Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
10 ani de culoare și creativitate pe străzile Sibiului, sărbătoriți începând de astăzi la SISAF - Festivalul Internațional de Street Art
(Arte vizuale)
Astazi debuteaza a X-a editie a Festivalului International de Arta Stradala din Sibiu (SISAF), o editie aniversara care surprinde cei zece ani de transformare artistica si expresie urbana. Artistii invitati, prieteni si sustinatori ai festivalului, aduc arta din nou in strada, in perioada 8-14 iulie.
De-a lungul anilor, SISAF a devenit un festival vibrant, recunoscut international, care a lasat in urma 117 lucrari si impresionanta suprafata de 13.200 metri patrati acoperita de culoare. Strazile Sibiului au prins astfel viata prin forme, povesti si emotii, fiecare lucrare de arta lasand o amprenta durabila asupra orasului nostru si mai ales asupra intregii comunitati.

Timp de o saptamana, grupurile si artistii invitati vor lucra in diverse locatii din Sibiu pentru a da forma lucrarilor lor dedicate aniversarii Festivalului International de Street Art din Sibiu. Toate picturile murale si expozitiile rezultate se inscriu in tema editiei, numita „X-Y”.


Artistii care vor realiza picturi murale sunt:

* Tim Marsh – un artist jumatate francez, jumatate maltez, care a mai participat la SISAF in anii 2022, cand a pictat celebrul astronaut pe un bloc de pe Calea Cisnadiei, respectiv in anul 2020, cand a infrumusetat un perete al Bazei Hipice de pe str. Vasile Aaron.

* Atoma – o artista de origine romana, absolventa a Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti, a participat la SISAF la cele 3 editii dintre anii 2019-2021, cand i-a impresionat pe sibieni cu personajele ei atipice: persoane in varsta imbracate cool sau un barbat absorbit de tehnologie.

* Cristian Scutaru – artist roman bine-cunoscut in lumea artei stradale, participant la SISAF in cadrul editiilor din anii 2019, 2020, 2021 si 2023, cand a surprins prin lucrarile atractive vizual o serie de teme cu greutate, prin simboluri si concepte de descifrat de catre privitor.

Alaturi de ei, au mai pregatit expozitii dedicate festivalului:
* Karina Alexandrescu: Vernisajul expozitiei „Sunet si semn” in Piata Huet –  prezinta lucrarile grafice realizate de artista Karina Alexandrescu, imbinand arta vizuala cu elemente de teorie muzicala. Proiectul exploreaza relatia dintre sunet si reprezentarea grafica, oferind o perspectiva unica asupra modului in care muzica poate fi transpusa vizual. Portretele sunt reinterpretate pentru a reflecta emotiile si structura muzicala ale compozitiilor lui Igor Stravinski. Expozitia va fi deschisa pe toata durata festivalului.

* Grupul Racolaj: Expozitie de lucrari realizate prin tehnica paste-up – incepand de miercuri, 10 iulie, in Piata Huet, Grupul Racolaj din Sibiu pregateste o serie de lucrari realizate din colaje cu articole rupte din ziare, dand un nou sens vizual si conceptual acestora. Lucrarile vor fi expuse in Piata huet pe durata festivalului.

Ultima zi de festival aduce o noua premiera in program: cunoscutul Street Art Tour va fi imbinat cu un City Hunt. Duminica, 14 iulie, participantii vor explora noile picturi murale realizate in acest an si vor fi provocati sa identifice parti din picturi murale realizate in anii trecuti, pe baza indiciilor. În cadrul turului, deplasarea participantilor se va face pe biciclete sau trotinete, intr-o competitie in echipa, aducand un final interactiv si dinamic editiei aniversare.

Lucrarile din acest an vor completa Galeria de Arta Stradala in aer liber a Sibiului - o expozitie atipica, accesibila localnicilor si turistilor 365 zile pe an. Aceasta cuprinde in acest moment astazi 117 lucrari si nu mai putin de 13.200 metri patrati de culoare, dar va fi completat cu noi lucrari care isi propun sa revitalizeze spatiul urban, in cadrul celui mai amplu demers de acest gen din tara.

Mai multe detalii despre programul festivalului vor fi disponibile pe site-ul www.sisaf.ro si pe paginile de Facebook si Instagram SISAF.

Sibiu International Street ART Festival este un eveniment organizat de Asociatia ART Factory Transilvania si cofinantat de Primaria Municipiului Sibiu.
 
Parteneri: PTIR (Patronatul Tinerilor Întreprinzatori din Romania) / IFM / Schwarz Gruppe / Caparol / Aqua Carpatica / Ofero Network / Financial Projects / ASeo Marketing
Official Can: Montana Colors





.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate