Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 noiembrie 2024
1694 • Se naste Voltaire, scriitor ?i filozof francez (m. 1778)
1783 • În Franta a avut loc primul zbor din lume al unor oameni de stiinta într-un balon cu aer cald
1784 • Împaratul Iosif al II–lea al Austriei ordona reprimarea Rascoalei conduse de Horea
1877 • Thomas Edison anunta inventia sa: fonograful, o masina care poate înregistra sunete
1895 • Se naste Traian Grozavescu, tenor român (d. 1927)
1898 • Se naste René Magritte, pictor belgian (d. 1967)
Recomandări
HISTORY Channel transmite seria documentară „Ascunzătorile Dictatorilor”
(Cinema)
HISTORY Channel transmite in premiera si in exclusivitate, incepand cu 3 septembrie, martea, de la ora 21.00, seria documentara de sase episoade intitulata „Ascunzatorile Dictatorilor” (titlul original Dictator’s Hideouts).
Episoadele emisiunii „Ascunzatorile dictatorilor” se concentreaza pe refugiile a 6 dictatori europeni: Nicolae Ceausescu, Adolf Hitler, Benito Mussolini, Iosif Stalin, Viktor Ianukovici din Ucraina si Enver Hogea - cunoscut ca „Hitler” al Albaniei. Telespectatorii vor porni intr-o calatorie vizuala ce incepe de la proiectarea si constructia palatelor indepartate, a buncarelor subterane si a complexelor fortificate care serveau atat ca simboluri ale puterii, cat si ca refugii fata de lumea exterioara.
Prin cercetari meticuloase si interviuri cu experti, acest serial inovator va oferi o perspectiva fara precedent asupra ascunzatorilor adesea sinistre folosite de unii dintre cei mai cunoscuti dictatori din lume pentru a se sustrage de la capturare si pentru a exercita controlul asupra natiunilor lor.

Cu imagini de arhiva rare, analize de specialitate si marturii ale celor care au trait sub conducerea acestor dictatori, seria „Ascunzatorile Dictatorilor” va examina in mod cuprinzator implicatiile psihologice si politice dezvaluite de caracteristicile si arhitectura acestor ascunzatori socante.

Episodul 1
Iluziile grandomane ale lui Ceausescu

Ceausescu si-a dus tara la ruina. Opera sa magna: Casa Poporului, monument al megalomaniei si cea mai grea cladire administrativa din lume. Dar sunt adevarate zvonurile despre un buncar nuclear subteran conectat la o retea de tuneluri?

Episodul 2
Refugiul subteran al lui Mussolini
Cea mai mare ascunzatoare din istoria Italiei fasciste: Buncarul Monte Soratte. Construit direct in munte, cu sisteme de securitate la care un raufacator ar putea doar visa. Dar putea buncarul lui Mussolini sa reziste unui asalt total al aliatilor?

Episodul 3
Ultimul secret al Führerului
Ultimul secret al lui Hitler este dezvaluit: un cartier general subteran intins la Castelul Ksiaz, cu o retea spectaculoasa de complexe subterane in Muntii Bufnitei. A fost acesta destinat sa fie locul de nastere al ultimei super-arme a lui Hitler?

Episodul 4
Obsesia pentru buncare a lui Hogea
Paranoic si izolat, dictatorul albanez Enver Hogea pune bazele proiectului sau de bunkerizare: construirea a peste 170.000 de buncare, inclusiv a cartierului general ultrasecret din Tirana, si a unui oras-buncar cunoscut drept Capitala razboiului.

Episodul 5
Palatul ascuns al lui Yanukovych
Dupa ce a furat miliarde de la populatie, dictatorul ucrainean Viktor Ianukovici isi ascunde tezaurul printr-o schema de coruptie halucinanta care duce la Mezhyhirya. Dar oare ascunzatoarea sa il va feri de furia poporului?

Episodul 6
Buncarul atomic al lui Stalin
Un buncar secret sub Kremlin - un refugiu in padurile de coasta din Sochi si un al doilea metrou ascuns in capitala Rusiei - sunt doar cateva dintre buncarele dezvoltate pentru Stalin, prezentate pentru prima data folosind documente declasificate recent.

////

La A+E Networks EMEA impartasim povesti care conteaza. Suntem lideri in divertismentul factual, continutul nostru premiat este urmarit de milioane de telespectatori din Marea Britanie, tarile nordice, Benelux, Germania, Italia, Spania, Europa Centrala si de Est, Orientul Mijlociu si Africa. Portofoliul nostru de branduri premium - HISTORY, Crime+Investigation, HISTORY2, BLAZE si COSMO TV - inspira si incanta telespectatorii cu francize de succes (Arme Nascute din Foc), drame (Vikingii) si productii locale originale („În Cautarea Chihlimbarului, Aurul Baltic” si „Vanatorii de Epave” cu Ross Kemp). Povestile noastre sunt globale si locale, liniare si digitale si intotdeauna convingatoare. Cu birouri in Londra, Roma, Madrid, Varsovia, München si Johannesburg, suntem o companie cu adevarat internationala care celebreaza unicitatea si diversitatea.

////

HISTORY Channel este unul dintre cele mai cunoscute si indragite branduri TV internationale. HISTORY Channel reprezinta o sursa de divertisment si informare pentru milioane de oameni de pe tot globul prin povestile inspirationale, uneori extravagante ale unor personaje extraordinare din viata reala ale caror experiente sunt adesea mult mai spectaculoase decat fictiunea. HISTORY Channel provoaca si duce mai departe notiunea traditionala de „istorie”, oferind spectatorilor o perspectiva alternativa. Gama variata de emisiuni difuzate dezvaluie modul in care povestile umane sunt modelate de fapte fascinante si adesea surprinzatoare. HISTORY Channel a fost lansat in 1995 si ajunge la peste 300 de milioane de locuinte din intreaga lume, in peste 150 de teritorii, fiind tradus in 37 de limbi. HISTORY Channel reprezinta principala televiziune din portofoliul A+E Networks. HISTORY Channel este disponibil in Romania de peste 10 ani pe toate platformele majore de cablu, cablu si satelit din tara, inclusiv: Digi, Focus Sat, Orange TV, Vodafone.

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate