Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
17 noiembrie 2024
1855 • Exploratorul britanic David Livingstone descopera Cascada Victoria, din Africa
1872 • Este înfiintata Academia Navala Mircea cel Batrân, din Constanta
1899 • Se naste Stefan Vencov, fizician roman (d. 1955)
1902 • Se naste Constantin Baraschi, sculptor roman (d. 1966)
1942 • Se naste Martin Scorsese, regizor american de film
1989 • Au loc manifestatiile anticomuniste ale studentilor din Praga, care au marcat inceputul Revolutiei de catifea
Recomandări
Biblioteca Glitch: spațiu pentru schimbul de idei dintre artă și design
(Arte vizuale)
Glitch anunta deschiderea oficiala a Bibliotecii Glitch, un spatiu dedicat designului grafic si schimbului de cunostinte intre designeri si sectorul artistic si cultural. Deschiderea va avea loc pe 22 august, in spatiul Glitch din Bucuresti, Bulevardul Dacia 57, etajul 2.
Biblioteca gazduieste o colectie vasta de carti si publicatii de profil si organizeaza evenimente pentru comunitatile de design, publishing si sectorul cultural, oferind oportunitati de conectare si colaborare.
 
Proiectul initiat de Glitch, recunoscut pentru colaborarile sale cu organizatii purpose-driven din sectorul de arta si cultura, social si sustenabilitate, invita comunitatea artistica si de design grafic - atat profesionisti cat si incepatori - la un dialog interdisciplinar si intergenerational. Discutiile vor aborda promovarea artei si culturii, dezvoltarea audientelor culturale si modalitatile prin care designul grafic si profesionistii din domeniul comunicarii culturale pot contribui la cresterea relevantei si impactului acestor domenii in societate.
 
Biblioteca Glitch nu este doar un spatiu dedicat resurselor de design grafic si comunicare culturala, ci o extensie fireasca a misiunii Glitch de a sustine proiecte cu impact cultural si social. Intr-un peisaj in care pare tot mai greu sa lucrezi in cultura si pentru cultura, unde lipsa de resurse este binecunoscuta, biblioteca isi propune sa fie un catalizator pentru schimbul de idei si colaborare. Prin promovarea dialogului interdisciplinar si furnizarea de resurse, Biblioteca Glitch se alatura eforturilor noastre mai ample de la Glitch, de a crea oportunitati de dezvoltare si inovare in domeniul comunicarii culturale si al designului. Speram ca programul bibliotecii, care include prezentari de artist (Artist Talks) si intalniri ai unor profesionisti din design cu tineri aspiranti din domeniu (Design Sessions), sa fie inceputul unei lungi serii de schimburi de experiente, cunostinte si idei”, spune Dan Stanescu, fondator si director de creatie Glitch Studio.
 
Biblioteca Glitch va avea in colectia sa peste 600 de volume ce acopera o zona extrem de larga dintre arta si design grafic: de la practici artistice si arta vizuala, trecand prin teorie si critica culturala la diversele subdomenii ale designului grafic: typography, ilustratie, design de poster, fotografie sau istoria designului. Spatiul din Bd. Dacia 57, etajul 2 este deschis din august publicului larg, joi si vineri, prin programare la library@glitch-shop.com.
 
Programul de ateliere si discutii august - septembrie

Design Sessions #1: Ovidiu Hrin
* Data: 22 august, ora 17:30

Descriere: Ovidiu Hrin, designer si art director din Timisoara, este cunoscut la nivel international pentru munca sa publicata in peste 100 de carti si periodice de design. Prin proiectele si atelierele sale culturale si educationale, Ovidiu promoveaza designul grafic ca practica activa, fiind o voce recunoscuta in comunitatea de design din Romania si dincolo de granitele acesteia.
Inscrieri: https://forms.gle/JZVTnZ4fKodE8DYQ7

Design Sessions #2: Gelu Florea
* Data: 30 august, ora 18:00

Descriere: Gelu Florea, absolvent al Academiei de Arte Vizuale din Cluj si Art Director in agentii de publicitate, este si un creativ independent cunoscut pentru cartile sale realizate manual. Lucrarile sale, expuse la Romanian Design Week si incluse in selectia „Best Practice” a RDW, au fost disponibile in libraria Carturesti Modul intre 2018-2021. Din 2008, a publicat 14 titluri underground.
Inscrieri: https://forms.gle/1bD58WFRJQJYTVy67

Design Sessions #3: Maria Birsan (Sandwich Gallery), Radu Lesevschi (Punch Bookshop), Vlad Mihai (Traffic Paper)
* Data: 03 septembrie, ora 17:30

Descriere: Aceasta sesiune aduce impreuna trei personalitati din lumea designului si a publishing-ului independent, oferind perspective diverse asupra modului in care designul si literatura pot coexista si se pot influenta reciproc.

Artist Talk #1: Larisa Crunteanu
* Data: 19 septembrie, ora 18:00

Descriere: Larisa Crunteanu, performer, video artist si colectionar de sunete, isi va prezenta practica artistica ce oscileaza intre realitate si fictiune, creând contexte pentru reactivarea amintirilor si colaborarii.

Artist Talk #2: Lucian Bran
* Data: 26 septembrie, ora 18:00

Descriere: Lucian Bran, absolvent al Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti, este un artist fotograf recunoscut pentru lucrarile sale expuse in galerii si muzee de prestigiu international. Discutia va aborda modul in care fotografia poate documenta si transforma realitatea.

Artist Talk #3: Suzana Dan
* Data: 27 septembrie, ora 19:00

Descriere: Suzana Dan, artista inovatoare si initiatoare a Noptii Albe a Galeriilor, va explora interconexiunea dintre arta si cultura. Cu o cariera de aproape un sfert de secol in domeniul cultural, Suzana aduce o viziune unica asupra modului in care arta poate influenta si sprijini cultura si va impartasi din experientele ei, reflectand asupra impactului si evolutiei culturale.

Artist Talk #4: Alina Andrei
* Data: 27 septembrie, ora 16:30

Descriere: Alina Andrei, artista si curator din Cluj, este cunoscuta pentru activitatea sa la White Cuib si pentru curatorierea spatiilor Raft Cluj si Raft Brasov. Pe lânga scris si fotografie, realizeaza instalatii foto si povesti vizuale cu personaje din hârtie si obiecte din ciment. Lucrarile sale sunt expuse in galerii si fanzine, iar in 2020 a ilustrat cartea de poezii „Expectativa luminoasa“ de Andrei Dósa.

Participarea la sesiunile de design si discutiile cu artisti este gratuita si se face pe baza inscrierii printr-un formular online, cu locuri limitate.
Detalii si inscriere pe https://www.facebook.com/share/nWqbmzvhH3kDmXfY/
 
Glitch, initiatorul Bibliotecii, este un studio de creatie si comunicare culturala care lucreaza cu organizatii si companii purpose-driven: de la arte si cultura la social, sustenabilitate si comercial. Glitch practica o abordare transdisciplinara in proiecte de la strategie si identitate de brand pana la campanii de comunicare integrata. Printre organizatiile si proiectele cu care Glitch a lucrat de-a lungul celor 8 ani de activitate, se regasesc: Fundatia9 si Scena9, Centrul Cultural Clujean, BRD, Galeria Posibila, EuroFabrique, Asociatia Filia, Asociatia Mozaiq, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, Climate Change Summit, F-Sides Cineclub, HBO, Bucharest Fashion Film Festival sau festivalul After X Image.

Proiectele Glitch au fost prezente in expozitiile Romanian Design Week din ultimii trei ani, iar anul trecut campania #IubimLaFel pentru Asociatia MozaiQ a primit premiul I la categoria Campanii Sociale din cadrul Gala Societatii Civile.
 
Biblioteca de Design Glitch este un proiect cofinantat de Administratia Fondului Cultural National - AFCN.

Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.

Parteneri organizatori: Galeria Posibila, Centrul Cultural Clujean, Sandwich Gallery, Diplom, Punch Bookshop.
 

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate