Momente demne de un record la Noaptea Dansului: Bucureștiul scrie istorie cu cel mai mare dans colectiv pe Calea Victoriei | |
(Arte vizuale) |
Noaptea Dansului, cel mai mare eveniment de dans din tara, va aduce impreuna, pe 24 si 25 august, pe Calea Victoriei din capitala. Peste 50 de scoli, studiouri si initiative de dans si mii de bucuresteni vor participa la cea de-a doua editie care anunta si cel mai mare dans colectiv organizat vreodata in Bucuresti. |
In doar cateva zile, Calea Victoriei din Capitala se va transforma intr-un imens ring de dans in care bucurestenii vor avea ocazia sa incerce peste 20 stiluri de dans (burlesque / jazz, balet, dans contemporan, dansuri populare romanesti, aromane, dansuri grecesti, shuffle dance, west coast swing, lindy hop, bachata, salsa, salsa cubana, zouk, Indian/Bollywood, kizomba, zumba, street dance / break dance, K-pop, oriental dance / belly dance, merengue, acro dance, tango argentinian) in cinci mari zone: Muzeul National de Istorie a Romaniei, Cercul Militar National, Monumentul Renasterii, Hotel Radisson Blu, zona Monteoru.
Cea de-a doua editie a celui mai mare eveniment de dans din tara, Noaptea Dansului: Bucurestiul Danseaza va avea loc pe 24 si 25 august, intre orele 18:30 si 21:15, in cadrul proiectului Strazi Deschise, Bucuresti – Promenada Urbana, organizat de Primaria Capitalei, prin Directia de Cultura, Invatamant, Turism a Municipiului Bucuresti, alaturi de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti si PROEDUS – Centrul de Proiecte Educationale si Sportive al Municipiului Bucuresti, in calitate de operatori zonali. Evenimentul se bucura, de asemenea, si de sprijinul Institului Cultural Roman.
In premiera, in Bucuresti, la ora 20:15, in ambele zile ale evenimentului, organizatorii au pus la punct impreuna cu intreaga comunitate de dans, un moment surpriza pentru toti cei prezenti. Astfel, toti bucurestenii sunt invitati sa participe la cel mai mare dans colectiv organizat vreodata in Bucuresti ce se va desfasura simultan in toate cele cinci hotspot-uri de pe Calea Victoriei.
„Dorim sa oferim o experienta de neuitat tuturor celor care vor lua parte la cea de-a doua editie a evenimentului Noaptea Dansului, sa ii apropiem si mai mult de fenomenul dansului si sa le oferim momente prin care sa-i simta caracterul comunitar. Asa ca, am inclus in program o piesa fundamentala a folclorului romanesc care va aduce un ritm ametitor pe Calea Victoriei, oferind tuturor participantilor senzatii si un sentiment de bucurie ce nu vor putea fi prea curand uitate”, declara Dana Samoil Istrate si Dragos Samoil, initiatorii si coordonatorii evenimentului Noaptea Dansului.
180 de momente au fost pregatite de scolile participante constand in flash-mob-uri, demonstratii de dans, dance battles, dansuri ale unei intregi comunitati, un accent deosebit punandu-se pe momentele de interactiune cu bucurestenii care sunt invitati sa isi puna cei mai comozi pantofi si sa danseze pana dupa apusul soarelui. Programul va fi disponibil pe canalele de social media (Facebook, Instagram: Noaptea Dansului) incepand cu vineri, 23 august.
Dupa weekend-ul plin din Capitala, vine randul Brasovului sa se pregateasca de dans. Prima editie a evenimentului „Noaptea Dansului: Brasovul danseaza” va avea loc pe 31 august, in Piata Sfatului. Proiectul este cofinantat din bugetul Municipiului Brasov. Peste 20 de scoli de dans din oras si 200 de dansatori profesionisti si amatori vor oferi momente de neuitat miilor de brasoveni asteptati la eveniment.
„Noaptea Dansului” este un proiect Creator Media Team, coordonat de Dragos Samoil si Daniela Samoil Istrate, ce isi propune dezvoltarea comunitatii de dans si promovarea dansului ca arta urbana.
Componenta de arta stradala urbana – dans in strada – se desfasoara in cadrul proiectului „Strazi deschise, Bucuresti – Promenada urbana”, organizat de Primaria Capitalei, prin Directia de Cultura, Invatamant, Turism a Municipiului Bucuresti, alaturi de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti si PROEDUS – Centrul de Proiecte Educationale si Sportive al Municipiului Bucuresti, in calitate de operatori zonali.
Parteneri institutionali: Institutul Cultural Roman.
Alti parteneri: F64, Canon. . | |
|
|