus la dispozitia publicului 47 de serii de lucrari originale de la artisti.

Art Machine este un automat de tip vending machine care distribuie lucrari de arta originale in schimbul sumei de 10 lei. Fiecare lucrare a fost desenata de un artist si poarta cu ea amprenta personala. Este practic o carte de vizita a artistului creata doar pentru voi. In acest fel va incurajam sa incepeti propria colectie de arta si poate chiar sa schimbati intre voi lucrarile care va plac. Arta tine si de placere, iar, in timp, colectiile pot deveni o oglinda a gustului personal.”, spun initiatorii proiectului.

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate